Chinese crested

Chinese crested blir også kallt for kinesisk nakenhund. Hunderasen er en miniatyrhund som antas å ha oppstått i Kina, dog stammer rasestandarden fra Storbritannia.

Chinese crested bilder

Chinese crestedChinese crested

Fakta om Chinese crested

Chinese crestedDe to variantene av hunderasen er Chinese crested hårløs og Chinese crested powderpuff, som har samme rasestandard.

Bilder av Chinese Crested:

Bilde #1 (t.v.) av Chinese Crested: sannse ved City of Birmingham Championship Dog Show, 29. august 2003. GNU fri dokumentasjonslisens.

Bilde #2 (t.h.) av Chinese Crested: Tommy Gildseth, 09.12.2006. Wikipedia Commons.

Erfaringer med Chinese crested

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Chinese crested

Nutte sier: Har 3 kinesiske nakenhunder 2 av disse klør hele tia , får sår å huden er helt tørr å ruglete på undersiden av magen v bakbeina ,har vert hos veterinær fått prednisolon , sjampo o.s.v hjelper en tid men blir ikke helt kvitt dette , helt håpløst å se at det klør så mye ..Disse hundene betyr alt så er det goe råd der ute så takk
19.07.2017

Sive sier: Som med mennesker blir sikkert huden til hundene tørrere og mer sensibel etterhvert som man blir eldre. Jeg synes du bør ta kontakt med vetrinær eller dyreforretning for å få råd om kosttilskudd som smører huden innenfra. Jeg brukte det i et år på min ccpp og det kjøpte jeg i dyreforretning. Dessuten er det helt nødvendig å smøre jevnt, men også viktig å få av "gammel" lotion innimellom. Tenk over om den har fått nye klær den siste tiden før huden ble så tørr. Eller om den har ligget på gulvteppe eller pledd av ull. Jeg vet at mange ikke tåle saueull. Ikke en gang min ccpp kan ikke bruke ull på vinteren. Men det er på grunn av at pelsen tover og knuter seg. Den kan ikke engang ligge på sauefell, så de har vi måttet pakke langt vekk. Håper du finner ut av problemet.
05.10.2013

Line sier: Hei. Jeg har en cc på 11 år, alltid hatt din hud, ikke hudormer eller kviser ..Nå klør han litt noen sår, huden kjennes panser ut. Har smurt han hver dag med en lotion fri for parabener og parfyme, men blir ikke bedre. Noen råd??
24.07.2013

Beate sier: 7 år tror jeg er for gammelt, men jeg har ikke så altfor mye peiling på sånt da ;)
Har også hørt at hunder som er knyttet til eieren sin og må forlate henne/han kan få adferdproblemer og sånt da,men det gjelder sefølgelig ikke alle hunder! :)
Fikk selv en clumber spaniel på tre år som vart fødd i huset til den forje eiere (Med andre ord, knyttet til henne) men hun måtte gi den til meg, null problem untatt litt uhell her og der og katten var kjempespennende, har ikke katt der han kommer fra. :)
Han liker ikke å være alene hjemme da, det er et annet problem en hund dom flytter fra sine eiere kan få ;) Lykke til
03.05.2013

Monica sier: Hei,
Noen som kan gi meg råd....
Vurderer å ta i mot en 7 år gammel Ch.pp. Leser over her at de er veldig knyttet til sine eiere..... Vil det si at jeg kan få problem med hunden om den kommer til å sørge over den tidligere eieren..... Og en annen ting. Vi har lyst om vi får denne hunden og hun vil trives i vårt hkem ha et valpekull på henne.... Men hvor gammel er for gammelt for disse hundene å få valper? Og ser over at det ble en viss hetet diskusjon om gatehunder over her.... Det er ikke det jeg er ute etter.... Jeg bare lurer. Vi ønsker oss først og fremst en hund etter at vi har mistet vår forrige hund.....
Er det noen som kan gi meg noen gode råd, er forresten ikke interresert i noen diskusjon om gatehunder.....
28.04.2013

Bjeff79 sier: Vi har samme erfaring som Trollemocc når det gjelder CCPP. Han er nå ett år, og vi fikk han da han 4 mnd. Han. Er svært skeptisk til menn, og blir redd og bjeffer hysterisk når det kommer fremmede menn til oss. Han bruker litt tid på å bli kjent, men når han er trygg er han verdens mest koste. Han er svært glad i andre hunder, så der seg vi ikke skepsisen. Ellers bjeffer han fælt når han springer rundt på gården for å passe på. Dette er helst når han er alene ute, men også noen ganger selv om vi er ute. Vi har prøvd å jobbe med dette at han er så redd for menn, men det ser ikke ut til å ha hatt særlig nytte. Selv om han ser at han kan være trygg på de som kommer, og ligger. Fanget deres etter en stund, så er det samme rabalderet neste gang det kommer noen han ikke kjenner.... Tips taes i mot med takk:-)
19.03.2013

Trollemocc sier: Hei, jeg har en powder puff, altså pels varianten. Min erfaring tilsier at dette er en kjærlig hund som trives best sammen med de den er glad i. Min hund har hatt ett par uheldige opplevelser så litt trist å si det, men den har blitt skeptisk til fremmede og andre hunder.
Den trives godt sammen med de den møtte og ble kjent med før de uheldige hendelsene. Den er kosete og ligger gjerne på fanget. Når hun har fått nok gir hun klart uttrykk for dette med en liten"romle" lyd, slutter man ikke da, viser hun litt tenner, men biter ikke!
Vi ble fortalt at dette skulle være en rase som ikke bjeffer masse, men i hennes og hennes søskens tilfelle stemmer det IKKE. Hun elsker å få oppmerksomheten til alle som går forbi, og skal virkelig passe på eiendommen vår, så spesielt på sommeren høres hun godt.
Hun går omtrent i hi på vinteren, og er til tider vanskelig å få med ut. På sommeren er hun ute nesten hele tiden og liker å gå tur, men ikke så lange.
Siden jeg ikke har henne på utstilling klipper jeg henne relativt kort, litt lengre på vinteren og har i grunn helt greit pelsstell, ikke noe stress. Hun slipper i perioder en del pels, men det er som regel i dotter som er lett å fjerne. Bruker en shampo for hunder med litt sensitiv/problemhud som inneholder aloe vera.
28.01.2013

Christine sier: Jeg har allrede gitt noen tusen til desse hundene, pluss jeg har reddet noen! Og ja det blir jo sefølgelig færre til slutt. Men ikke nå som folk flest gir blanke i problemet. Poenget mitt var ikke desse gatehundene, det var å ikke avle opp nye hunder når det er allerde nok hunder i verden! Det var poenget mitt. Redd hundene i Norge eller i eit anna land før dere begynner med å avle opp nye.
24.11.2012

NOTW sier: Tror du det blir færre gatehunder i romania fordi noen få blir tatt med til Norge? Hvis du virkelig vil bidra med å løse PROBLEMET kan du støtte tiltak som sterilisering av hundene der nede. Det koster noen hundretusener å holde en hund et helt liv. Hva om alle dere som vurderer å skaffe en gatehund heller investerer 10% av denne kostnaden til programmer og tiltak som skal begrense problemet. I stedet for å hjelpe 1 hund akkurat nå kan du med 10% av kostnaden hjelpe 1000-vis av hunder der nede, inkludert de levende og de som ennå ikke er født. THINK BEFORE YOU ACT.
22.11.2012

Anonym sier: "Tent på, små valper blir hoppet på, slått med jernstenger!" Det samme kan man si om barna der nede som lever i kloakken. Start med å adoptere de først........
22.11.2012

Steinar Olsen sier: Å ta med seg gatehunder hjem fra andre land, betyr en betydelig økt risiko for at det kommer nye parasitter og sykdommer inn til landet. Det sier de som har doktorgrader relatert til problemstillinger som dette. Så kommer Christine her som ønsker å gjøre en god sak for dyr som lider, med oppfordring om at ALLE må være like "snille" som henne.

Ytringer til naive mennesker som Christine er farlige fordi det ikke avdekker hele sannheten. Sett deg inn i problemstillingen bedre før du kommer med slike oppfordringer igjen!
22.11.2012

Christine sier: Hørt på makan! Har du erfaring med gatehunder? Og om hvordan de blir behandlet der nede? Tent på, små valper blir hoppet på, slått med jernstenger! Jeg har selv to nydelige gatehunder fra Romania. Ingen sykdom eller noe!
Mange engster seg for sykdom, men hundene er i karantene i lang tid for å sjekke slikt. Har hunden sykdom får den ikke komme til landet, enkelt og greit!
Du trenger ikke å redde ein gatehund. Det finnes hunder i Norge og. Sjekk FOD-gården f.eks. Mange fine hunder der som sårt trenger noen.

Christine
22.11.2012

Steinar Olsen sier: Det er ingen grunn til å importere hunder fra utlandet!!!!!!!!

For all del ikke få disse Spania- og Romania-hundene til Norge. Folk er virkelig naive som tar inn disse hundene til Norge! Håper virkelig ikke folk tar rådet til Christine seriøst.

Skal du ha en eierløs hund kan du like så godt gå på finn.no og se hvor mange norske hunder som ligger der til omplassering.

Sett dere inn i en sak før dere kommer med slike dumme råd.
21.11.2012

Christine sier: Hvorfor vil du ha valper på hunden din? Vet du ikke at det er nok av hunder som trenger nye hjem? Nede i Romania og Spania er det løshunder som dør hver dag av sykdom, skader og sult. Folk kan redde dem før dei begynner å avle fram nye hunder!
21.11.2012

Mari sier: Vet noen når CC er for gamle til å få valper? Jeg har ei tispe på 9 år som jeg vurderer å få valper på.
20.11.2012

Elisabet sier: Vi kjøpte en puff gutt av en oppdretter vi anbefaler på det varmeste!!!
Se www.curlycrest.no
Dette er en seriøs oppdretter som tar vare på hund og kjøper på en super måte. Også etter kjøpet.
07.07.2012

EIn liten Heidi som vil ha powder puff sier: Kan noen med erfaring med chinese crested powder puff sie litt om denne rasen?:)
1.er den lettlært?
2.Røyter den mye?
3.Hvor mye pelsstell?
4.Bjeffer den mye?
5.Slutter pelsen å vokse?
6.Kan man klippe pelsen?
7.Er den kjent for å være aggressiv med hunder eller andre menensker den ikke kjenner?

TAKK FOR SVAR:-D M.vh: Heidi
19.06.2012

loppz sier: Hei! :)

Eg er en Chihuahua eiger, men ser meg interesert
i Chinese crested rasen, og sliter litt med å
finne oppdrettere i norge, og finner
ikkje så mye info om hvilken pris klasse denne rasen ligger
på. noen som kan hjelpe meg med dette? :)
21.03.2012

Divingdiva sier: Jeg har en CC med mye hår på 2 år og har flere ganger opplevd at flere som er kjempe allergisk for dyr ikke reagerer på han. Å selv om han ikke røyter som andre hunder, så slipper også han hår og må stelles ofte. Men når man hører historier om at denne rasen blir så glad i eierne sine at de kan sørge seg ihjel om de blir omplassert så blir en jo bare enda mere glad i de. Jeg lot selv et familiemedlem passe han en uke i sommer og han hadde det kjempe fint, men når jeg kom tilbake så gikk han aldri lengre enn en halv meter ifra meg - fulgte etter meg overalt, å sov ikke før jeg sov. Dette er hunder med personlighet, og som bør få være med familien hele tiden.
23.11.2011

Karin sier: Veldig mange av kineserne REAGERER på ULL!
Så vær forsiktig med å kle på hunden ull genser etc.. Det er en vanlig GRUNN til UTSLETT :)
Og ikke mange er klar over det.

Hilsen Karin 57, 22 år gammelt oppdrett av Chinese Cresteds Og Rottweiler.
09.05.2011

Trine sier: Her finnes masse fin informasjon stell av hunden:
http://www.chinesecrested.no/no/articles/grooming/

Ellers vil selvfølgelig oppdretteren - altså den hunden er kjøpt av, eller som man har hund på fôr for - mer enn gjerne bidra med så mye informasjon som mulig, så spør og grav!
31.03.2011

Iselin sier: Fikk en liten fantastisk cc på for på tirsdagen og har blitt totalt forelsket!!! han er bare helt fantastisk!! har lest noen av komentarene og ser at vår cc er lik mange av deres, han følgeræ oss overalt(tillogmed på do) og såver i sengen under dyna :D han er rett og slett helt fatastisk, jeg har prøvd og søke opp cc på nett men finner ikke tilstrekkelig med informasjon om stell og for og alt det lille en ønsker å vite om rasen. hvor kan jeg finne tilstrekkelig info?..
26.03.2011

Mika sier: parfyme fri og mild såpe med fuktighets krem uten parfyme tror jeg hjelper siden de har veldig ømfintlig hud. De sier at disse hundene kan være alergisk mot ull
11.10.2010

mina sier: Har akkurat fått en bedårenede kinesiksk nakenhund(syntes den ligner på et rådyr).Men jeg vet ikke hva slags sjampoo som er den beste for denne type hund. Likeldes er det med smøring. Den jeg har "fått" har utslett på nakke og rygg,den har gått mye med klær så jeg tror at det kan være varmeutslett ser nesten sånn ut på måten den er tørr på
07.10.2010

Elisabeth sier: Jeg har veldig lyst på en kinesisk nakenhund med tiden. Men,er usikker på hvilket kjønn jeg da skal velge. Håper at noen kan være så snill å skrive litt om det her. På forhånd takk :-)
14.05.2010

Kate Mørk. sier: vi har en puff jente på 11år,hun har fulgt oss trofast i alle år.Hun ble opperert for kreft da hun var 7 år,det gikk bra,hun elsker og løpe,hun løper flere k,m nesten hver dag.Jeg kjører eletrisk rullestol så når hun blir sliten elsker hun og sitte på.Vi blir lakt merke til hvor vi enn kommer,og hun sover i sengen vår.Vi elsker den lille hunden vår.
10.04.2010

vilde sier: jeg har en herlig liten kinesisk nakenhund gutt på 1 år. kan anbefalle denne rasen til alle. han er helt bedårende. leken, klok, veldig kosete ( sover i armkroken min hvert natt, under dyna..) veldig glad hund, som lett kan gå uten bånd og som elsker tur i skogen så lenge det ikke regner.. dette er ikke bare en soffa hund og han kan være full av energi. han lærer lett, går godt sammen med andre dyr, hunder som katter. tar litt tid å vende han til å være alene, da dette er en rase som binder seg veldig til eieren og følger etter meg overalt ( til og med på do..) he he .
en liten kose og tur hund som abselutt kan ambefalles:-)
17.08.2009

;) sier: Jeg jobber på et sted med oppdrett av CC. Ikke helt riktig at den er allergivennlig. Er man allergisk mot hår, så kanskje da den ikke røyter. Men er man allergisk mot hundestøv kan de fremkalle like mye allergianfall som de fleste andre raser. Men det er klart...hyppig vask kan bedre det. :) Herlig rase da!
18.06.2009

=) sier: den tendensen til å bli veldig i vrig er vel kun fordi den er valp,finnes vel ingen valp som sitter rolig,om den ikke sover da;P
27.05.2009

SweetCrest sier: Jeg har to puff gutter på 4,5 måneder og en naken jente på 3,5 måneder. Denne rasen er en utrolig fin rase, de elsker sine eiere og liker kos. De er veldig kloke hunder som skjønner mye fra første stund og læring av nye ting går som en lek. De følger deg i tykt og tynt. Veldig glad i folk, både små og store, har en tendens til å bli vel ivrige, men det kan rettes på ved trening.
En rase og anbefale hvis du er på utkikk etter en hund som ikke er for stor. De er også allergivennlige og puffene røyter lite. Pelsen krever endel stell så det må du like hvis du går for den hårete varianten.
26.05.2009

Din kommentar om Chinese crested:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Chinese crested var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase