Engelsk mastiff

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Engelsk mastiff. Du kan også legge inn egne erfaringer om Engelsk mastiff.

Engelsk mastiff bilder

Engelsk mastiffEngelsk mastiffEngelsk mastiffEngelsk mastiff

Erfaringer med Engelsk mastiff

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Engelsk mastiff

Erling sier: Til Birgitte ;
DU hadde trengt en Hund du som satte DEG på plass !
For de belyser våre svake sider og sterke sider ; og treffer Blinken HVER GANG . Det Herlige med Hund forstår du er at de gir blanke i hvorvidt du er Kongen på Haugen med millioner på konto eller en lav status sliter som akkurat får det til og gå rundt , De belyser de sanne verdiene og HVEM DU ER PÅ INNSIDEN inn til margen av kjernen av DEG som Person ! DU hadde virkelig hatt behovet !
Selv ble jeg Flokkleder for min Hund av en eneste Grunn ;
Han anså meg den Tittelen VERDIG ! Og ; JA ; Jeg måtte virkelig jobbe med meg selv for det!(Rottweiler-hann omplassert til meg som 2 åring og vi fikk 10 år sammen - En GoO-Gutt med Stort Hjerte) Ingen av Oss er vel feilfri ; intet mål i seg selv heller ; men en visere utgave av oss selv enn "i går"(les ; I fjor ; for vi trenger Tid). Husk ; Du får aldri den Hunden du vil Ha - Men du får den Hund du trenger ! Dvs Den belyser dine svake og sterke sider ! Og i den vurdering av deg ; Har den alltid rett ! DU er kun dens Flokkleder fordi den anser DEG den Tittelen VERDIG ! Dete var en kommnter på generellt grunnlag og ikke om Engelsk Mastiff ; Unnskyld spalteplassen men Innlegget gjorde at man "knurret ved Porten her" .
09.05.2015

KapteinGundersen sier: Har ein Engelsk Mastiff, Alan, som nabohund. Gjeng utan band stort sett, men kjem ikkje sjølv om eg lokkar på han når eg hjå meg sjølv. Tek han med på turar i ny og ne, 2-3km over eit par timar med rast ein eller fleire stader. Utruleg tolmodig, lojal og hensynsfull hund. Han er OK til alt.

Kjenner til i underkant av 10 Mastiffer og aldri høyrd om biting eller noko vondt. Desse er avla opp som vakthunder og til å ikkje bite, men å leggja seg over "offeret".

Hadde eit tilfelle for litt sidan då ein gutunge gjekk tur med ein dvergschnauzer han passa. Gjekk gjennom eindommen for å koma seg i skogen og der kom Alan løpande. Schnauzeren hadde med seg gjekk i forsvar. Eg ropte på Alan, tok han til side og satte han ned. Tydelig kunne ein sjå på mastiffen at han forstod kva han hadde gjort og han vart rett og slett forlegen.

Topp hund for mindre aktive familier med større eindom, hage.
23.10.2013

Dogs sier: Har hørt litt om denne rasen. Har alltid syntes den har vært søt og sjarmerende. Virker som en veldig rolig og snill hund.
Men krever det veldig mye av hunden også, siden den er så stor? Er det greit å skaffe seg en som du har hatt få hunder i livet eller som førstegangshund?
23.04.2012

Janka68 sier: jeg har tre barn og en Bullmastiff som også sies av enkelte at den er farlig, men den er jo en godmodig klump :-)
All diskuskjon til side, " Birgitte" å være redd for barna sine viser at du er en god mor; desverre er det ikke alle hunde eiere en jan si det samme om,jeg forstår din frykt , men prøv å ikke døm rasen Mastiff etter et individ , eller en dålig eier.
03.01.2012

Klondrik sier: Dropp denne hunden på liten plass...den krever plass,tur og aldri i bur...:))Har denne flotte hunden....bedre venn finnes ikke....
06.11.2011

Klondrik sier: Dropp denne hunden på liten plass...den krever plass,tur og aldri i bur...:))Har denne flotte hunden....bedre venn finnes ikke....
06.11.2011

Mopse-eier sier: Jeg har en 2roms leilighet på 57kvadrat..ingen hage, kun en veranda på 13 kvadrat.. Vil en engelsk mastiff mistrives på så liten plass, eller tilpasser de seg det uten problemer?
29.09.2011

franskbulldog@yahoo.no sier: Kjære Birgitte... La ikke din frykt for en bestemt hund, la deg bedømme/frykte en bestemt hunderase.
(Kan nevne at for en del år siden så bel en gjen i Oslo fratat fra pollitiet en del kamp hunder. Den samme gjengen gikk da i annskaffels av PUDLER! Dette er også enkle hunder å trene, og dem trente hunden til kamp på mennesker. Dem valgte puddeler for at dem fleste trodde dem var ufarlige. Et levende bevis på at det er eieren som former og trene hunden(eller mangel på trening) som bestemmer hvordan hver enkelt hund blir. Ellers vil jeg tilføye at Pittbull er en rase som er den/eller en av verdens med lojale familie hunder, og Goldenrettriver som så mange har i Norge er den hunderasen som biter flest meneske HVERT ÅR!)

Men så et spørsmål fra meg...
Kan man få tak i Engelsk Mastiff som er bevist avlet for ikke å sikle... Jeg elsker rasen, men klarer bare ikke denne siklingen...
26.07.2011

Shuremic sier: Vi har hatt engelsk mastiff i 11 år. Dette er en fantastisk rase. Jeg er selv oppvokst med Engelsk Settere(besteforeldrene mine hadde oppdrett), og har i ung alder hatt Border Collie og Akita Inu. Nå er jeg en glad eier av Mops, og min datter er eier av en Rottweiler. Når det er sagt, så vil jeg påstå - med høye kneløft - at Engelsk Mastiff er for meg og min familie på 7 mdl vært den aller beste hunderasen. Har ikke vært borti mer sympatisk, rolig og stanhaftig rase som Engelsk Mastiff. Vi gikk "tomtegrensa" rundt huset med valpen, og i ettertid forlot den aldri området. T.o.m når vi skulle hente posten på andre siden av veien, ble hunden sittene å vente på vår side av veikanten til vi kom tilbake. De er enkel å trene også. Man trenger ikke å gjenta ting et titalls ganger før de skjønner hva som er forventet av dem. Vi vil igjen, uten tvil i våre hjerter, bli stolte eiere av Engelsk Mastiff!
23.05.2011

Havreslampen sier: Birgitte!! Du må jo være helt på bærtur!! Du kan jo ikke ta alle under samme kam. Det er første gang jeg hører om en slik mastiff som du beskriver. Der må man jo heller sette spørsmålstegn med eieren. har mastiff selv og 4 unger i huset. verden snilleste familiehund. Sier ikke det, bare fordi vår hund er snill. Men jeg kjenner mange som har mastiff.
26.12.2010

Heidi sier: Jeg tror Birgitte rett og slett blander Engelsk Mastiff med en HELT ANNEN RASE! Det er mye i innlegget henne som tyder på at hun ikke har fått med seg hva en engelsk mastiff er for noe. samtidig er noen av bildene i denne artikkelen enten ikke engelsk mastiff eller veeeeldig raseutypiske.
Engelsk mastiff er en rolig og avlsappet rase med et fantastisk lynne (alltid unntak) Men det er jammen skjelden. Nesten ikke tilstede engang.
23.09.2010

Monica sier: Birgitte, kjære vene deg!! Jeg blir helt målløs når jeg leste hva du hadde skrevet. Hva i alle dager får deg til å påstå noe sånt??? Ja, ok EN mastiff er ikke som den skal i nabolaget ditt. Så da mener du at om EN kineser er kriminell så er ALLE kinesere det? En hvit er pedofil så er Alle hvite det??
Jeg aner ikke hva/hvem som har fått den mastiffen, i ditt nabolag som den er, men jeg tør å påstå at det er eieren sin feil. ALLE hunder kan bli sånn om den behandles feil. Til og med de "uskyldige" labradorene.
At det går an. Jeg har to mastiffer selv, en hann og en tispe, de lar seg klatre på av mine venninners små barn.
Jeg kjenner også mange som har mastiffer. INGEN av de er sånn, så jeg får trøste meg med at du ikke har peiling på hva du snakker om.
At de er stygge får du mene hva du vil om, smaken er som baken og takk for det:)
15.03.2010

Silje sier: Birgitte: du burde virkelig la være å kaste ut slike kommentarer når du åpenbart ikke vet hva du snakker om. Hverken angående Engelske Mastiffer eller Pit Buller.
14.03.2010

Einar sier: Birgitte:

Mulig du ikke har fordommer fra media, men du har mangel på kunnskap på dette feltet. Engelske mastiffer er ikke verre enn andre hunder. Det er kun om de har eiere som behandler de dårlig at de kan bli farlige, men det gjelder for alle store hunder.

Jeg fant litt info om den engelske mastiffen som jeg syntes beskriver den veldig bra:
"Den engelske mastiffen er blant de største av alle hunderaser. I moderne tid har rasens vesen forandret seg mye, og mastiffen er nå som regel en rolig og godmodig selskapshund, dog med tydelig vaktinstinkt i behold.Mastiffen er en svært rolig rase. Den er i tillegg meget tilpasningsdyktig. Dette er egenskaper som gjør den egnet som familiehund. Den er tålmodig overfor barn, og rasen ser også ut til å appellere til eldre mennesker. Man kan gjerne spørre seg-kan et eldre menneske klare å håndtere en hund i hundrekilosklassen? Dette er ikke noe problem, hunden ser ut til å tilpasse de menneskene den omgås. Problemet dukker derimot opp når hunden skal fraktes fra A til B. Mang en familie har måttet bytte ut den lille bensingjerrige bilen til fordel for en større.
Mastiffen varsler gjerne når det kommer fremmede, men den elsker å få besøk. Den er en svært hardfør rase klimatisk, og liker å ligge i solen på varme sommerdager. På vinterens kalde dager leker den i snøen-upåvirket av gradestokkens klare tale.
Som turkamerat er hunden ideell. Dyp snø er et problematisk underlag for en så stor og tung hund, man bør derfor se an føreforholdet før man legge ut på tur. Velger man å overlate hunden til andre, er det få problemer forbundet med dette. Mastiffens vekt øker kolossalt i hundens første leveår, og den trenger mye mat. Forbrenningen varierer hos hund som hos mennesker, og foring må tilpasses individuelt. Mosjon for en mastiff er ikke det samme som hos en liten hund. Det er svært viktig å unngå turer av særlig omfang det første året av hundens liv."
13.03.2010

Birgitte sier: Engelsk mastiff er de styggeste og farligste hundene vi har i Norge! Forstår ikke at disse dyra fortsatt er lov å eie i et land der pit bull er forbudt ved lov. Hvilken skade kan en pit bull gjøre som en engelsk mastiff ikke kan? Vi har en slik mastiff i nabolaget og den ser ut til å ville drepe alt som går forbi og barna føler seg utrygge på grunn av dette beistet. Forby denne hunderasen før en katastrofe skjer. Jeg har ikke fordommer fra media. Jeg vet bare av erfaring at mastiff hunder er farlige. Hilsen Birgitte
10.03.2010

charlotte sier: først fremst er det den mest fantastiske rasen jeg kan forestille meg;)
jeg har hadt to hann-hunder,(en av gangen,,ca ti år)
utrolig avslappet psyke,lærer å gå på plass med en gang, to tre turer i bånd, så kasta vi det med begge to.
bare snille å gode med store å små;)
men jeg vil si de trenger et hjem der det er noen hjemme stort sett,,
de er veldig sosiale,å søker alltid folk.
kjeder seg vel ikke så mye som de lengter:)
spiser mye:)
og det er viktig å være klar over at de sikler stort når de blir varme ,opphisset eller spiser og drikker,(vi måtte bruke store hand-klær å tørke med når de spiste eller drakk.... vanesak for oss;)
vaktinstinktet er også veldig sterkt hos rasen..
oppmuntring kan føre til at hunden blir overbeskyttende for alt i å rundt hjemmet sitt..
de ser kanskje for tunge ut til å bevege seg no voldsomt...
menne... de er helt "propeller" i skogen f.eks..
tilpassningsdyktige vil jeg si:)
hadde jeg hadt gården å plassen jeg hadde inntil et års tid siden, hadde jeg helt 100% sikkert valgt engelsk mastiff når jeg skulle ha hund;)
kanon bikkje altså;)
28.07.2008

Din kommentar om Engelsk mastiff:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase