Cocker spaniel

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Cocker spaniel. Du kan også legge inn egne erfaringer om Cocker spaniel.

Cocker spaniel bilder

Cocker spanielCocker spanielCocker spanielCocker spanielCocker spaniel

Erfaringer med Cocker spaniel

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Cocker spaniel

Andreas sier: Jeg vokste opp med verdens beste storebror, som var en rød engelk cocker. Han kom in i familien på min 1 årsdag, og insisterte også på å varsle vær gang jeg måtte skiftes på. Disse hundene har en god nese, så min far slapp aldri ustraffet fra det heller. Så lenge du er en aktiv person, som liker turer og vil ha en smart hund, så er dette en perfekt allrounder og fin familiehund. Jeg ville ikke hatt kvaler med å anbefale cockere som førstegangshund til noen, så lenge interessen for et sundt hundehold er viktigere enn en kosedott. De trenger mye mosjon til en så liten hund å være, men én langtur dagen, noen tisserunder og en god lekeøkt holder fint. De trives best når de har daglige oppgaver og rutiner i etter min erfaring, og det er selvsagt mye å tenke på før man skaffer seg hund generellt som også gjelder for cockere.
Da jeg flyttet til en liten leilighet i Oslo fikk jeg min første cocker på egenhånd og vi trivdes kjempegodt. Min erfaring er at så lenge man er aktiv er det ingen fare å bo i byen, og cockere er mest opptatte av å være i nærheten av familien. Nå har vi flyttet tilbake til Bodø og største forskjellen er bare at det er lengre mellom hunder å leke med.
Min Robin er litt usikker når han er hjemme alene mer en en fire timers tid, men han er fortsatt litt ung og ny i byen, så det skal vi klare å riste av oss. Han har vært med på jakt, men ikke som brukshund og bryr seg det kløpp om skuddet. Har vært med mange cockere, men ikke hatt noe erfaring med aggresjon utover det vanlige og synes genrelt at de er stabile hunder.
Helt enig om at man må ha en positiv oppdragelsesform. De er en svært lærevillig rase, men er svært avhengige av støtte og tillit fra falilien. Merker fort at noen andre hundeeiere blander straff og oppdragelse, og dette fører etter min mening ofte til ustabile hunder som ikke stoler på eieren. Vi må avmyte hundeviskeren her og si at for de aller fleste vil dette ende katastrofalt. Jeg ga vel en tredjedel av maten som belønning for god oppførsel de første månedene, med heftige mengder kjærlighet i tilegg. Kraftig utskjelling og streng doktriner er det siste denne rasen trenger, men en god forelder er viktig Alle mine har vært rolige familiehunder med kjempegemytt.
Engelskmennene snakker om noe de kaller Rage Syndrome, som kan være genetisk og forekommer hyppigst i røde/blonde cockere. England har blitt kraftig kritisert for usunne avlsvaner lenge og man må alltid være oppmerksomme og bevisste på hvem man kjøper hund av.
Pelsen til de fleste cockere trenger mye stell, men om man ikke skal stille ut ville jeg annbefalt en kortklippt bruksfrisyre som lett kan gjøres selv etter litt reaserch. Da røyter hunden også mindre og er lettere å gre. Annbefaler å glemme litt av dette utstillingsfjaset, men vet det er litt kontroversielt. Let heller etter en oppdretter med fokus på gemytt og helse så er du sikker på å få en fin hund som vil være trofast og bli.
Og vann! Min elsker vann! Men det kan jo være veldig individuellt. Cocker spanielere er definitivt en rase man forelsker seg i, annbefales på det sterkeste. Bare hold dere aktive ;)
28.01.2013

jem sier: Hei

Har hatt den store glede å ha en Golden (rød) engelsk Cocker tispe i 15 1/2-år. Utrolig lojal,kosete og sosial hund.
Varsler når noen kommer og skal hilse på alle, sperrer inngangen til de har hilst/klappet da slipper de inn.
Når vi hadde besøk av småbarn 1-år og oppover så holdt hun alltid litt avstand samtidig som hun passet på og varslet hvis noe skjedde som feks.: hadde gjort i bleia,ramlet og slo seg eller ødela blomstene så kom hun inn og sa i fra.
Hvis ungengene ble litt masete mot henne så trakk hun seg helt bort f.eks.: la seg på vårt soverom.

et ord dekker denne rasen : FANTASTISK.

skal vi ha ny hund blir det samme rase.

Ps.
har hatt schefer tidligere.
28.09.2012

Anita sier: Hei,
Jeg har hatt en rød engelsk cocker spaniel hann i kun to mnd, men er allerede helt forelsket i rasen.
Jeg vil si det aller viktigste er å finne en riktig god oppdretter som avler rasetypiske cockere, da skal man ikke ha noen av de problemene som mange snakker om angående aggresjon, vokting, dårlig helse etc. Man bør absolutt treffe foreldrene til valpen og forsikre seg om at de er vennlige, snille, utadvendte dyr med god helse, da vil valpen utvikle seg slik også.
Nummer to man må være nøye på er å oppdra valpen med en vennlig hånd, aldri høy røst og absolutt aldri avstraffelse, da mister de tillit og man kan lett få et eskalerende problem med både aggresjon, som egentlig bunner i at hunden ikke stoler helt på eieren, eller vokting.
Vår valp er helt herlig, rolig, kosete, tillitsfull og elsker å være der vi er hele tiden. Han legger snuten sin i hånden vår og ser oss lenge inn i øynene, da smelter vi helt, noe nydeligere enn de mørkebrune øynene kan jeg ikke forestille meg :-)
Cockere er veldig sosiale så om man ikke vil ha en hund som er 100% del av familien trenger man ikke skaffe seg den rasen. De passer gjerne godt som familiehunder, men om man lar valpen/hunden være et leketøy for barna sine får man fort adferdsproblemer, enhver valp som kommer i en barnefamilie må faktisk vernes på lik linje som en ny baby ville ha blitt.
Egentlig vil jeg bare anbefale rasen til folk som har satt seg skikkelig inn i rasen, hva de trenger og er villige til å gi den masse oppmerksomhet og stell, for disse hundene er så nydelige at de bare fortjener de beste eierene!
18.07.2012

Jeanett sier: Hei! Jeg har kun hatt engelske cocker spaniel-hann hunder, og jeg synes det er en fantastisk hunderase.
Min første hann hund ble 12 år og måtte avlives for 5 årsiden pga problemer med hørsel og øyne (dette var pga alderdom). Og nå har jeg en kjempe flott hann hund som er 1 år. Begge hundene har vært utrolig sosiale, glade og livlige hunder men som også kan slappe av til tider. Og elsker både andre hunder og barn! Men trening er viktig grunnet som alle andre hunder at de trenger å vite sin plass i hjemmet, ellers kan det oppstå dominanse.Men det er også for deres egen skyld fordi da får du en slik hund du øsnker.
Hvis man ønsker denne flotte rasen må man også være oppmerksom på at det er en del pelsstell.

Jeg vil absolutt anbefale denne rasen til både familiehunder, jakthunder og eventuelt utstillinger.
jeg er ihvertfall allerede på utkikk etter en til cocker spaniel som kan være lekekameraten til hunden min som jeg har nå :)
Hvis det er noe dere lurer på/spørsmål, tips osv så er det bare å skrive en mail: jeanett_bodin87@hotmail.com
17.07.2012

dior sier: hei jeg har en engelsk cockerspaniel hun er 17 mnd verdens herligste kosete hund..men no er kneeyt mitt kaputt,så her blir det nesten ingen gå turer som hun trenger..er det noen som kan tenke seg å kjøpe den er rød-hvit...pris kr 6000 kr inkl alt utstyr..vist intr ring 955 55 652 ..bor på nordmøre el email adr nina.stenberg@hotmail.com
10.03.2012

Hanne K sier: Jeg fikk min aller første hund, en Cocker Spaniel, da jeg var 11 år gammel. Jeg er enebarn, og hunden ble min beste venn fra første stund. Han var med på alt. Han var fryktelig leken når han var valp, og sprang rundt med pipeleken sin i munnen:)

Hver dag fikk han seg sin daglige tur, han var klar hver dag etter middag, da visste han at det var klart for tur. Han kunne nesten ikke komme seg fort nok ut :) Ute på turen sin ville han stoppe å hilse på alle dyr og mennesker han kunne møte, uansett om de var kjente eller ukjente.
Den lille tabussen var med på hytten, skogsturer og fjellturer, han elsket å få komme seg ut og få gå i skog og mark.

Når noen kom på besøk hjemme var han i hundre, han ville så gjerne hilse. Han kom i full fart med bamsen sin i munnen og skulle vise den frem, denne var han stolt av :)

Det er enormt mange gode minner fra denne hunden, det finnes faktisk ikke et eneste negativt minne. Hunden var så snill og god at han klarte tilogmed å få mennesker som ikke likte hund fra før til å like de. Han elsket alle mennesker, logret bestandig, og var aldri aggressiv.

Dessverre fikk han kreft som spredte seg, og vi måtte ta den tunge avgjørelsen med å la han få slippe. Han sovnet stille inn på sengen, favorittplassen, med bamsene sine under labben. 10 år gammel ble han, årene bare fløy forbi.
Han har fått en egen fin gravplass ute ved huset, slik at han skulle få være der han hørte til. Det er fint å ha en plass å gå til når savnet blir for stort. Det er bare to dager siden vi måtte ta denne avgjørelsen i skrivende stund, og sorgen etter å ha mistet min aller beste elskede venn er nesten uutholdelig. Men alle de gode minnene er så fine å ha. Cocker Spaniel er en hunderase som jeg absolutt vil anbefale. Om noen år vil jeg nok ha en slik hund igjen, det er ingen annen rase jeg heller kunne tenkt meg.
07.06.2011

Beth sier: Hadde min fantastiske cocker spaniel i 11 år, og familien min hadde en i 12 år før det. Har hørt at de kan være veldig aggresive, og regnes som den 2. mest aggresive i verden. Har også hørt at det er de røde som er verst. Min var nydelig rød, og verdens snilleste hund. Hun var trofast og kosete, men til tider litt rampete, men mest som valp :) Jeg tenker på å skaffe meg en ny, men er fremdeles knust etter tapet av min forrige, så jeg tror det må gå noen år først. Men jeg vet at jeg skal ha flere cockere, for de er fantastiske turvenner i skog og mark! Kan med hånden på hjertet si at dersom noen tenker på å få hund, så vil jeg anbefale cocker :)
10.03.2011

siri sier: de er så søte vi skall snart få en og det er jo meneskes beste venn jeg har lyst rå en grå cocker spaniel forde den er så søt de brune er også veldi søt
02.01.2011

asd sier: Min venn har en Cocker spaniel og jeg har lest mye info om den og er ganske sikker på at denne hunden vil jeg ha
15.11.2010

Auto_hel123 sier: Det er en skikkelig kosehund. Jeg vil ha en sånn når jeg blir stor.
24.09.2010

IRIS ELSE sier: Cocker spaniel regnes som en engelsk rase, men spanielrasene regnes å ha aner helt tilbake til antikken så der er en viss usikkerhet rundt deres egentlige opprinnelse. Man finner omtale av spaniels i litteratur helt tilbake til 10.århundre fra Wales, og fra 13.århundre hvor den beskrives benyttet på fugle- og småviltjakt i samarbeid med jaktfalker og spurvehauker. Rasen har fremdeles mye av sine jakt-egenskaper intakt, til tross for at den i dag holdes mest som selskaps-/familiehund. Vi ser den fremdeles i dag benyttet til både fugle- og småvilt-jakt, i tillegg til at den har vist seg god på spor.
27.04.2010

sara sier: Den første hunden jeg hadde var en cocker spaniel. Hun hadde jeg i 8 år. Da måtte hun avlives fordi hun ble for aggressiv. Hun hadde veldig sterkt vokterinstink og ville vokte over alt hun kunne vokte. Hun var også aggressiv mot fremmede mennesker. Dette gikk så langt at hun til slutt bet en person. Hun var godt sosialisert og var med på mange hundekurs for å få hjelp med problemene. Det viste seg at hun hadde dårlig syn på det ene øyet.

Men rasen er en super hund visst det ikke hadde vært for at enkelte individer er aggressive. Jeg ville gjerne hatt cocker igjen som ikke voktet og var skeptisk.
10.12.2009

karita sier: Dette er verdens fineste hunder! De er så små og søte. En vennine av meg har tre men i familien min er det allergi så vi kan ikke ha hund. viss ikke ville jeg hatt en cocker spaniel :)
05.06.2009

Janne sier: Jeg har vært den lykkelige eier av en Cocker Spaniel i 11 år, han måtte vi avlive i april 2008, desverre. Det er en utrolig morsom hunderase som er helt nødvendig på tur i skog og fjell. Rasen er energisk og sterk tross liten kropp. De er rolige når de får en til to gode turer pr.dag, men som mange andre hunder blir rastløse når de får for lite utfordringer. Vi sier at det er en hund med mye lyd, de bjeffer selvfølgelig når det ringer på døra, det skjer jo noe og besøk er morsomt!!
De "prater" når de er glade og noen mennesker blir usikre på disse lydene, de protesterer med en lyd osv.

Rasen kan ha et sterkt eierforhold til sine flokk medlemmer og passer på de, han hund som vi hadde kan i ung alder være litt strie, men blir etterhvert utrolig medgjørlig. Rasen som så mange andre raser trenger ro når de er valp og pass på at barn ikke får "leke" for mye med dem, de kan bli nervøse av det.
Hunden vår ble blind så pass på å sjekk øynene til foreldrene når du kjøper hund, at øynene ikke "henger" men at det nedre øyelokk er stramt og fint. Et godt råd er å begynne tidlig med pelsstell, sett hunden på bord og begynn med børsting og event.napping, venn hunden til hår føner og klippemaskin lyder tidlig. Kontroller ører, hud øyne ofte. Det er en rase som har nesa konstant i bakken, den går litt i sin egen verden, men liker ikke å komme bort fra sin eier.Rasen er fin å trene spor med, den finner alt!! Rasen elsker å bade, uansett vær og temperatur.

Cocker Spaniel kan jeg anbefale på det varmeste, en utrolig morsom, energisk og glad hund med mye personlighet!!
20.10.2008

. sier: u .
p
07.07.2008

Din kommentar om Cocker spaniel:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Cocker spaniel var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase