Dobermann

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Dobermann. Du kan også legge inn egne erfaringer om Dobermann.

Dobermann bilder

DobermannDobermannDobermannDobermannDobermannDobermannDobermann

Erfaringer med Dobermann

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Dobermann

lovemydog sier: Ser det er noen her som ikke har hatt rasen selv, som gir tilbakemeldinger om rasen som ikke stemmer. Man burde kanskje VITE hva man snakker om, før man uttaler seg? Jeg har dobermann, min første hund. Men jeg visste også hva jeg skulle bruke hunden til, og en far som har noe peiling på rasen ut ifra de han selv har hatt. Jeg valgte også å ha en tispe, for å slippe tissekonkuranser. Min hund er ekstremt aktiv, og det vil nok de fleste som har dobermann relatere til. Dette er absolutt ikke en rase man velger med mindre man har tenkt å ha et aktivt liv sammen med hunden. Det vil da være for mye energi å tøyle. Dette kan da slå ut i frustrasjon. Noe som i værste tilfelle kan føre til aggressiv oppførsel: Men dette gjelder også de fleste andre raser. Får de ikke den stimuli de trenger, vil det være vanskelig å hanskes med hunden. Og en dobermann trenger mye stimuli for å være lykkelig :) Min dobermann får masse tur, og er under utdanning til å bli redningshund :) hun er en ypperlig hund for meg, men en bør tenke seg nøye om, om det er noe for deg, spesielt hvis det er første hund. Pass gjerne en dobermann over et par dager, så vil man merke aktivitetsnivået... :)
04.06.2014

Johnny boy sier: Har nå Dobermann nr 3, måtte avlive min nr 2 da ryggraden vokste sammen og han ble stiv i bakparten. Nr 2 tok jeg over fra omplasering da han var 1 1/2 år gammel, tidligere eier ville avlive denne da den var agresiv, nervøs, farlig for barn og ikke lydig. Denne hunden tok jeg over etter 2 turer med han hos omplasseringskennel`n, denne hunden brukte jeg som tjenestehund i 4 år før han gikk bort. Denne hunden er en av få Dobermann som har gått igjennom hinderløypa på hundefører skolen i Drøbak med glans, denne hunden var barna omtrent nede i mavesekken på, denne hunden elsket alle rundt seg, dette var verdens beste hund som nesten ble avlivet pga uvitenhet. Så ja, det er et stort ansvar å få hund men som tidligere er blitt sagt her, hunden blir som du oppdrar den. Forøvrig gikk det 14 år fra nr2 til nr3, det var en utrolig tøff opplevelse å miste sin beste venn, men håper at min nye kar på 5 mnd. har et bra hode og at vi som familie klarer å tilfrestille hans behov. Det var ikke vanskelig å bestemme hvilken rase vi skulle ha, i mitt hjerte finnes det bare en rase "Dobermann" ;-)
06.10.2012

conni sier: Dobermann er en fantastisk rase,på mange måter. Selv har vi dårlig erfaring også, men det tror jeg har med dårlig oppdretter og gjøre. Våres første kjøpte vi av den oppdretteren som har hvert på tv2 hjelper deg.(som ble fratatt lov om hundehold) Han viste raskt dårlig sider og innen 6 mnd hadde han beti flere og hull i hodet på vår 1 åring. Vi har hele tiden hatt hjelp avhunde trenere pga vi så tegnene hans. Men til ingen nytte. Derimot vår andre fra en annen oppdretter var snill som dagen lang og elsket våre barn. En negativ ting var vaktinstinkte.Både hjemme og på tur. Ingen fikk nærme seg meg ute av fremmede. Men han hørte om jeg satte han på plass.Lydig og kosete hund. Lyst på ny.
07.08.2012

Erling sier: Hei,
hvordan er helsen til Dobermannen?
Genetiske feil som HD og kløe?

Hva med kulde om vinteren?
Tåler den det?
Og pelsen, er den selvrensende lik en schäferhund sin pels?
03.08.2012

Sandra sier: Vi har ei dobermann tispe på 2 år og en sønn på 6 mnd, og her går det strålende :-) men dpm flere nevner over her så krever hun sitt både fysisk å mentalt og jeg jobbet blod hardt etter sønnen vår var født for å bevise for henne at jeg fortsatt kunne beskytte oss og at hun ikke trengte å vokte over oss. Når det gjelder henne å sønnen vår så er hun innmari kjælen og glad i han, de 2 første netterne da han ble lagt på soverommet før vi "voksne" tok kveld lå hun utenfor soveroms døra å peip. Vi følger selvsagt med, vi gar nulltoleranse for leking inne siden hun kan bli noe voldsom og uoppmerlsom å dermed komme til å tråkke på sønnen vår. Men som nevnt over, så lenge hun er i balanse er hun verdens flotteste hund :-) vi var begge vokst opp med hunder, men dette var den første vi hadde på egenhånd, så de kan jo gå bra med førstegangs eiere, men må selv innrømme at veldig mye hadde vært meget mye enklere om vi hadde hatt den kunskapen vi har idag med en gang. Har full tilitt til mi vakre tispe, og ville aldri byttet henne ut, men er også fullstendig klar over hennes "begrensninger".
14.07.2012

Mara sier: Jeg har en 6mnd gammel Dobermann hann. Jeg har også tre barn i alderen 3år,5år og 7år. Han er en kjempeflott og god hund. Veldig glad i barn og folk flest. Men som andre har skrevet her, er at han lett blir veldig ivrig og vimsete så det er veldig viktig med faste regler og rutiner. Om han ikke får nok mosjon og aktivitet blir han veldig masete. Men det aller viktigste er at han ADRI er alene med noen av ungene, dette gjelder alle hunder. For uansett hvor snill og god han er, er han jo en hund med sine instinkter og han og ungene har heller ikke evnen til å sette grenser for seg selv. Alt avhenger i grunn av oss voksne som har ansvaret for både barn og hund. Med riktig oppdragelse, stell, mosjon o.s.v. får man en flott hund.
06.07.2012

erling sier: har ein bun dobermann hanne som er heilt fantastisk, pga. endra livssituasjon, vurderar eg å gi han vekk, har hatt besøk av 3stk, som eg ikkje har følt har vært den rette for LEO, kan henda noen her er den rette . 70cm / 43 kg. tlf.95902796
27.01.2012

Lars sier: Som flere her sier, alle hunder kan være farlige. Den hunden i Norge som biter oftest er Golden retriever. Siden 1990 er det bevisst blitt avlet på doberman for å få den mer familievennlig, og dette har lykkes. Om dette er en god ting vet jeg ikke, men det er uansett en flott hund.
17.10.2011

Anka sier: Du kan ikke påstå at Dobermann er farlig!!!
Alle hunder kan være farlig,enten det er en hjernefeil,blir vanskjøtt osv.. Med en gang en Dobermann,Rotweiler,osv biter blir det hausa opp i media! Nå er det på tide at man ser på enkelt tillfelle og ikke dømmer hele rasen! Har selv en dobermann og han er fantastisk med mine barn, ander hunder og mennesker. Så lenge de får den mentale og fysiske treningen dem trenger er det harmoniske hunder.
01.10.2011

øyvind sier: http://m.aftenbladet.no/lokalt/jaeren/Mann-i-rullestol-bitt-av-egen-hund-2869157.html

Denne saken omhandler en hund på 10 mnd som har skambitt eieren sin. Noe tyder på at hunden er provosert eller vanskjøtt, fordi en hund er lojal.

Likevel sier denne saken noe om en eksplosiv og aggressiv hund som krever mye å ha kontroll over..
24.09.2011

øyvind sier: Dobermann er dessverre farlig..
Pga hjernefeil kan det klikke for den..
Det er en stor og sterk hund, og man skal være både iskald
Og ganske sterk for ikkje bli skada når den går til angrep..
24.09.2011

Ønsker Dobermann sier: Jeg ønsker meg selv en Dobermann. Dette har vært et ønske jeg har hatt siden jeg var liten jente. Men jeg har aldri hatt hund selv før, men har hatt mye erfaring med min søsters hunder og diverse. Har lest flere plasser at en Doberman ikke er godt egnet for førstegangseiere, men jeg kan virkelig ikke se for meg å ha en annen rase. Jeg er klar over at den er krevende, og har ikke tenkt å anskaffe meg en slik før jeg er helt sikker på at jeg har både tid, og den rette kunnskapen for å ha en slik hund. Er det noen tips dere Doberman-eiere kan komme med? Alt tas i mot med stor takk :)
04.09.2011

Mille sier: Jeg har hatt to Dobermann, og er nå uten hund. Tenkte først at jeg skulle ha en rase som ikke krever så mye neste gang, men hver gang jeg ser på hunder tilsalgs, så klarer jeg ikke se for megselv med en annen rase alikevel. Dobermann er verdens herligste hunderase, og den tar hele hjertet ditt. De har en personlighet, utstråling, energi og et humør som ingen annen rase har maken til. De krever masse, men gir desto mer tilbake. Så det må nok bli en dobbis til her i huset :-)
03.09.2011

loke sier: En utrolig god rase i de rette hender. Har selv em dobergutt på 9 år, og dem blir aldri voksen... heldigvis. Død, snill, oppvakte, kosete og lojale. Men dem trenger grenser. Veldig intelligente så en må være ops spesielt med hanner.
09.06.2011

Moi sier: Dobermann er verdens beste rase! De er intelligente, lojale, barnevennlige, kjælige, lekne ++
31.05.2011

MK sier: Dobermann er en suveren familiehund. Jeg har en brun dobergutt som er 3,5 år, ja han er forsatt valpete, men verdens snilleste sofagris. Vårt yngste barn er 8 år, hun bruker hunden som sofapute når hun ser på tv og vil kose. Men siden han er stor, vimsete og veldig entusiastisk til alt og alle er det nok viktig å passe på med mindre barn. Når det gjelder vaktinnstinktet kommer det mye an på hvordan man som eier oppdrar hunden, vår hund har foreløpig ikke utvist særlig vaktsom holdning. Blir kjempeglad så snart det kommer folk på besøk, kanskje litt for glad :-)
28.12.2010

Brundobber sier: Vi har en dobbergutt på 2,5år. Han er stein hakke tullat!!
Men han er også god som gull og veldig snill med dattern vår
27.12.2010

Dobis sier: Oppvokst med Dobermann, er ikke argument godt nok. Jeg har hatt hund før, holder heller ikke. Før en går til anskaffelse av en Dobermann, bør man gå i seg selv, og finne ut hvor mye tid man har til rådighet pr. dag til hund, i 10 år fremover. Dobermann er en meget krevende rase, og det står det i alle hundebøker som er gitt ut. Den krever mye både av fysiske og mentale utfordringer for å være fornøyd. En understimulert Dobermann er ingen trivelig hund!
Når du skaffer deg en Dobermann, så skaffer du deg ikke en Golden Retriever som ser ut som en Dobermann(ikke helt sant, da siste årenes avl kan tyde på det motsatte)
En annen ting en bør være klar over, er at det er stor forskjell på valp, unghund og voksen Dobermann. Mange får tydelig store problemer med hunden når den en dag plutselig har modnet i hodet, og har en sterk egenvilje. Dette er smarte hunder, som fort tar innersvingen på deg, dersom du ikke vet hva du holder på med. Nok skrekkpropaganda: Dobermann er en fantastisk hund i de rette hender, den kan brukes til alt og gir deg tilbake i bøtter og spann. Som en eier en gang sa til meg: Du får veldig mye dyr for pengene :-)
03.05.2010

Lilleliz sier: Alle hunder kan være livsfarlig, Gekke ;)
18.03.2010

gekke sier: jeg ser folk skrive om sin barne vennlige dobermann,jo hunden er barne vennlig ,men syns folk tar litt lett på det,
med litt feil,eller litt for lett opplæring av hunden ,kan en dobermann være livsfarlig,
så det komme ikke så mye an på hunden ,men den som oppdrar hunden.
16.11.2009

Rikke sier: Ja, alt er nå mulig. En dobermann er jo veldig glad i barn. Jeg har en dobermann tispe på 1 og et halv år. jeg har ikke barn selv, men møter ofte barn ute på gaten som gjerne vil kaste pinne eller klappe hun og det går som regel bra, men hun kan jo bli litt i overkant voldsom og finne på å bli så glad at hun hopper, men dette er noe man bare må lære til å ikke gjøre. Jeg passer alltid på slik at ingen blir skadet for hun er jo selv et lite barn i hodet og er veldig voldsom av seg og kan finne på og dulte litt borti og kanskje ved et uhell også løpe rett på deg så man må være litt på vakt! Jeg trur nok vis du har erfaring med dobermann fra før av at dette skal gå bra. Med litt grenser rundt barnet vil nok det gå strålende trur nå jeg :-)

Lykke til!
27.10.2009

Anonym sier: den er veldig fin og kosete
05.10.2009

Helene sier: jeg har en datter på et og et halvt år og vi skal få oss hund, og jeg er opvokst med dobermann. derfor lurer jeg på om det er greit og skaffe seg en dobermann når man har et barn som er så ungt?
04.10.2009

Farmboy sier: en meget fin rase, har veldig sterkt vakt/vokte innstinkt, men suveren hund. Har hatt flere.
Går bra sammen med barn, kansje ikke de aller minste grunnet at de er litt vimsete og kan dytte til små barn. ellers er de veldig lojale, tillitsfulle. super rase
11.09.2009

Din kommentar om Dobermann:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Dobermann var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase