Dachshund strihåret

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Dachshund strihåret. Du kan også legge inn egne erfaringer om Dachshund strihåret.

Dachshund strihåret bilder

Dachshund strihåretDachshund strihåretDachshund strihåret

Erfaringer med Dachshund strihåret

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Dachshund strihåret

Kari sier: Kari sier: Har vokst opp med strihåret dachs, og har hatt to stk selv, alle har vært tisper. Kan ikke forestille meg noe mer lojale og trofaste dyr.Nå har jeg ei som er 13 år. Fremdeles god helse.Hundene mine har alltid vært svært glad i hele familien,også de små barna. de får selvfølgelig ikke være alene med hunden.Festlige hunder,veldig godt humør, elsker å være med på tur.Nøler ikke med å anbefale rasen til folk som vil ha seg en turkamerat,enten det gjelder jakt eller ikke.Stoore personligheter!
08.05.2013

Sunny sier: Jeg har veldig, veldig, veldig, lyst på hund!! Men det vil ikke mamma, jeg har mast, mast, mast, mast og mast om å få en hund. MEN FÅR DET IKKE!!! Jeg har veldig lyst på Dachs de er kjempesøte
09.01.2012

MadMa sier: Eige to strihårete dachs hunder i standard størrelse. En av hvert kjønn. De er begge herlige hunder, elsker de enormt mye. Men av og til gjør de meg gal. De er så vanvitig sta av seg. Men er man flinke med å gi disiplin sammen med positiv forsterking så har man en snill og fornøyd hund. Merker veldig at hann hunden er av og til vanskelig å ha med å gjøre, får han ikke vilja si så kan han sitte i timesvis og pipe og synes synd på seg selv. Og innkalling med han er så vanvittig vanskelig. Han hører ikke litt på noen av oss når vi roper "kom". Men når vi er inne så er han kontakt søkende og kosete, inne og ute personligheten hans er så forskjellig fra hverandre. Men med tispa så er hun mye mer enklere i sinn. Klager aldri, kommer alltid når vi roper og prøver så godt hun kan å gi oss det vi vil ha. Men hun har så enormt med energi. Min svigermor sier alltid når hun er på besøk at hun har "ADHD gange 40". Skikkelig hyper av seg. Så mye turer er viktig, og vi merker at ikke bare turer er viktig for denne rasen, det er ikke nok. De må også ha turer der de får gå løs, eller der de trur de e løse (løsline) så de kan snuse og utforske for seg selv. Oppsummering, dachser er sta, eventyrlystne, kontakt søkende, kosete, hann hundene er døve og tispa er hyper. Men ikke noe er bedre enn å komme heim til en hund som vil så gjerne kose og ligge ved/oppå deg. Kose klumpene mine, elsker dem. Skaff deg en dachs. Du vil elske dem.
08.11.2011

Kristin sier: Jeg og min samboer som driver med jakt av rådyr har tenkt veldig på å anskaffe oss en strihåret dachs. Det som kan være et problem er at jeg er allergisk mot noen hunderaser. Har hatt puddel før og ikke reagert, men jeg har lest at strihåret dachs kan være allergivennlig siden den ikke røyter. Jeg er veldig nervøs for dette for ønsker virkelig en liten dachsvalp i hus.
Noen som har erfaringer med strihåret dachs og allergi?
Mvh Kristin
30.10.2011

moa sier: Har en strihåret dachs gutt som blir 2 år til april,er en kjempe fin hund.er sosial med oss i famillien og elsker og leke med ungene;)er veldig"mamma"dalt som er bare korslig.er veldig rolig og holder at vi går en tur på en times tid om dagen.hender at snoppy som han heter virker redd i trafikken noen ganger og mannfolk,som han ikke har så stor grunn til,får har en del venner og bor tett ved veier.snoppy er en kose gutt som liker og ligge under tepper,dyner og foran vifteovnen,hender at an blir så varm at det lukter svid pels,men så lenge han liker det får han bare gjøre det;)herlig liten gutt med et suverent gemytt og personelighet.
05.10.2011

Lillegull sier: Til Sol.
Vår langhårede standard-dachs lager seg også "rede". Han kan ta ei hodepute/teppe og dra med seg dit han vil ha det for å lage seg seng. Ufattelig herlig fyr med stor personlighet:))
22.03.2011

Samuel sier: Naboen min har en strihåret dachs hannhund som er ca 3år.den er en koselig hund,men det bjeffer altformye,hva kan man gjøre med det?Er også aggresiv mot andre hunder som er litt dumt når jeg er i byen.Derfor foretrekker jeg å gå på tur i skogen,Er det noe en kan gjøre med disse tingene?
22.02.2011

sol sier: Vår strihårede dachs vil alltid ha hodepute når han hviler eller sover,så nå har han fått det. ellers krøller han sammen teppe sitt til pute. Har flere opplevd noe liknende med sin hund?
17.02.2011

Amia sier: Vi har hatt andre hunderaser før,men har nå valgt en strihåret dachs som er mer allergivennlig. Nå har vi en hann som er tre år og som er utrolig snill og lettlært.Han og mor har øvd inn et helt lite show som vi blir spurt om å vise på div. arrangemeter,men helst har det blitt på gamle og sykehjem, barnegage m.m.Han elsker og opptre og er ellevill av glede når i pakker oss i stand til å dra på besøk, eller han kan få lov å opptre hjemme for våre gjester.Å etter på gå rundt og bli kost med er kjempedeilig! Det er hyggelig å se hvordan mange av de gamle kvikner til, selv demente som har hatt hund setter stor pris på besøk.
I tillegg er han en flink rådyr hund når han og far skal på jakt.
Han er jo sta som alle dachser, men vi bruker den snille oppdragelses metoden så det går bra ,vi kommer stort sett til enighet! Han ønsker som regel å gjøre det vi ønsker.
16.02.2011

Amia sier: Vi har hatt andre hunderaser før,men har nå valgt en strihåret dachs som er mer allergivennlig. Nå har vi en hann som er tre år og som er utrolig snill og lettlært.Han og mor har øvd inn et helt lite show som vi blir spurt om å vise på div. arrangemeter,men helst har det blitt på gamle og sykehjem, barnegage m.m.Han elsker og opptre og er ellevill av glede når i pakker oss i stand til å dra på besøk, eller han kan få lov å opptre hjemme for våre gjester.Å etter på gå rundt og bli kost med er kjempedeilig! Det er hyggelig å se hvordan mange av de gamle kvikner til, selv demente som har hatt hund setter stor pris på besøk.
I tillegg er han en flink rådyr hund når han og far skal på jakt.
Han er jo sta som alle dachser, men vi bruker den snille oppdragelses metoden så det går bra ,vi kommer stort sett til enighet! Han ønsker som regel å gjøre det vi ønsker.
16.02.2011

bare 10 sier: jeg har en strihåret dachs valp og den er vilt farget brun den er litt spesiell for den har en brun nese
23.12.2010

Boesen sier: Jeg har to hann valper til salgs strihåret dachs hund. selges registrert i nkk og ferdig vaksinert med valpe pakke fra felles kjøpet. fine jakt og familie hunder.
ring på tlf 40492323
01.08.2010

Monika sier: Hårlaget til en Dachs har lite med lynne og gjøre. Det er faktisk også lov å krysse ulike hårlag ved avl av denne rasen. Selv har jeg to Dachser. En hannhund på 5 år, strihår, og ei tispe på 10 år som det er krysset inn glatthår(korthår) i.
Tispa er svært rolig, gjør veldig lite av seg inne og ute. Hun går løs ute og kommer på innkaling. Hannen er utrolig glad i barn (mer enn tispa) og det beste han vet er å leke. Spesielt hannen har utrolig stor personlighet, han har vært lettlært og gjør stadig triks som "rull rundt", spiller død, "på plass ved fot", stå på to, etc etc.. Begge hundene varsler om det kommer noen. De bjeffer ikke ute så sant vi er ute sammen med dem, men varsler om de står for seg selv. Rasen er svært sosial og vil helst være der vi er. Fården i tillegg krype opp i en seng og under en dne, er de meget tilfreds. Elsker å gå turer, flotte jakthunder, meget god nese. De har et svært tydelig kroppsspråk - det er komisk av og til :) Hannen kan være sta - men kommer på innkalling, selv om han må tenke seg om et sekund eller to før han kommer :)
Hannen går løs ute når vi er ute sammen med han, ellers står han i bånd.
Rasen er tilfreds med 1 times mosjon daglig, og våre hunder klarer seg godt hjemme alene i 8 timer. Endel hannhunder kan være dominante, men det reguleres lett med at de ikke får ligge i sofa/seng, må vente på tillatelse til å spise, gå sist ut døren osv.
Vi har bare gode erfaringer med denne rasen og barn, men vet at andre har motsatt erfaring. Jeg personlig mener at mye ligger i oppdragelsen av hunden, man MÅ huske at ALLE husets beboere er i rang ovedr hunden - da er min mening at det går fint:)
Flotte hunder, som krever endel innsats, særlig de to-tre første årene, men da er jobben gjort, krever bare at du er konsekvent. Det som ikke var lov i går, eller heller ikke lov i dag osv.. :)
Lykke til om du velger Dachs! Herlig hunder, flott personlighet, kloke og morsomme hunder!
22.06.2010

Helene sier: Jeg har kjent 3 strihårede dachs, grunnet familie som er veldig interessert i jakt. De er veldig lærevillige men stae hunder som ikke skjønner hvor liten den egentlig er. Når jeg var barn ble jeg selv bitt av en av de dachsene jeg kjente, og hadde den ikke stått å bånd slik at jeg fikk revet meg unna kunne den vold stor skade.

Jeg prøver på ingen måte å si at dachs er en farlig hund, men det er en grunn til at der den strihårede som oftere blir valgt til jakt enn "fetterene" langhårete og korthårete dachs.

På grunn lag av de dachsene jeg har kjent som er strihåret, og også korthåret og laghåret så tror jeg selv jeg ville valgt enten lang eller korthåret dachs hvis jeg skulle kunn hatt den som familie hund.

Min personlig opplevelse av de dachsene jeg har truffet er at den strihårete er hakket mer sta/tøffere og mer egen enn dens "fettere".
Men det er nok mange andre som har annet syn på meg enn dette
07.06.2010

dachshund sier: Hei vi vurderer og kjøpe oss en strihåret dachs. Lagde et innlegg på et annet forum og fikk masse negative svar på denne rasen. Om at de biter ofte, er agresive, hissige, sta, ikke barnevennlig og de kan bite katter i to og gjøre stor skade på små barn.

Ble veldig skremt. Så jeg ble mer positiv av å lese her inne og hvertfall lese fra noen som har erfaring med denne type hund sammen med barn.

Vi skal reise å se på hunden i helgen på tross av alt det negative jeg har lest om rasen. Håper vi ser fort om hunden har en plass i vår familie.

Håper flere kan komme med erfaringer, spessielt de som har barn og hund sammen.
28.05.2010

Emmeli Hedvald sier: jeg er født og oppvokst med dachs og er veldig fornøgd. disse hundene er veldig barnevenlig, men kan bli litt hissig på dyr når en er på jakt, men ellers er dem så og si like snille som lam.
jeg elsker dachser og stort sett alle hunder!!
04.03.2010

shakira sier: verdens beste hund barnevennlig snill klok lettlært men sta yppelig som vakthund lett å ta med seg i bil ingen problem med denn rasen elsker henne hun er nå 7år håperb hun blir 15 år
22.11.2009

anonym sier: vi har tenkt å kjøpe hund.
vi skal ha den som vakt/familie hund og må være barnevennlig. passer denne hunden til de kravene?
19.09.2009

mmws sier: Fantastisk hund. Glad i barn og er meget sta. Jeg liker det. Elsker å gå tur i skog og mark. Har en fortreffelig nese, og blir nå mer og mer brukt til narkosøk. Den er glad i varme solskinnsdager, og passer godt på hus og hjem. Brukes også til blodspor/jakt.
Elsker den rasen. Min favorittrase.Dachsen :"Kommer når du roper, men ikke straks for født til slave er ingen dachs"
27.05.2009

Anonym sier: Jeg har og en slik hund. er kjempe snille og ikke minst søte,Men siden vi har kastrert den så er den blitt litt lat og litt tjukk, men den går på slanke kur nå. Den må jo ikke bli for tjukk siden då kan den jo brekke ryggen :O off.

Men jeg lurer på en ting? Kan dachs bli brukt til Agility trening? sendt gjerne svar til e-post andressen min Antonieregin@hotmail.com

Men kun sendt hvis du har svar :)
06.05.2009

hemmlig sier: strihåret dachshund trenger ikke mye stell men den trenger mye mosjon.Den elsker og gå turer å er en flott jakthund til alt mulig:)
14.02.2009

hemmlig sier: Hunden er en veldig fin hund jeg har aldri hatt en sånn hund men ønsker meg en VELDIG!!!!!!!!!!!!!!
13.02.2009

Din kommentar om Dachshund strihåret:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Dachshund strihåret var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase