Chesapeake bay retriever

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Chesapeake bay retriever. Du kan også legge inn egne erfaringer om Chesapeake bay retriever.

Chesapeake bay retriever bilder

Chesapeake bay retrieverChesapeake bay retriever

Erfaringer med Chesapeake bay retriever

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Chesapeake bay retriever

Veronica sier: Jeg har veldig lyst på en chessie, men etter å ha lest en god del om rasen er jeg usikker på om den egentlig vil passe for meg. Det viktigste spørsmålet mitt er hvor mye mosjon rasen trenger? Noen steder står det at den trenger middels med mosjon, mens det andre steder blir understreket at rasen må ha aktive eiere. Jeg lurer også på om det er slik at det lukter over gjennomsnittlig vondt av pelsen til denne rasen?
02.09.2013

Keithreverd sier: Det er en veldig snill og godhjertet hund. Den er veldig rolig og den bjeffer ikke mye. Den er energisk men det blir ikke noe problem. Hvis du er allergisk blir det sagt at det ikke blir noe problem med mindre du er hyperallergisk. Den er veldig koselig og:-)
21.07.2011

Keithreverd sier: Det er en veldig snill og godhjertet hund. Den er veldig rolig og den bjeffer ikke mye. Den er energisk men det blir ikke noe problem. Hvis du er allergisk blir det sagt at det ikke blir noe problem med mindre du er hyperallergisk. Den er veldig koselig og:-)
21.07.2011

Chiquita Angels of baranya sier: det er en egen rase og er ikke en labrador som er mer tilpasset vann :)den kan være litt reservert og trenger en god del sosialisering fra den er valp. god vakthund men bjeffer sjelden ellers. de kan "smile" og de lager mye lyd når de er glade, som for fremmede kan virke som knurring men hunde kjnnere hører god forskjell.
29.10.2009

wikipedia sier: Chesapeake bay retriever er en vannapporterende hunderase som oppsto i Maryland, USA, på 1800-tallet. Chesapeake bay retriever passer for aktive familier med god erfaring. Den kan være hard og noe stri, men er sjelden brutal og dominerende. Den krever ganske mye mosjon og hjernetrim for å trives maksimalt. Den skal være flink med barn, men må på ingen måte sammenlignes med den mer populære labrador retriever i så måte. Chesapeake bay retriever kan være en etterkommer av skipbrudne hunder som har blandet seg med lokale retrieverraser, oterhund, irsk setter og irsk vannhund. Den ble første gang vist på en utstilling i 1876, men den første rasestandarden skriver seg fra 1890. Den første raseklubben ble dannet i 1918, samtidig som rasen ble offentlig anerkjent. Rasen er ganske sjelden i Europa.

Det verserer er rekke historier omkring hvordan rasen oppsto, herunder også ei som skal stamme fra 1807, da en britisk brigg forliste utenfor Chesapeake bay. Den bør neppe vektlegges i særlig grad. Chesapeake bay retriever er en middels langstrakt og svært muskuløs hund med bred og dyp brystkasse.
16.02.2009

labrador vannhund? sier: er dette en slags labrador, bare at de er ekstra glade / tilpasset vann?!?!? info om rasen please...
16.02.2009

Din kommentar om Chesapeake bay retriever:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Chesapeake bay retriever var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase