Chihuahua

Chihuahua er en liten hund, faktisk verdens minste hunderase. Men som for alle hunderaser så stammer også Chihuahua også det langt større rovdyret gråulven.

Chihuahua bilder

ChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahuaChihuahua

Fakta om Chihuahua

Chihuahua

Temperament og væremåte til Chihuahua

Chihuahua er ingen modig hunderase, og kan lett bli redd i enkelte situasjoner, men dette varierer selvsagt fra hund til hund. De fleste Chihuahua er livlige og selvstendige og er veldig hengivne overfor sine kontaktpersoner. Dette er ingen barnevennlig rase for små barn, ettersom den er liten og redd i enkelte situasjoner, og biter lett - selv om den ikke er i stand til å gjøre så alt for stor skade på større barn, det vil nok heller være motsatt.

Bruksområde for Chihuahua hunder

Denne hunden brukes som utstillingshund og selskapshund, og ikke til svært mye annet. Et statussymbol har den også blitt, noe som har medført at oppdrettere har presset opp prisen på denne populære hunderasen, og uetisk oppdrett av rasen forekommer, også i Norge. Man må derfor være kritisk når man velger oppdretter, slik at man vet at oppdrett av rasen har vært forsvarlig.

Chihuahua utseende

Chihuahua er verdens minste hund. Den har et rundt hode, og en slank kropp. Markert stopp ved snutepartiet. Øynene er store og står bredt. Halen er lang og bæres over ryggen i buet form eller den er hengende. Beina er korte, og små poter har den også.

Chihuahua blir født med fontaneller, på samme måte som babyer. Som med menneskebabyer blir disse valpene født "premature" i den forstand at hodeskallen ikke er ferdig utviklet før den er ferdig med det tidlige valpe-stadiet. Hos menneske-babyer vokser fontanellene sammen før 2-års alder. Man må derfor være forsiktig når man berører Chihuahua valper som bare er noen uker eller måneder gamle.

VERDENS MINSTE HUND: Verdens minste hunderase er Chihuahua, men også verdens minste hund er chihuahuaen "Danka". Denne hunden er bare 18,8 centimeter lang (!) og veier kun 0,76 kilo. Den står oppført i Guinness rekordbok som verdens minste hund.

Chihuahua historikk

Hunderasen Chihuahua kommer fra det meksikanske distriktet ved samme navn. Det er uvisst når den først ble avlet, men dette er en gammel hunderase og kan kanskje ha oppstått gradivs gjennom avl på flere kontinenter.

Før i tiden trodde man at hunderasen kunne gi lykke til sine eiere, og det var et statussymbol å eie en Chihuahua. I dag ser vi fortsatt denne trenden, der Paris Hilton og andre kjendiser bruker sine Chihuahua som et slags statussymbol.

Erfaringer med Chihuahua

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Chihuahua

Sandra sier: er chihuahua et godt valg som førstehund?? har tenkt lenge på å skaffe meg hund, men er så usikker på rase, men har sett på chihuahua lenge nå :)
26.08.2014

hundeelsker sier: Jeg elsker chihuahua'r søstra mi har å æ vil ha en sjøl men mamma sei nei nei nei heile tia å dt irriter mæ så, men når æ får pr ga t en chihuahua skal æ nok kjøp en uansett ka ho sei:-).
09.07.2014

mareno2 sier: Har en chihuahua på 10 mnd som til tider glefser og biter meg.Bare jeg snakker til den noen ganger viser den tenner.Hvordan få den til å oppføre seg når det gjelder biting,er en grei hund på alle andre måter...Håper noen kan svare meg på dette,redd for den skal bite andre:)
24.06.2014

Janne sier: Har to chihuahua og går på lange turer i 2-3 timer og det er ikke noe problem. Dem er godt sosialisert med andre raser som vi går på turer med. Bruker ikke klær og sokker på vinteren bare labbefett og et dekken. Elsker barn små og store. Ingen gneldrebikkjer. Synd med disse som skal ha både vesker og klær på dem, burde ikke hatt hund. La en hund få være hund og gjøre hundeting. Vi går på utstilling og skal trene agillity og spor/søk med dem.
02.06.2014

Håvard sier: Vi har en blanding av chihuahua og shnauzer. En fantastisk hund. Den elsker å gå lange turer. Det går ikke an å slite den ut :) Har ei venninne som har en chihuahua og det er det samme med den. Den går og går. Ikke snakk om bæring her i gården. Jeg tror de er veldig undervurdert. Skikkelige godhunder dette.
05.05.2014

Mariell sier: Jeg har hatt en chihuahua tispe som ble oppdratt som en stor hund. Jeg gikk lydighet og agility med henne, noe hun elsket.
Chihuahua er en stor hund i en liten kropp, de kan like mye som store hunder å min lille venn lærte meg at den rasen er tøffere en toget å gjør alt for sin eier om de er oppdratt rett!

Dumme med rasen er at det blir avlet så mye dårlig at jeg fikk ha min hund i 2 år før hun måtte avlives, hun hadde alt for mye medfødte feil så hun hadde vondt.

Skal man ha chihuahua så sjekk ut oppdrettere å ikke kjøp hos den første!
14.04.2014

RanjaKim sier: Eg har ei venninne som har en chihuahua hann på 4 år,og han mangler totalt oppdragelse og disiplin i hverdagen,og er derfor en enorm utfordring for eieren.Etter 2 uker sammen med meg som setter grenser og har regler og er konsekvent så var han som en drøm å ha med å gjøre,men da han kom tilbake til eieren ble han det samme lille monsteret igjen FORDI hun IKKE hørte på meg ang oppdragelse,grensesetting,regler og det å være konsekvent,så han knurrer,flekker tenner og biter henne flere ganger daglig.Eg bare ga opp å hjelpe henne i og med at hun ikke tok til seg rådene og tipsene mine.Er som å snakke til en betongvegg....Selv så har eg ei vakker lita dvergpuddel jente på 7 år,og hun er den mest veloppdragne og harmoniske hunden av hundene som går i hundegården "vår" :-) Eg vurderer å få meg ei vakker lita langhåret chihuahua jente,men har ikke funnet en oppdretter eg er fornøyd med enda.Ang å kle på hunden om vinteren: Eg har genser,regndress og vinterdress til dvergpuddel jenta mi fordi hun fryser så hun hakker tenner om vinteren,så hun MÅ ha klær på seg for å holde seg varm og tørr,men eg kjøper ikke klær som ikke har en praktisk funksjon til henne,for eg syns det er tåpelig med kjoler,skjørt osv på en hund! Pudler har ikke underull til å varme seg,og det har ingen av de allergivennlige rasene som må klippes,så dem trenger minst en genser og vinterdress av praktiske grunner,men det er min mening da.Får eg meg ei vakker lita chihuahua jente så får også hun en genser,en vinterdress og en regndress for å holde seg varm og tørr,men ikke andre klær.Eg mener også at en chihuahua skal oppdras på lik linje som store hunder,og alle hunder,uansett rase og størrelse,for da unngår en en problemhund :-)
21.09.2013

Sam sier: Hi jeg kjøpte en liten chihuahua i går, her i Thailand ,prisene her er svært lave,en chihuahua koster mellom 1000, og 1500, kr.kort håret er litt billigere.min er lang håret og brun med svært presise og simetriske skiller,farger osv.jeg er ikke ekspert på hunder,men gjennom tiden hadde jeg noen.man lærer fort hvis man er glad i dyr sjenerelt.ihvertfall jeg skulle gjerne funnet en papilion hund,men den søte chihuahuaen var den nærmeste jeg kom,for de ligner på hverandre.meg og henne fant fort tonen og siden er hun blitt min lille venn.hun er inteligent og reagerer fort når hun lærer ,da kommer hun lille vesenet mot deg med en stor stolt blikk, og løfter labbene som er dresert hest .en god ide er å kom ned i samme høyde ca av og til ,da får dere god øye kontakt og den slipper å løfte hode sitt so ofte og så lenge.ellers lykke til til alle som her en og ønsker en,,,
12.05.2013

Sam sier: Hi jeg kjøpte en liten chihuahua i går, her i Thailand ,prisene her er svært lave,en chihuahua koster mellom 1000, og 1500, kr.kort håret er litt billigere.min er lang håret og brun med svært presise og simetriske skiller,farger osv.jeg er ikke ekspert på hunder,men gjennom tiden hadde jeg noen.man lærer fort hvis man er glad i dyr sjenerelt.ihvertfall jeg skulle gjerne funnet en papilion hund,men den søte chihuahuaen var den nærmeste jeg kom,for de ligner på hverandre.meg og henne fant fort tonen og siden er hun blitt min lille venn.hun er inteligent og reagerer fort når hun lærer ,da kommer hun lille vesenet mot deg med en stor stolt blikk, og løfter labbene som er dresert hest .en god ide er å kom ned i samme høyde ca av og til ,da får dere god øye kontakt og den slipper å løfte hode sitt so ofte og så lenge.ellers lykke til til alle som her en og ønsker en,,,
12.05.2013

Jorunn sier: Til alle dere som snakker om mote,klær og og vesker....det finnes nok nydelige hunder på lekebutikken...Chihuahua er en STOR hund i liten kropp....og treng derfor også oppdragelse som en stor hund...ellers blir di veldig fort en gneldrebikkje og det som verre er....En hund treng regler,disiplin og kjærlighet for å bli en god og snill hund....den treng å vite hvor grensene går...Ang turer...chihuahua går akkurar til hva en trener den til...alt fra en halvtime til en fjelltur...alle hunder trenger en tur...Min Chihuahua på 1,5 år får mye trim med aktiv lek i stuen,og gå turer...di treng ikke like lang tur som en stor aktiv...hvor lange og intensive turene er skill seg hvilken rase det er...det finst sprintere hos hunder også....Eg har hatt 2 Border kollier,1 golden retriever/schæfer,1 shetland sheepdog,1 pappilion og nå chihuahua...oppdragelse og trening er det samme....alle blir som di er oppdratt...men noen er født som en ALFA hund...og di vil sjefe uansett hvilken rase...Eg kjøpte veske til han nå pga av praktiske grunner ved transport...ellers har eg regntekke og en som varmer om vinter....en treng ikke masse moteklær til chihuahua....det er idioti....en treng ikke å lage det dyrere enn det er..så små hunder bruker en ca 20 kr uka på mat og hundegodt(tyggebein)Eg hadde aldrig solgt en slik liten hund til ungdommer som vil ha en veskehund....Chihuahua har 4 bein å gå på...di er en gledespreder og full av hengivenhet til sin eiger og fam ellersMin er nok litt "sjefete" når vi møter andre hunder...da kommer det frem hvor stor han tror han er...jo større hund,jo meir sjefete vil han være...ligg nok under han er utrygg på di store og skal da vise att han skal beskytte meg,selv om det ikke er nødvendig,han gir di nok beskjed at di skal holde seg unna...Nei,kjære folk...behandle chihuahua som en ville gjort med en stor hund...selvfølgelig har den lille flere fordeler...som å være med over alt,sitte i fanget eventuelt ligge med deg om natten.....Et tips om hunden piper/griner om han må ligge i bur alene...ha hunden i bur attmed sengen din slik at du når hånden din bort,det beroliger hunden ...og etterhvert dra buret litt lenger unna,gradvis...det fungerte kjempeflott på min...:)Husk det er alltid lett å se om hunden får oppdragelse.....en som gneldrer og biter får det ikke...og en har det ikke behagelig eller glede med en sånn....
09.05.2013

Lolla sier: Er det noen som hver hvor mye eg kan ta for en blanding's chihuahua??
Tispa er 87% chihuahua 13% tyskspets hannen er 50% pudel og 50% chihuahua.
17.02.2013

Maya sier: Heisann :)
Vi har fått hjem nydelige Mia for bare noen dager siden.
Hun er helt nydelig. Noe jeg lurer på om noen har råd til meg angående natten. Hun er som en baby :) piper etter noen timer. Jeg har da gått inn til henne , gitt henne kos, hun har sovnet igjen og piper igjen etter en time og to. Er dete vanlig?
Hun har vært på badet med lyset av og prøvd med lyset på. I natt tok jeg henne inn på soverommet mitt og hun roet seg ikke helt. Tok henne opp i sengen og hun sovnet med en gang :) sååå søtt men jeg selv får jo ikke sove for hun er jo så liten og redd både for at hun skal dette utav eller rultet på. Er ikke noe ønske å ha en sengehund men fikk så vondt av at hun pep slik. Takker for gode råd om nattesoving :)
02.01.2013

Maya sier: Heisann :)
Vi har fått hjem nydelige Mia for bare noen dager siden.
Hun er helt nydelig. Noe jeg lurer på om noen har råd til meg angående natten. Hun er som en baby :) piper etter noen timer. Jeg har da gått inn til henne , gitt henne kos, hun har sovnet igjen og piper igjen etter en time og to. Er dete vanlig?
Hun har vært på badet med lyset av og prøvd med lyset på. I natt tok jeg henne inn på soverommet mitt og hun roet seg ikke helt. Tok henne opp i sengen og hun sovnet med en gang :) sååå søtt men jeg selv får jo ikke sove for hun er jo så liten og redd både for at hun skal dette utav eller rultet på. Er ikke noe ønske å ha en sengehund men fikk så vondt av at hun pep slik. Takker for gode råd om nattesoving :)
02.01.2013

Ella og Olivia sier: Hei :) jeg er nitten år og akkurat fått meg en mini chi "tea cup". Det er min første hund, og jeg ser noen sier at det ikke er bra første gangs hun, men det er bare tull! Hu er perfekt som første gang hund for meg. Min chi følger etter meg overalt noe som er så søtt. Og hu er glad i gå tur, veldig rolig men også veldig leken og veldig snill!!
25.11.2012

Marit sier: Har ein lysebrun beach, langhåret chihuahua som heter Turbo.
Turbo er sjef over mine to schæfere Kovu og Simba.
Litt morsomt å se at Turbo kan knurre litt også hopper schæferne bak:)

Chihuahuaen min går på fjellturer hver dag og pucher schæferne til å forsette.
Han løper også etter hesten min Stella når jeg rir henne.
Ingen gneldrehund men sier ifra, liker ikke barn og kan finne på å glefse etter dem, men han liker dattera mi på sju år. Sandra er den eneste ungen Turbo godtar;)
24.09.2012

Monja sier: Det står så mye latterlig her at jeg må le!!
Hund er hund og katt er katt.
Jeg har selv chihuahua.. (hatt stor hund før) Hunder blir som man gjør dem til !
Jeg har tre små barn. Lær barna respekt for hunden. Den har rett til å være i fred når den ønsker det. Utover det leker min chihuahua med ungene hver dag. Går turer. Elsker å løpe løst i skogen ! Elsker å ligge på fanget å kose. Og er heller IKKE gneldre hund. Ikke allergivennlig nei..
Men herlig rase synes jeg. Og.. hvis DU har en chihuahua som bestemmer over DEG, så er det DU som har gjort noe feil. Ikke hunden din !
24.09.2012

Leana sier: "bolla piggsvin": Nei, Prazky Krysarik er høyere i mankehøyde å lengre ;)
Tanta mi har en, søte dyr. Men har en litt rar kroppsfasong som får den til å se ganske deformert ut..hehe.
31.07.2012

bolla piggsvin sier: Hei kan være jeg har feil men mener og ha lest att chihuahua ikke er verdens minste vase, att det er Prazsky Krysarik / Tsjekkisk Rottehund som er det, men er ikke veldig utbrett rase ennå. ikke sikker på om dette stemmer, men mener og ha lest det ett parr plasser nå.
23.07.2012

Surika sier: Jeg er generelt glad i hunder og er oppvokst med hund og de fleste hunder blir fort komfortable med meg for jeg vet hvordan jeg skal vise interesse og vennlighet, men jeg har så langt ikke møtt en eneste chihuahua jeg har likt. Mitt inntrykk er at de er dominante og sta og som regel får de lov å bestemme og gjøre mye galt fordi eieren syns de er så nusselige. En hund er og blir et rovdyr uansett, det må man ikke glemme. Den er ikke en dukke og ikke en baby. De synes å være omtrent like bestemte som schæfere, men de fleste som har schæfer jobber mye med disiplin.
13.07.2012

Ida sier: Trenger man sokker eller sko på dem om vinteren? Og går de fint å ha de sammen med katten i huset? Er litt bekymret for det .. Han kan bli litt hissig. Skal kanskje kjøpe en chihuahua og hente den 15. Juni så trenger svar så fort som mulig. Takk :) og hvor mye mosjon er minimum hver dag?
28.05.2012

Allergivennelige hunderaser: sier: Nei chihuahua er IKKE allergivennelige! Puddel er det:-) Søte hunder!
Bichon frise/bichon havanais er allerigivennelige

Coon de tulear
Bologonese
Schnauzer
Japansk spisshund.

Chihuahuaer er søte, bare synd at dei er så j****g små!!:-(
27.05.2012

Jalo14 sier: Jeg er ei jente på 17 år og ønsker meg noe fælt hund! har lest både hundebøker og på nettet og jeg har endelig bestemt meg på hvilke rase som passer meg; chihuahua! Jeg bor i et stort hus i Sandnes, Rogaland. Min nevø som ofte kommer på besøk er allergisk, Er chihuahua allergi vennlige ? røyter dem mye? Går det ann å ha dem med til hytta der det er 2 meter snø? Jeg har ikke hatt hund før men har passet på både venninen min sin og morfaen min sin hund. Til dere som har chihuahua hunder selv; hva anbefaler dere, Korthåret eller langhåret?
Setterpris på om noen ville tatt tak i spørsmålene mine! :D
15.05.2012

Monki sier: Chihuahua er IKKE bare en Kosehund, mine 2 chihuahuaer går med meg på tur i mange timer, di elsker å være ute å løpe i skogen, di trenger ikke så mye mosjon som en stor hund, men di er mer enn villige til lange turer!!
20.04.2012

anyyjjjaa12 år sier: det er bare tull at chihuahua ikke kan være ute så lenfge vi har campingvogn på fjellet å der er hundene våre ute nesten hele tiden hannhunden vår på 2 elsker å være i snø og leker gjernne snøplog men tispa på 6 måner er ikke like interesert men hun liker også å være ute :-)
20.04.2012

Anhok sier: Hei, jeg lurer på om det er tilig å kjøpe seg chihuahua når man er 13 år ? Jeg har lest masse på nette om den og jeg er kjempe klar for å få en hund, med familien min!
15.03.2012

Kristin sier: Min chihuaha blir fort redd situasjoner den ikke er vandt til, og går da til angrep. Ofte på store svarte hunder... Veldig dumt. Utenom dette, har jeg ikke mange dårlige erfaringer.
God personlighet, og kan like lett ligge å såve på fanget mitt en dag, som en tur på fjellet.
Kjempekjekk hund! Gruer meg til jeg en dag får unge, da jeg har merket at unger ikke er helt min hund sin greie...
05.03.2012

Anonym sier: Alven... Kan din chihuahua trekke pulken min? Kanskje vi ser chihuahua stille i diverse hundesledeløp fremover :) Chihuahua er en kosehund, ikke noe for de mest aktive menneskene, ta kommentaren til Alven med en klype salt!
26.01.2012

Alven sier: Jeg har 2 Chihuahuaer og de er verdens beste hunder! De er små ,men tøffe.Ikke la deg narre av den lille søte hunden. Den kan gjøre like mye som en stor hund.Det gjør mine!
26.01.2012

Trondheeeim sier: Smart å si Stavaaanger.. Du eier ikke en selv, men kommer med formeninnger om hva en Chihuahua trenger og ikke. Hundene klarer lett å gå flere timer om dagen. Min går tur med meg, og min mor klarer knapt å holde følge med den! En Schafer er en brukshund og trenger 3-4 timer med sysselsetting (f.eks å gå spor) og mosjon hver dag, ellers blir den fort krevende og scorer dårlig på den mentale delen. Foreslår at du lærer deg en god del om hunder før du anskaffer en selv. Det er ikke dukker nei..
10.01.2012

Paris Hilton sier: jeg ønsker meg veldig en chiwawa og den biter jo så lett og den er ikke barnevennlig kan noen tipse meg hvorfor de biter så lett hvis ikke ville jeg hatt mere lyst på den!!!!!!!!!!
14.12.2011

Mini Dog Design sier: Har selv en chihuahua tispe. Hun er ute hver eneste dag, uansett vær. Jeg tar på henne en genser jeg selv har strikket, og det holder lenge.

Trenger du genser til hunden din. Ta en titt her: http://minidogdesign.epla.no
08.12.2011

Lina sier: Syns mye av dette her ble litt for dumt å lese om.
Syns det var endel som hadde et negativt syn på denne fantastiske rasen. Jeg har selv ei tispe på snart 3 år som trimmer seg selv , som løper frem og tilbake inne i huset, og det er nok for henne. før gikk vi 6 kilometer hver dag, det var absolutt ingen problem! Vi gikk ut uansett om det var 10-15 minus, jeg tok bare på henne en god genser. Jeg har også syklet en del med henne, og dette var noe hun trivdes med. er heller ikke noe problem å gå tur med i skogen. (jeg måtte slutte med så mye mosjon pga min helse)
Hun er også en mote-babe, og har snart like mye tøy som meg, men dette er noe hun Elsker, fordi hun får så mye oppmerksomhet.
Ser også at det er mye diskusjoner ang. aggresivitet her.
Min chihuahua har kun bjeffet en gang i sitt liv, og det var kun fordi katten kom for nærme grise øret, det er den eneste gangen hun har lagd lyd ifra seg. Hun er aldri nervøs eller usikker, og elsker oppmerksomhet, folk, andre dyr og kos. Aldri sett henne agressiv i mitt liv.

Så jeg skal si, at jeg er super fornøyd med denne rasen og kunne ikke tenkt meg en annen hund eller rase noengang :)
(må også få med meg at hun er kjøpt fra Svalebus Kennel på Klepp Stasjon i Rogaland, anbefales hvis man skal kjøpe seg chihuahua :)
29.11.2011

Carolinee sier: Hei!
Jeg må ha svar på dette VELDIG fort, og dette var den eneste siden jeg fant jeg kunne spørre dette spørsmålet på:

Vi har tenkt å hente en chihuahua tispe på 6mnd, men vi har en dalmatiner han fra før av. Og det vi bekymrer oss med er LØPETIDEN.
Og dalmatineren vår blir helt "gal" når det er løpetiden i luften, han spiser ikke, drikker ikke og sover ikke. Dette ser vi på som et stort problem, siden vi har veldig lyst på å hente den lille chihuahuaen.

Så er det noen som vet hva man kan gjøre?? Siden løpetiden varer jo i nesten 3 uker, ikke sant? Og det er en lang periode.. Så vær så snil og svar!
Så fort som mulig :-)
27.11.2011

MM sier: Ikke nødvendigvis... Kommer helt an på.. vel... egentlig alt. Av egen erfaring syns jeg tisper generelt er verre å ha med å gjøre. Sikkert mange som er uenige med meg her, men PERSONLIG har jeg erfart at hannhunden er mer stabil - uavhengig av rase. (Kanskje dette har noe med hormonsvigninger under løpetider osv å gjøre...?).
12.11.2011

:D sier: HEI:) har hørt at Tispene er mer sjefete enn hann hundene stemmer dette?
26.08.2011

Renate sier: Hei :) jeg har nettopp kjøpt en Chihuahua hann som er langhåret og han er en veldig rampete hund :P men det jeg ville si var at de koster ikke så mye som det man tror
23.08.2011

Any 17 sier: Jeg fikk meg en chihuahua valp i påsken og har ikke vært noe problemer med den. Det er en nydelig tricolor langhåret på 4 mnd. har ønsket meg en slik hund lenge, men var usikker etter alt det negative som er med dem. Har hatt henne et par månder nå og er positivt overasket. Har også en annen hund en petit basset griffon vendeen, de leker veldig godt sammen. Har også tatt henne med på utsilling hvor det er mange hunder som ikke var et problem. Jeg holder også med på at det har alt med hvordan man oppdrar hunden. Så er veldig fornøyd med at jeg bestemte meg for denne rasen tross alt det negative. Desuten tror jeg prisen er i ferd med å gå nedover ;)
28.06.2011

supersvanpe sier: Kor gammel kan de bli????
kan de være med store hunder uansett?
Kan de egentli gå på lang turer i skogen s.v.o?
går det ikke an å få mindre pris på de en 15...?
15.06.2011

Marguerita sier: Hei jeg og barna mine på 17 og 12 år har fått oss en Chihuahua gutt på 11 uker han er korthåret, han er helt skjønn han er blanding med Tibetansk spanier og er veldig lett å trene,han er ikke helt stueren,vi er ute med han ca 30 ganger om dagen/natta og går en del lange turer,vi tar han med på alt,bondgård,skogen,blir til og med på skolen,var med i byen på 17 mai og han reagerte ikke på alt bråket,han er veldig rolig hund,og når jeg mener at vi går ut med han ca 30 ganger om dagen så er det en del av treningen for å få han til å ikke tisse inne,han er veldig kosete og vil helst sove samme oss så vi har en del og jobbe med,men han gir oss så mye glede og vi elsker han over alt,til dere som ønsker dere hund HUSK at den har dere for livet:):):)
20.05.2011

Stavaaanger sier: Chihuahua hunder er helt nydelige. Jeg har utrolig lyst på en selv. Jeg er 100% enig i at dette er en hund, ikke en dukke. Men de blir fort kalde og trenger da klær. Og at en chihuahua trenger 1 times tur til dagen minst, er tull. Herregud en shæfer trenger 1 times tur til dagen minst. Hvis du går overt 1 time med en liten chihuahua så blir den helt utslitt, det er ikke bra for hunden. Så det blir helt feil å si. Men det nytter ikke å si at en chihuahua er så liten at den bare trenger 5 minutters lufting 4 ganger til dagen. Men å si minst 1 time til dagen blir for drøyt!
18.04.2011

Sara sier: Har en chiahuahua på 2 år som er plaget med kolikk. Den greier ikke være alene i en time før den får kolikkanfall. Det skjer ikke når det er noen hjemme hele tiden sammens den. Har prøvd mange tiltak, er undersøkt av vetrinær, men ingenting hjelper. Kan det være seprasjonsangst? Kan det utløse kolikk?
Er det noen som har råd å gi oss.
15.02.2011

Martine 15 sier: vi skal få oss chihuahua men finner aldri den rette. vi vil ha en svart korthåret hann:) de er såå søte!
lurer på om noen hvet om hvor jeg kan få tak i den utenom www.finn.no
?
14.02.2011

Chihuahua eier sier: Bare tull at Chihuahua er en redd og engstelig rase! Chihuahua er en stor hund i liten kropp. De trenger god mosjon hver dag (min 1 time tur til dagen). De er svært modige, og går gjerne i kamp mot store raser for å vise sin dominans. Dette må eier være oppmerksom på.

Chihuahua er heller ikke en gneldrete/glefsete hund, men kjærlige og kosete, men også intelligent, selvsikker og med egen vilje. Selvsagt finnes det individer som viker fra dette, i form av avviksproblemer, men dette vil jeg i hovedsak si skyldes dårlig "oppdragelse" fra eiers side.

Kan anbefale alle seriøse hundeinteresserte denne rasen. Les mye informasjon får dere kjøper, slik at dere er sikre på deres valg.
03.02.2011

Emilie sier: Jeg lurer på å kjøpe en chihuahua, eller en blanding ihvertfall. Den er fortsatt liten og tynn, så da bare lurte jeg på noen ting; Kan man ta den med på feks skitur, eller blir det for kaldt?
Og ettersom jeg går på skole og jobber 1-2 ganger i uken, så lurte jeg på om hvor lenge den kan være alene før det blir for gærnt? Har noen erfaringer med dette?
26.01.2011

celine sier: de er kjempe søte på www.finn.no kan man finne seg en chiguahua og man kan diskutere prisen
09.01.2011

motedilla!! sier: ååårh gaaaaaaaaash chihuahua er beeest! i love theem soo much! daaaaaaaaaaaaaa! tapere som ikke elsker å kle på de klær!!! må jo ha klæær .. de må jo være fine der de skal være i vesken ;)
26.12.2010

kristina sier: jeg syns chihuahuaer er så herlige
26.12.2010

jeg sier: hallo!!! jeg har liksom 12 chihuahuaer og de er bare så nydelige, ikke noe stress.. når jeg reiser på tur bytter jeg på hvem jeg tar med meg hehe.. kan jo ikke ha med meg alle 12 chihuahuaene.. tar som oftes med meg 3 også fårjeg noen til å passe de andre, famile/venner
23.12.2010

chihuahua elsker sier ::: sier: ney det blir ikke for mye mas.. de er bare søte,kjærlige og tillitsfulle;O vist den får oppdragelse går det nok greit! skal og skaffe meg en chihuahua snart ps: den skal få bli en hund og ikke en dokke som får masse masse klæææær på seg.. :D hilsen chihuahua elsker!!
23.12.2010

PIP sier: Jeg har en farmor som lurer på det å få seg en chihuahua.. Men hun tror det er for mye mas. Hva tror dere??
10.12.2010

stav sier: Vi har en nydelig chihuahua hann på 10 mnd. Vi har ingen dårlige erfaringer med verken barn eller andre ting som folk bekymrer seg for... Får du den som valp så er det ikke noe problem å ha barn for det venner hunden seg til.Chihuahuaen vår er like glad i alle i familien og er en engel. Han er rolig,snill,leken,tilpasser seg nye ting veldig fort og er bare verdens beste !! Dessuten er det veldig praktisk med en liten hund når man har småbarnsfamilie for da kan alle inkl. barna være med å delta på lufting,mating,turer osv.og den tar også veldig liten plass i bilen når man skal bort eller på ferie.Vi syns det er viktig at alle i familien lærer seg å ta vare på dyrene og det hadde de ikke fått gjort hvis vi hadde hatt en større hunderase,så en chihuahua er bare helt topp. Dette er en trofast følgesvenn som man kan ha glede av i mange mange år og vi anbefaler denne rasen til alle som ønsker seg en skikkelig kosehund .
05.11.2010

Jeanette sier: Jeg har lurer på å kjøpe en Chihuahua, jeg har god tid, er sjeldent borte på turer osv. Bor på landet så hunden får stor plass å være på uten at jeg må bekymre meg for trafikk osv. Men vinteren 09/10 var beinhard.. Hadde jo enkelte dager der gradstokken viste -30C. Heldigvis bor jeg ikke i en liten leilighet, så hunden får beveget seg fritt irundt, men det er jo uansett ikke det samme som å være ute i frisk luft. Så spørsmålet mitt er om det er nok å ha på de varme "hundejakker" når de skal være ute i sånt vær?
24.10.2010

Barbro sier: Et lite dekken på vinteren er nok ikke så dumt,men pass på å ikke kle på dem for mye.Det går ut over immunforsvaret deres.
23.10.2010

sandra rinder sier: Chihuahua er knall søte :)
men skal de ha klær eller sko på seg om vinteren?
21.10.2010

Barbro sier: Jeg har bestemt meg for at min neste hund skal være en Chihuahua.De er jo så hengivne,tillitsfulle og kjærlige!
01.10.2010

mumii sier: Det er jo alltid noen som behandler dem som babyer, men man må jo ikke ta alle under samme kam !
Blir for dumt til å si marsvin, de er en del større enn dem.. Vet ikke hvilke dyr du har sett.
09.09.2010

Viveces sier: Hadde ingen kjennskap til hunderasen før jeg tok kontakt med en oppdretter via Finn. Tok over en to år gammel Chihuahua hun, og hjelp for en hund. Hun er lydig, kjærlig, elskverdig. Jeg har etter å fått henne hatt mange fantastiske fjellturer med henne, og mine barn elsker henne over alt på jord. Hun er rolig og glad, og er en hengiven hund. Jeg har også vært så heldig at jeg har fått lov til å "passe" oppdreterens andre hunder, og min erfaring er at alle disse små herlighetene har egne personligheter. Det som skal til er god oppdragelse og en ordentlig oppdretter som vet hva de avler på. Dette er en HUND, ikke en dukke.
29.07.2010

herre sier: TIL STAVANGERJENTA:

INGEN hunder liker å bli bortskjemt på den måten der!! Da har du misforstått... Jeg har en venninne som har denne rasen men han går på 4 ben har på halsbånd og går lange turer hver dag sammen med en rottweiler!!

ps: man får helt sikkert tak i klær til marsvin også..
21.07.2010

stavangerjentaa sier: vell det e sånn at eg tror faktiskt de lige det siden de e akkuratt som en lide ^^Paris hilton^^ de blir jo skikkelig bortsjkemte så det ser ud som de lige det , men de går fra hund til hund , og kjøpe et marsvin du skal jallefall ikke kle på et marsvin ! eg har hatt et marsin og eg tror ikje akkuratt de selge marsvin kler !
19.07.2010

herre sier: Hva er det med denne rasen egentlig?? Hvorfor ikke bare kjøpe seg et marsvin?? Skjønner ikke denne trenden her ass... stakkars små dyr som blir behandlet som et lite barn, blir prakka på klær og dytta nedi ei veske.... FOR ET HUNDELIV!! WOO
07.07.2010

mumii sier: Jeg har kjøpt nå :) Får en kjempe søt Chihuahua gutt i morgen :D Gleder meg !!!
06.07.2010

Chihuahua eier (erkjenner at disse hunde sier: Det trenger ikke være dyrt, men jeg har inntrykk av at de som har chihuahua bruker mest penger på hund, til tross for at den ikke er så kostbar i matveien i utgangspunktet. Spesialfôr, dyre plagg og halsbånd etc etc, det er det som koster mest med denne hunden. Hvis du klarer å si nei til alt det dilldallet så blir den ikke dyrere enn en annen småhund. I løpet av et hundeliv kan en chihuahua fort koste deg 300.000 kroner eller mer! Det baller fort på seg når man skal kjøpe moteplagg og følge de hotteste chihuahua trendene....
29.06.2010

mumii sier: Jeg er egentlig i ferd med å kjøpe en chihuahua, men mamma sier at jeg ikke bør.. Men når jeg bor alene sammen med min forlovede, så er det lettere for meg å ta den avgjørelsen selv. Mamma er veldig opptatt av at det er dyrt og at jeg
"tar meg vann over hue" What to do ?
29.06.2010

Nikki sier: jeg har både pomeranian og chihuahua og de er verdens beste hunder !!!! :)
06.02.2010

hund sier: HEI JEG ØNSKR Å KJØPE EN, MEN VET IKKE HVOR++? HILSEN INAH
03.02.2010

Gina sier: Jeg har to chihuahua og tre Shih tzu. Det er uten tvil den minste chihuahuaen som er leder i flokken, og de ingen av mine hunder er verken skvetten, nervøs eller gneldrete. De er bare herlige vesen alle fem:)
18.01.2010

Maria sier: Hei jeg har kjempe lyst på chihuahua, men lurte bare på om man bør, eller trenger gå dressurkurs.
15.01.2010

Maria sier: Hei jeg har kjempe lyst på chihuahua, men lurte bare på om man bør, eller trenger gå dressurkurs.
15.01.2010

mie sier: Dropp chihuahua å kjøp pomeranian den er en veldig sikker hund en chihuahua er en usikker hund de som ikke har god erfaring med hunder...ikke kjøp en chihuahua jeg har hatt hun i 14 år jeg har 2 pomeranian å en chihuahua ;)
12.01.2010

Helene sier: Denne rasen er ikke sånn som du beskriver den Susanne. Som stopeeed sier har det noe med oppdragelsen å gjøre.

Jeg har ikke chihuahua selv, men har kjempe lyst på en. Har hester og går på skole, så får derfor ikke noe tid..
29.11.2009

stopeeed sier: kjære deg susanne... det er ikke rasen som er slik. det er dårlig eller mangel av oppdragelse og forståelse som gjør at hunden din biter hver gang den ikke får "viljen sin"...
03.11.2009

Natalia sier: en chihuahua koster ca. 15000-18000,
men kan komme opp i 20 000 :)
23.09.2009

Carry sier: Kor mye koster en chihuahua ??
ca ?
21.09.2009

kristine sier: jeg har også en chihuahua, en korthåret hanne på 15 uker, finn han for noen uker siden da forrige eier var syk og ikke klarte å ta seg av han. til å begynne med var ogaså han fæl til å bli sint og bite osv, antagelig så har han vert for bortskjemt, men ettersom han har fått tilsnakk for det han gjør galt, ros når han gjør noe bra og et trygt stabilt hjemmemilø hvor han vet hva som er lov og ikke har han sluttet og angripe eller vise aggressiv oppførsel.
25.08.2009

milla sier: chihuahua det er den penete hunden og den er så liten og søt
17.07.2009

susanne sier: Eg har en chihuahua. den fikk eg siden ingen ville ha den. den ble fort eigesyk og biter hver gang vi gjør noe vi ikke liker. eg er vant med å ha puddler som er snille og hengjiven mens chihuahua er veldig att de skal ha viljen sin i alt ellers biter de
01.06.2009

siv elisabetsen sier: Jeg har en hanne på snart 5år,og han er verdens snilleste og roligste hund. Aldri bjeffern eller gjør unødig,kun varsling. Og han elsker å gå tur å møte andre,både mennesker og dyr.
22.05.2009

Marthine sier: Jeg har ei lita tispe hun er en langhåret Chihuahua, og jeg er kjempe fornøyd med mitt valg av rase. Hun er rolig og snill men elsker også å gå tur.
I byen der vi bor har hun adgang over alt, og alle synes hun er et lite sjarmtroll.
16.02.2009

Malla sier: Min lille Chihuahua er blidt en liten gårds hund!:) Løper løs bland kattene og hønsene..Men når hestene er ute av beitet må han være i bånd,men han er ikke redd for dem.Grisene er han heller ikke redd. Hadde trodd jeg skaffa meg en liten gnellbikkje var det alle rundt meg advarte meg mot det,men han lager kun lyd når han skal leke med kattene:) kunne ikke hadt en bedre gårdshund:)
21.01.2009

sarah sier: næi d går helt fint å ha chihuahua i nordnorge æ bor sjøll i tromsø, å kjenne ei jenta såm har 6-7 chihuahua'r hjæmme oss sæ :) ho e ute å går tur me dæm åsså om vintern... men om du e redd før at dn ska fryse så kan du kjøpe en ''jakke'' til dn, d finn du i en helt vanli dyre butikk :):)
13.01.2009

Malin sier: det som er dumt med chihuahua er at hvis man bor på nordlandet der det er kaldt, og det er en hund som ikke kan stå ute veldig mye :/
08.10.2008

Tussi sier: Disse hundene er SÅÅÅ søte. Vil ha en Chihuahuamen bare dumt at det koster så mye penger...
11.06.2008

Din kommentar om Chihuahua:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Chihuahua var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase