Drever

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Drever. Du kan også legge inn egne erfaringer om Drever.

Drever bilder

Drever

Erfaringer med Drever

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Drever

Elisabeth sier: Vokst opp med en far som var jeger og det var alltid en drever hjemme hos oss. Alle var sta, men snille som dagen var lang, glad i barn, lekne og rett og slett flotte familiehunder.
Ser mange skriver at det er "dårlig gjort" ovenfor dreveren om den lever kun som "familiehund".
Vel; De aller fleste jegere jeg kjenner har jakthunder som stort sett står i en binge ute året rundt, men tas ut noen uker i jakta hvert år. Jeg vil anta at en familiehund som får bo inne, få masse kos, turer, kjærlighet og mental trening har det bedre enn disse jakthundene. Så for de som har jakthund og lar den bruke hodet og nesa (for eksempel sportrening): jeg tviler på at hundene deres lider noen nød. De aller fleste hunder må jo faktisk være familiehunder nesten hele året.
08.04.2016

Rådyrjeger sier: Drever er og blir en jakthund. Men tiden med "skumle" drevere er over, de fleste seriøse oppdrettere avler på "snille" hunder. Om de blir jaktidioter eller ikke er det ofte eieren som bestemmer. Bruk de forsiktige i starten og koble ofte. Jakter du dem inn forsiktig går det som regel greit å få en hund som har korte loser på 2 -3 timer.
Har hatt 2 drevere og kun en gang har jeg opplevd å dra hjem uten hund (den kom hjem selv utpå kvelden). Som familehund fungerer de veldig bra. Men de er nok vanskelige å ha løse ute, da tar ofte "turlysten" over. Har prøvd de fleste aktuelle typer jakthunder til rådyr og førstevalget mitt er helt klart drever (bestilte ny hvalp i går).
14.06.2012

dreverjan sier: Har en flott drever tispe på 4.5år.det er den perfekte jakthund for meg:)Jeg jakter mye og da er drever en god hund å ha.Det er veldig mye jaktlyst i en drever så om en lurer på å skaffe seg drever MÅ en drive med jakt.Min hund er veldig rolig når vi er inne men det er sikkert fordi vi jakter mye når det er lov.Husk å ta et saueagresjons kurs så slipper en det som PER henviser til. Det er ikke bare dreveren som trenger slike kurs.
30.12.2011

Per sier: http://www.fvn.no/lokalt/lillesand/article878374.ece
27.06.2011

Linnpia sier: Jeg har en dreverblanding dvs han er 1/4 cavalier, men det merker man jo ikke.
Han drar i bånd, og om han finner et spor, så går det ikke an å distrahere han på noen måte. Alle som møter han tror at det er en veldig uoppdragen hund fordi han drar i båndet og ikke lyder innkalling, men sannheten er at han er en drever :P
Jeg blir så sinna på folk som tror det er det samme å oppdra en drever som en border collie. Men jeg vil si at drevere er perfekte familiehunder og selvfølgelig også jakthunder. Nå jakter ikke jeg så mye, men bor på diger gård, og tro det eller ei, men han klarer å motstå fristelsen å stikke i skogen. Han holder seg faktisk på gården. Så han får dekt mye av bevegelsesbehovet.
Men poenget mitt er at med en drever så får man mange stygge blikk fra uvitende, men det er en liten pris å betale for å ha en sånn fantastisk hund.
23.06.2011

drever eier sier: Kjempe snill og tålmodig hund som det ikke finnes vondt i, men har VELDIG behov for mosjon å jakt turer. Vi har vår Drever ute hver helg på jakt og lange skog turer utenom jakta. De har veldig tydelig kropsspråk å man ser hunden blir trist av å være mye i ro.
De er veldig sære hunder å er vanskelige å trene å vil egentlig gjøre ting på sin måte. Bør IKKE slippes løs utenom jakta . De har et enormt jakt instinkt å tar ut å stikker til skogs så fort de får sjangs.
Vi har vår Drever inne å bruker den som kose hund når det ikke er jakt å den er rolig inne.
Jeg ville IKKE anskaffet meg en Drever vist du ikke skal jakte. De røyter mye, er vanskelige å trene å drar når de går tur, men er verdens beste jakt kamerat.
27.02.2011

Anonym sier: Noe kvass som valp, men ble satt på plass, men ikke noe tull etter det. Ble litt skeptisk da vi skulle bruke han som jakt/familiehund. For når han er ute på jakt så varer losen lenge ja, og fungerer topp som jakthund:)MEN når han skal sove så skal han sove, og han gidder IKKE FLYTTE seg. Og kommer det da en tass krabbende så sier han fra, noe som førte til utestengelse som familiehund en liten periode for hvert barn vi har fått. Men nå har han tilpasset seg å være på nederste rang i familien og han tolerer og flytter seg når det er for nærgående barn hvis han vil sove. Hatt han i 6 år nå og for hvert barn vi har fått så har vi tatt forhåndsregler, men nå når minstemann er +1år så er en han verdens beste familiehund og tålmodig om han både vil sove og om han vil leke:) De kan gjøre hva som helst uten at han sier noe. For tiden så intar kulda og han liker da best å ligge på sofaen(helst 24 timer i døgnet), og forann peisen:) Blitt en omgjengelig hund som både liker kos, men er også selvstendig og klok:)Som sagt, han prøver seg alltid på krabbende spedbarn med å knurre hvis han har lagt seg for å sove(ikke når han er kvikk og går rundt), men når han skjønner at de krabbende blir større og er sterkere i fingra så går han unna eller sier ingenting og er blitt verdens beste familiehund, og takk gud for at vi ikke skal ha flere barn for da hadde det blitt ny runde hvor han måtte passes på og bare være inne i stua da vi hadde 100% oppmerksomhet på han og barna. Det har derfor vært i perioder som vi har tenkt på å omplassere han pga dette, for å gi han lit bedre livskvalitet, men så fort barna har blitt 1+ så er han en annen hund og det er bra for da skal han fremdeles få være et medlem av familien:) Eldstemann har jo vokst opp med han og han har jo vært vant til å ha han der og de suller og leker og koser og går turer så ville blitt tomt uten dreveren i huset:)(selv om han helst tilbringer tiden på sofaen og gjør svært lite ut av seg for å unngå å bli sendt på gangen når kvelden kommer;))
06.10.2010

Simba sier: Min far var jeger og haddet 3 drevere. Alle var veldig sta, kunne feks nesten glemme at ikke Dreveren skulle ut fra veier og stier for å snuse på spor, stoppe opp og snuse osv, det var bare å gjøre hva de ba om slik sett, utrolig sta. Og ja Martinius det hente ofte at de jaget til langt på natten når de først var i gang når vi var på jakt, en utrolig kondisjon på små tassene hehe.
14.04.2010

Martinius sier: har tenkt og anskaffe meg en drever valp som jeg skal lære opp til og jakte med, men problemet er det at jeg har hørt at når den først er på los etter for eksemepl rådyr kan den jage den i flere timer. har også hørt at vis den springer vekk kan den bli borte i flere timer for og ikke si flere dager. noen som har hatt det problemet men som kureret dette?
02.03.2010

Eva sier: Min 14 år gamle drever Klang (gutt) har vært min utrolig gode følgesvenn siden min mann døde for 10 år siden. Etter det er det ikke blitt noe jakt, men vi er mye på tur i skog og fjell. Han kan være tøff mot ukjente, men veldig god og kjælen mot familien og de han kjenner. Jeg skulle så gjerne hatt en ny Klang når han ikke vil mer (fortsatt er han sprek og glad); men jeg synes ikke det er riktig å ha nok en jakthund når jeg ikke jakter selv. Som jakthund og god venn kan jeg anbefale rasen på det varmeste. Vi hadde en før ham som ble 11 år pga hjertesykdom - også en flott jakt- og familiehund.
10.02.2010

Anne sier: veldig hyggelig,men jeg er spent på hvordan det går, vi er ingen jakt familie, men det er en i familien som vil bruke han på jakt. Snill hund,men vet hva den vil
28.01.2010

ellen sier: de er søte og snille dyr.
03.01.2010

rita sier: De er fine dyr
26.10.2009

Rune sier: Min drever har vært en god familiehund i 11 år. Jaktinstinktet er der, men jeg tror at disse intelligente og lure hunder kan dresseres ganske lett.
Litt einstøing er min drever og skal helst ikke ha for mye støy rundt seg. Kan også være litt sta.
Ville aldri byttet bort min..
19.10.2009

Anonym sier: En meget stødig jakthund. En drever som ikke jager, er knapt å oppdrive. Det en skal huske på er å bruke mye tid sammen med hunden. Dette er den største garantien for å få en hund som holder kontakt i skogen. Det finnes utrolig mange bra avlshunder, så det kan være lurt å høre med avlsrådet før man går til anskaffelse av valp.

KJell-Arvid
28.04.2009

Robert sier: Drever bør en ikke tenke på å skaffe seg med mindre man skal bruke den på jakt. Det er dårlig gjort overfor hunden å ikke la den få utløp for instiktene sine.
28.04.2009

Chilimilalaho! sier: Kan være litt kvass og vanskelig til tider.
18.04.2009

Anonym sier: Veldig god til jakt, som oftest rolig, men kan være veldig sta til tider. Med rette opplæring er det en veldig flott hund. Bør læres opp fra liten av, og bør avles opp slik jakthunder skal, ikke blandes med andre raser.
08.04.2009

Anonym sier: er det noen som vet noe mer
12.03.2009

alex sier: den er fin og er god til jakt
11.02.2009

Din kommentar om Drever:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Drever var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase