Chow-chow

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Chow-chow. Du kan også legge inn egne erfaringer om Chow-chow.

Chow-chow bilder

Chow-chow

Erfaringer med Chow-chow

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Chow-chow

Bella sier: Noen som har kjøpt en chow av en oppdretter i sverige ? vurderer nemmlig å dra og hente en der :)
09.08.2011

snart hundetrener sier: barnevennlig: er et litt dårlig ordbruk når det gjelder hunder.. ingen hunder er født til å like/tolerere barn, på samme måte som ingen hunder er født til å mislike/hate barn. en valp er nullstilt når den er født og lærer gjennom miljøet rundt seg og erfaringer fra 1.minutt den er født. det eneste som kan skille seg mellom hunder er temperamentet generelt, at terriere er for eks. litt mindre tolerante/blir fortere hissige så de KAN tåle mindre av barns eventuelle dårlige oppførsel mot hunden, men har den gode erfaringer og et sted å trekke seg unna så KAN den også være verdens beste lekekompis for barn. dette gjelder alle hunder, det går på individet og erfaringer det individet har gjort seg..

allergivennlig: er også litt galt ord, da allergikere ofte reagerer på hudcellene og ikke selve pelsen. dessuten så spørs det nøyaktig hva en allergiker reagerer på ved et dyr. en som er allergisk mot hund kan tåle en puddel, mens en annen allergiker ikke kan tåle den puddelen, men en annen hund... så der må man låne hund eller være mye hos oppdretter av den rasen man vurderer så finner man fort ut om man reagerer på denne hundetypen eller ikke..

Hvor får man tak i en chow chow: hos en chow chow oppdretter... søk på nettet, canis.no så finner man noen. men velg oppdrettere som bare har 1-2 raser de driver oppdrett på, ellers risikerer du å få en hund med mye problemer pga. oppdrettere har ikke tid til så mange hunder som 3 raser, så har de 2-3stk. av hver rase, 6 hunder og 1-2 kull valper som skal ha oppmerksomhet og riktig trening- det går bare ikke...
30.12.2010

Stein Petter Haugen sier: Chowen bør kjemmes jevnlig pga at den røyter mye i perioder. 5 min hver dag annbefales
16.12.2010

anita sier: hvor får man tak i chow chow? har hatt en for mange år siden å har veldig lyst p en ijen :) vet de er sjelden.. jeg bor i troms fylke.
10.11.2010

chow chow ønsker!! sier: Er det så mye arbeid med pelsen som noen sier?
Dere som har chow chow... Må dere kamme den hver dag? Røyter den mye?

Noen som vet? :)
09.11.2010

Stein Petter Haugen sier: Heissann

Jeg kjøpte meg en Chow Chow som den første hunden jeg har hatt. Har bare positive ting å si om hunden min. Dan er snill, barnevennlig å utrolig kosete. får nesten ikke fred fra hunden pga at den følger etter meg. Har blitt bitt av en Chow Chow basille, og kommer nok etterhvert til å kjøpe meg en tispe. Dan jeg nå har er en handhund på snart 2 år.

Når men sier at den ikke er barnevennlig tror jeg man skal ta det med knusende ro. Onkelbarna mine koser å leker seg med den hele tiden, og når de drar griner den som en liten unge
24.05.2010

Lotte sier: Jeg lurer også på hvor man kan få tak i slike hunder.. Og er det noen som vet hva de ca bruker å koste?
21.05.2010

Simba sier: Hei =) Vi har en chow chow han (simba) di er allergi vennlige =) å barnevennlige , simba er bare super med sønnen vår på 1 år
20.12.2009

Caroline sier: Er de allergivennlige
15.08.2009

blå tunge sier: har chow chow blå tunge eller er det noe jeg bare har forestilt meg?
08.04.2009

en som har hund sier: de er søde men sun eg har ikke har lyst på men må ikke åverdrive meg selv .stakars meg men eg e gla i hunden min som er mops han er så søt han grine av og te eg går til og med tur med hand hjippi
17.03.2009

Melissa sier: Eg lurer på eit spørsmål. Kor kan man kjøpe chow chow?
19.02.2009

deiree søderstrøm sier: i dag er den en god familie hund den kreves mye pelsstell med den.denne hunderasen kreves av erfarne hundefolk som kan utrolig masse den er en populær hund og se på utstilling og kommer i flere farger den har også blå tunge de vanligste fargene er rød eller svart.denne rasen stammer fra kina.før var kjøttet dens en delikatelse og kinnet dens ble før brukt til klær eller en vakker kåpe.
13.02.2009

kamilla sier: vi har en chow-chow tispe og er absolutt ikke enig med det utsagnet at de ikke er barnevennlige. jeg har to tantebarn som leker og koser med trixie i mange timer. hun storkoser seg å når hun blir lei går hun bare å legger seg et annet sted. trixie er sta, rampete og lat men den mest fantastisk, sjarmerende hunden du noen gang kommer til å møte:)
08.12.2008

Line sier: Opprinnelse og alder

Chow chowen er en svært gammel rase som opprinnelig ble avlet som vakt- og jakthund. Man har antatt at den opprinnelig stammer fra Mongolia. Kineserne hevder å ha funnet referanser til rasen så langt tilbake i tid som det 11. århundre f.Kr., beskrevet på linje med den hunden vi kjenner i dag (inkludert den blå tungen). Det er dessuten kjent at både mongolene, hunnerne og tartarene benyttet disse hundene under sine mange kriger. En en vitenskaplig studie publisert i Science den 21. mai 2004 støtter nå klart at chow-chow tilhører våre aller eldste hunderaser[1], herunder en opprinnelse i antikken eller tidligere. Den er dessuten en av de rasene som er aller nærmest beslektet med ulv, blant annet sammen med urhundtyper som shiba inu, akita og basenji. Rasen er desuten nært beslektet med shar pei, trolig som progenitor.

Som hund var rasen renavlet alt før den kom til vesten. Det første vi hører til rasen i Europa stammer fra 1887, da jarlen av Lonsdale tok til med rasen. I 1780 ble imidlertid et par med Chow-chow beskrevet av Gilbert White i hans Natural History and Antiquities i Selborne. De var visstnok bragt dit fra Canton i Kina. Kun typemessige endringer har funnet sted etter dette. Dagens Chow-chow da også noe kraftigere og mer kompakte enn de første eksemplarer som kom til vesten. Vi sier gjerne at rasen har sin opprinnelse i Kina, men som rasens hjemland viser vi til England. Det er fordi rasen fikk sin standard der.


Utseende, anatomi og fysikk

Chow-chow er en kraftig og kompakt hund. Kvadratisk i kroppen, med kraftig substans og benstamme. Stort hode med bredt, flatt skalletak, kraftig snuteparti og umarkert stopp. Rett overlinje og kort rygg. halen skal være båret framover ryggen med høyt halefeste. Pelsen skal være rikholdig og ha kraftig underull og dekkhår som står rett ut fra kroppen. Hodet har løvemanke. Tungen skal være blå, og pigmenteringen i munn og på lepper skal være sort, den skal ha mørke, mandelformede øyne og sort nesebrusk. Pelsen skal være ensfarget rød, sort, blå, fawn eller cream. Lysere avskygginger tillates, men ikke flekker av annen farge. Regn med en god del pelsstell!


Bruksområde

I dag er rasen først og fremst en ypperlig familiehund, selv om vokteregenskapene fortsatt er der. Kommer det folk til gårds, hoster den gjerne på sin karakteristiske måte for å varsle. Chow-chow er også en poppulær hund å se på utstilling. Den har meget tykk pels og tåler derfor godt vårt kalde klima, men den er neppe den beste kløv- og trekkhunden man kan tenke seg av den grunn. Allikevel kan den godt benyttes.


Lynne og væremåte

Chow-chow sies å være en enmannshund og ikke så rent lite skeptisk overfor fremmede. Litt treg, men intelligent sier de som har erfaring med rasen.


Annet

Rasen har et krevende pels som trenger daglig vedlikehold med både kam og børste.
22.11.2008

Din kommentar om Chow-chow:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Chow-chow var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase