Bordeaux dogge

En av de eldste franske hunderasene. En sterk og imponerende hund.

Bordeaux dogge bilder

Bordeaux doggeBordeaux dogge

Fakta om Bordeaux dogge

Bordeaux dogge

Bordeaux doggen er en tidligere kamphundrase, som er en utmerket vakthund. Det er en modig hunderase, men skal ikke vise aggresivitet i sitt temperament.

Kan noen ganger bli omtalt som pit bull terrier, selv om det heller er andre hunderaser som omtales i denne gruppen av hunderaser.

Vekten for en hannhund skal være minst 45 kilo for tisper og minst 50 kilo for hannhunder ihht rasestandarden. Mankehøyden er fra 60-68 cm for hannhunder, og 58-66 cm for tisper, med toleranse på 1 cm under og 2 cm over. Høyden skal mer eller mindre tilsvare skallens omkrets.

Bordeaux dogge, som også kalles Dogue de bordeaux, eller "The Dogue" i utlandet, har ikke et aggresivt temperament, og er heller rolig, veldig lojal, og tilllittsful til sin familie.

Dogue de Bordeaux er imidlertid en utmerket vakthund, og kan vise mot og alarmere, uten å være aggressiv.

Erfaringer med Bordeaux dogge

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Bordeaux dogge

Hannibal sier: Bordaux dogge er en fantastisk hunderase. Snill, godmodig og så lojal. De blir din beste venn og kamerat. De har en personlighet ingen andre raser har. Men dessverre er de beheftet med sykdommer. Alt fra allergi med dertil underliggende plager, bl.a kronisk sopp i ørene, demodex (mest lokal) artrose (de er store og tunge) og hd. Vi har hatt to, (kullbrødre) - den ene måtte avlives for 7 mnd siden og han var da 5 år og 11 mnd - han fikk osteosarcom, og nå har broren blitt diagnostistert med samme sykdom. At dette er genetisk kan det ikke være tvil om. Det påstås at seriøse oppdrettere (her i Norge) har sluttet med å avle på denne rasen grunnet alle plagene. De har også en lav levealder - 8 -10 år max. Jeg vil råde alle som går i tanker om å anskaffe denne rasen, se til utlandet og studer sykdomshistorien som seriøse oppdrettere SKAL ha over sine hunder det avles på. Vi har hatt forskjellige raser i vår familie i 40 år, men ingen kan sammenlignes med Bordauxen. Grunnet alle plagene den heftes med vil vi ikke lengre anskaffe oss en ny, selv om det er den vi aller helst ønsker oss.
19.05.2016

minus sier: har erfaring med rootweiler og mix pitt/bullmastif. Men min Bordeaux dogge på 5 år er helt enestående, å hvis man er litt førevar å passer på å tørke etter drikking / spising, så er jo d meste gjort.
Åhh for en stødig hund helt enestående snill og folkekjær gutten på 11 forguder han anbefales til folk med erfaring, for meg rase nr1
03.03.2013

APBT sier: PITBULL terrier er egen rase !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20.07.2011

Bullet sier: Må si meg enig med abba.
En herlig og sjarmerede rase som dessverre er avlet i senk.
Utifra det avlsmaterialet som finnes i Norge så anser jeg det som en umulighet å få frem 100% friske individer.
Kjenner til de som har importert individer fra utlandet i håp om å få et eksemplar med bedre helse. Dessverre ...... same shit.
Jeg har nok hatt mitt siste eksemplar av rasen ... dessverre.
Å se hunder lide av genetisk overførbarte sykdommer som oppdrettere ikke tar alvorlig ..... og samtidig legge ut flere titusener i veterinærutgifter sliter.
05.07.2011

abba sier: En herlig rase som man som eier må ha tolmodighet med. Sikling, snorking ..... vannskål er nevnt. Kan plusse på matskål hvor det meste havner på gulvet.
Et stort MEN. Denne rasen har etterhvert så mye helseproblemer at jeg har hatt min siste, dessverre.
Stoler ikke på noen oppdrettere av denne rasen. Ikke fordi de ikke vil eller kan ....avlsmaterialet er enkelt og greit for lite og for dårlig ..... slik at muligheten til å få en frisk hund er svært begrenset.
11.10.2010

Agalaus sier: Hehehe... "Jeg anbefaler rasen til de som kan takkle halve vannskåla på gulvet".

Der tok du dem på kornet! ;D Gutten vår søler som om han skulle fått noe igjen for det :-p
17.09.2010

Agalaus sier: Pluto: Ja, det er noen få oppdrettere av rasen her i landet. Blant annet Kennel Lares (har 3 hannhunder på 5 mndr ledige nå), Kennel Molosse de antique, Kennel Nobel Saint, og muligens et par til jeg ikke kommer på i farten.
17.09.2010

Pluto sier: Er det muligt og få tak i Bordeaux dogge her i landet???
Digger denne rasen, vurderer og annskaffe meg en.
08.09.2010

Celine sier: Hei. Jeg er fulstendi enig ! De er bare så herlige å ha med å gjøre .. Vi har hatt en .. Den var veldig spretten. så jeg hoppet 75 med han :) han er bare så nydelig ! men nå er han borte :( Jeg anbefaler rasen til de som kan takkle halve vannskåla på gulvet xD Og de som vil ha en trofast hund .
31.08.2009

Anonym sier: Dette er flotte hunder! Tidligere avlet til kamphund sport men brukes i dag som selskapshund, familiehund og som vakthund. Kjempesøte hunder som gir mye oppmerksomhet. En modig hund med et fantastisk temperament som skiller seg ut i mengden.
14.07.2009

Din kommentar om Bordeaux dogge:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Bordeaux dogge var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase