Dansk-svensk gårdshund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Dansk-svensk gårdshund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Dansk-svensk gårdshund.

Dansk-svensk gårdshund bilder

Dansk-svensk gårdshund

Erfaringer med Dansk-svensk gårdshund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Dansk-svensk gårdshund

Anna sier: Okei?
Ein hund er vel tam fra før, du skal ikke hente ein ulvevalp fra skogen akkurat...
Nei... Mamma og pappa må bli med på hundetreningen siden barn ikke har lov å ta vare på eit kjæledyr alene.
12.03.2013

Hundeintesert123 sier: Hei jeg er en jente på 12 år og har veldig lyst på en sånn hund og jeg lurer på om jeg kunne temmet den alene eller hadde det blit vanskerig??
10.03.2013

Hundeintesert123 sier: Hei jeg er en jente på 12 år og har veldig lyst på en sånn hund og jeg lurer på om jeg kunne temmet den alene eller hadde det blit vanskerig??
10.03.2013

heidi sier: hei jeg vurderer sterkt og kjøpe denne rasen så lurte på om DSG bjeffer mye ?? slik jeg bor nå så blir ikke det så veldig populært :)har hatt fox terrier før og det var en skikkelig morsom rase men har hørt så mye fint om DSG så tenkte vi kansje skulle kjøpe oss det.
03.03.2013

merethe sier: Vi har en DSG hannhund på 16 mnd!!Har aldri hatt hund før,men vi er bare så utrolig fornøyd med denne rasen!!:)Vi har tre barn og han elsker barna,og flytter aldri på seg om de styrer og ordner med han!!Han ble stueren kjapt og som uerfaren hundeeier syns jeg han lærer fort!!Han forstår mye og er veldig kosete av seg!!
Skulle gjerne hatt en til!!!
10.12.2012

Anita sier: Som valp skal den bare ut i hagen.
Som voksen kan den godt få ein to timers tur noen ganger i veka:)

Om den skal gå godt ilag med andre hunder/katter må den trenes opp som valp
28.10.2012

Yngvild sier: er det noen som kan si meg hvor lenge og ofte man må gå tur med dem hver dag sånn ca?

og går de bra sammen med andre hunder/katter?
28.10.2012

MarithN sier: Har nettopp fått ein dsg hund - 10 veker gammel. Ikkje blitt husrein, men går til døra så bare eigar sin feil om det går gale. Han er utruleg kosete - snill - leiken. Han går veldig godt i lag med andre dyr også kattar (vi har katt), men det er ein hund meg mykje personlegheit. Virker veldig lettlærd. Brukte nokre få minuttar på å lære sitt. I forhold til mine tidlegare boxerar så er han minst på høgde med boxeren i aktivitet, men lettare å roe. Som nokon sa - så er der ein avknapp og då søv han roleg. Vår hund er heime i 3-4 timar og det går kjempefint. Ingen problem om natta - men enno så går han ikkje laus då han ikkje er stuerein.
Vi er blitt svært overraska over kor mykje hund det er i ein slik kropp og barnebarn og tantebarn elsker denne hunden og han elsker dei.
Lukke til om du vil ha ein slik hund - men hugs ver konsekvent så får du ein flott hund (trur eg). :)
27.09.2012

Mads sier: Ønsker å kjøpe en hund.Send meg en email om dere har en valp eller ung hund til salgs!

madsandre83@hotmail.com
31.07.2012

malped sier: Renrasede hunder bør ikke koste fra 10.000 og oppover. Mange koster faktisk rundt 8000. Tenk deg en Border Collie, mange av de koster som oftest fra 5000 og oppover. Fordi de ikke er like populære od det ikke er mange som kan ha en sann hund. De har for lett for å gjete på ting.
02.01.2012

tjoms sier: Har hatt mange hunderaser gjennom livet, boxer, eng. og am. spaniel, malteser. Jeg skulle aldri ha hund etter disse.. trodde jeg.

Fant ut om DSG ved tilfeldighet og anskaffet en, har aldri angret et sekund. Mange tror dette er JRT, men det er det altså ikke, denne har bare de positivte egenskapene til terriere, men du spiller de verste;p

Skjønner at alle liker å si at Deres rase er den beste, men helt objetivt må jeg si at DSG imponerer meg. Ja, den trenger en hvis form for aktivitet, men den blir ikke frustrert om den ikke får langtur hver eneste dag, men den vil helst ut å gå! Den trenger dog mosjon, hjerneaktivitet (spill, agility, gjem-godbiten osv.)

Den er en gårdshund, så den liker å varsle eller finne mus. DSG er veldig årvåken. Har man hundevett og vet hvordan man lærer hunden "the basics" er den utrolig lettlært, min hentet pinne, på plass, sitt, den går ikke til maten før jeg sier "værsågod" alt dette oppnåde vi med lite trening før fylte 5 måneder. Ikke at det er så viktig for meg, men jeg gjorde dette for at hunden skulle få utfordringer. Jeg brukte ikke mange minutter per dag og ikke mange dagene på lære hunden dette. Har fått en meget harmonisk hund, aldri opplevd en så balansert hund før. Dette kan mange(alle) hunder lære, det er som regel 99% eieren det kommer an på, poenget er at DSG trenger lite trening for å oppnå dette. Forøvrig er belønning som gjelder, ikke skjenn eller hard straff, de er kjærlige hunder som hverken tåler eller fortjener hård hand, det skal heller ikke være nødvendig.

Den elsker folk og andre hunder, spesielt små barn. Den kan lekeslåss selvsagt, men aldri så agressivt at blodet flyter. Den liker seg best når den kan ligge nær eierne sine, vår har blitt veldig rolig når man er borte fra den. Selv om jeg anbefaler å ikke være borte lenger enn 4-5 timer fra den.

Den har aldri knurret ved matskålen, aldri reagert på at vi tar mat ifra den.

Den har i motsetning til andre livlige hunder en innebygd av/på knapp. Den er ikke "på" og stresser ikke så mye som så mange andre hunder, som er så årvåkne og livlige, som denne. Jeg har gjort mitt for at hunden skal stresse minst mulig, spesielt i alene-situasjoner. Ingenting (med 2-3 unntak, sko som vi har glemt av, og det har vært vår feil) har blitt tygd i stykker når den har vært alene (utenom leker den har fått). Ingen ledninger osv, selv under tannfelling. Den ble husren rundt 12-15 uker.

DSG er vanligvis sosialt smart i møte med andre hunder, underdanig når den trengs for å unngå konflikt, og vanlig når den kan.

Har du tenkt å bruke den til utstilling, les rasestandaren, mange nydelige DSG vi ser er kanskje litt for elegante i Norge, for slank hals, for mye opptrukket buklinje, gir elegant helhetsinntrykk. Høres jo ikke ut som "feil", er jo nydelig å se på, men likefullt ikke "rett" ift rs. Vår er litt mer "bulkete" og kompakt/rektangulær. Vi har uansett ikke tenkt utstilling, men det er greit å vite.

Har du tid til hund, og tid til å gå turer (ofte) og legge opp til aktivitet med hunden vil du få en helt fantastisk hund i gave. Anbefales med de få forbehold. DSG som ikke får tur, eller er tiltenkt som innehund i byen vil gi en trist DSG. Passer best når marka er i nærheten eller for landlige omgivelser.
29.09.2011

Kari Prøven sier: Vi har fått vårt første kull med DSG nå, de er fantastisk herlige! Bare positive erfaringer med en trofast rase! Se bloggen for bilder og info: nerikari.blogg.no
09.08.2011

Anne Marie Johannessen sier: Sjekk finn og Lier:) Fjeld hundesenter
27.06.2011

andrea sier: vi har tenkt på å endelig kjøpe en dgs nå,
noen som vet om noen bra oppdretter som har valper for salgs snart?:) send meg gjerne en mail. a_reppe@hotmail.com
16.06.2011

Kari sier: Så langt en utrolig positiv opplevelse! Min hann er nå syv måneder, har et utrolig flott gemytt og er bestevenn med barn, voksne og andre hunder i området. Er alene hjemme i åpent bur inntil 6-7 timer, tilgang til hele leiligheten, men rører ikke noe annet enn sine egne leker (mange kosedyr +++) - og ingen klager fra naboene! Ikke staere enn min forrige, en engelsk springer spaniel, registrert i NKK koster de vel rundt 12000,-, og "behovet" for mosjonering er du vel delvis ansvarlig for selv - mange gode råd på nettet, men bruk også sunt "hundevett"!
26.04.2011

Amandaaa sier: Hei..
Skal få meg en DSG (hanne) i slutten av mai. Gleder meg!!! Har lest mye om rasen, men jeg vet ikke alt...:/
25.04.2011

Lily sier: Min erfaring er bare positiv. Fin størrelse, medgjørlig, vennlig, glad, leken. Vi har både katt og barn og det har gått fint fra dag en. Syns ikke vår er staere enn andre, det kommer mest an på hvor fort du gir etter. Vår har lært mange ord uten at vi har trent på det, og plukker opp nye ting hele tiden så vi blir stadig overrasket over hvor mye hun skjønner.
14.12.2010

elpa sier: hei..lest mye om rasen, syns den passer oss utmerket, bor landlig til med gårder og jord.Er den veldig sta som noen sier? og ik trives alene?
20.11.2010

Auroraa :) sier: Jeg skal ha meg en DSG selv, gleder meg ufattelig mye. Jeg har hørt den er lydig, lærer fort og stikker ikke så ofte av.
Men den er litt sta, det finst forskjellige typer av den, noen er lettlærte andre er sta. Så det er ikke alltid hver hund er som det står den er. Noen av hundene er vanskelig å lære mens andre er flinke.

Husk på det ! ;)
13.11.2010

Rebecca94 sier: Skal faktisk dra å se på en DSG valp på lørdag og forhåpentligvis ha den med meg hjem (er 16 år, snart 17), har lest så utrolig mye bra om dem, så gleder meg til å forhåpentligvis få den i hus!
Det står den er lite allergivennlig, men har hørt om mange som ikke har reagert på den. Mamma er også litt allergisk mot hunder så håper på at hu tåler den, ellers må vi kjøpe petal cleanse og hu må gå på allergimedisiner, så det håper vi at vi slipper!
11.11.2010

dsg eier sier: DSG er absolutt ikke vanskelig å oppdra. Jeg har ei tispe på 4 år som jeg har hatt fra jeg var 16 og ikke noe problem for meg. En stor hund i en liten kropp som krever mye mosjon og aktivisering, men som også elsker å sitte inne i sofan å kose, eller ligge i senga di. Tispa mi er svært lettrent. går stort sett løs på tur, ble stueren svært tidlig, og gjør ikke fra seg på eiendommen, kun utenfor! Anbefales for alle som ønsker en aktiv og trivelig hund. Utrolig intelligent hund, oppfører seg nesten som et menneske til tider, med MYE personlighet !
09.09.2010

dog lover sier: de er veldig fine hunder jeg har faktisk hatt fire av dem samtidig. De er er veldig søte og er veldig bra hunder for barn men bare vis de er ute å leker med dem ofte for de er fryktelig aktive.
RÅ BRA HUNDER!!!
09.08.2010

bbb sier: den er veldig vanskelig og oppdra
19.05.2010

Tullamore sier: DSG og andre renrasete hunder pleier å ligge på alt fra kr 10.000 og oppover. Det kommer an på stamtavla, det!
01.05.2010

hundeeier sier: min dansk svenske gårdshund er nå 2 år og dessverre litt for dominant. Han vokter på mat og også meg - også når ungene nærmer seg og han er sammen med meg. Synd, for han er ellers en fantastisk hun, kjapp til å lære og utrolig kosete
27.04.2010

ullabella sier: hei lurer veldig på pris på denne hundetypen ?
21.04.2010

dsg hund sier: Hei

Jeg har en dansk svensk gårdshund valp på 4 måneder og lurer på om den rasen er litt mere allergivennelig en andre raser? Jeg er selv allergisk mot hunder men har aldri reagert noe på den jeg har nå
27.01.2010

Guro sier: Er en slik hund allergivennlig?
23.12.2009

Pedersen sier: Noen som skal selge en hund som denne?? Er veldig intressert. Kontakt meg på meretehp@start.no
26.09.2009

cb sier: pris på en sånn hund?
02.08.2009

Vicky sier: elsker denne hunderasen. Har en tispe på litt over 3 år.. Hun var veldig rappete og bitete som valp, men etter valpetiden ble hun en utrolig rolig, snill hund som er veldig glad i kos og varme. Det eneste problemet vi har er at hun har et veldig jaktinstinkt så det bør du også være obs på om du skaffer deg en gårdshund. Det jeg ble så utrolig forbauset over var hvor tålmodig og barnevenlig de er. I blandt har småbarn dratt i halen hennes og lent seg på hun, men hun har bare stått helt stille. Dette her er en utrolig rase! Anbefales på det største!
19.07.2009

doris sier: DSG er en spenstig lekekamerat,smart, snill, kosete,sterk, rolig, renslig,familiekjær og en helt fantastisk morsom hund.
12.06.2009

zippo sier: En kjempeflott rase skal aldri ha noe annet, en hanhund på snart et år og så utrolig snill og lydig.
16.03.2009

barn sier: Denne hunderasen er fin
18.01.2009

Din kommentar om Dansk-svensk gårdshund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Dansk-svensk gårdshund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase