Bullterrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Bullterrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Bullterrier.

Bullterrier bilder

BullterrierBullterrierBullterrierBullterrier

Erfaringer med Bullterrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Bullterrier

jaja.. sier: Bull Terrieren er en meget sta hund. Ikke noe særlig å trene med heller da de har egen vilje og lite interessert i å samarbeide med fører. Tulle hund, er den i det hele tatt blitt en ordentlig godkjent rase? sist jeg sjekket så var de ikke det.. kanskje en grunn til det.. nei styr unna denne hunderasen.
07.08.2012

Nikki sier: Bull- terrier er verdens beste. Har selv en bulle på 3.5 år. Hun er helskjønn. Nikki er kvikk- snill-humoristisk og utrolig sta. Når hun var hvalp var hun en hvalp som krevde vår tolmodighet fullt ut....hun var som en rakett. Men når hun tar " Bulledansen " da går det ikke an å være sint på henne. Nå har hun roet seg. Elsker å ligge i benken å sove ......men hun elsker også en real drakamp og å springe etter baller. Når hun er på tur er alle sansene åpne...da snuser hun innunder alle busker og trær hun kommer over. Hun er glad i barn, men kan være litt for tøff for de som er helt små. Hun er lett å trigge og kan være vanskelig å få henne til å roe ned. Hun er glad i mennesker som kommer på besøk. Har også god erfaring når det gjelder å godta andre hunder. Nikki er bare utrolig herlig.
03.12.2011

Torhild sier: I går hilste jeg på en bullterrier i egen person for første gang, har tidligere bare sett bilder, og jeg ble veldig fascinert. Det var en flott, glad og kosete hund med et spesielt utseende. :)
08.08.2011

BULLEFNATT sier: bullterrier er noe for seg selv, har 1 selv om kommer til å skaffe meg flere når den tid kommer, det finnes også miniatyr bullterrier, mini bulle !!!
26.05.2011

kayleigh sier: jeg elsker min bull terrier. hun er verdens beste og snilleste jente. har du tolmodighet, og tid, kan jeg anbefale deg denne rasen på strak arm!
06.03.2011

Anonym sier: Bullterriere er RÅ hunder. De er morsome, men ikke så lure. Glad i mat er de også
28.12.2010

Anne Marte sier: Min bestevinnene har nettopp faatt en bullterrier og jeg har aldri sett makan til skjoennere hund. Hvis du ser paa kroppsbygning, smerteterskel, tenner osv..klart at en bullterrier kan vaere en bra kamphund, men det er hvis de blir oppdratt saann. De er jo bare verdens nydeligste! De elsker mennesker saa utrolig mye, og er ikke mye aggressive mot andre hunder heller. Det ser saann ut paa avstand, for de blir jo helt gale naar de ser andre hunder, men de vil jo bare leke. De er saa kosete og livlige! Hunden til venninna mi gaar jo helt av skaftet naar hun ser barn, hun elsker barn! kort fortalt: en bullterrier har mye energi, er utrolig kosete, elsker mennesker, men er litt smaadumme. De er ikke fult saa smarte,bjeffer paa helt ulogiske ting osv, men gud saa soete:) Har aldri vaert borti en hund som har saa mye kjaerlighet for eieren sin.

Venninna mi fikk et papir om regler ved aa ha bullterrier i Norge, og der stod det ogsaa svart paa hvitt at reglene er pga. "det er en ettertraktet rase i enkelte miljoer", og man maa derfor passe paa de..ikke noe om at de er farlige:)
28.05.2010

Marthe sier: Bullterriere er heeeelt klart bare best! Alle kamphunder er best! Stakar! Er ikke dens feil at de blir missbrukt! De som trenger støtte, så de kan få hjelp til å vise hvor fantastiske de er!!!!:)
27.04.2010

ling sier: Bull terrieren er en stor personlighet, den har uomtvistelig en mangesidig natur, og spør man forskjellige bull terriereiere hvordan hunden deres er, vil man få en mengde forskjellige svar, som vil variere fra lat, saktmodig og mild, til krevende, vilter, sprelsk og aktiv. Egentlig bærer alle bull terriere en snev av disse egenskapene i seg - som de lar titte frem ved tid, anledning og alder. Men en del egenskaper ser det ut til at alle bull terriereiere kan enes om - og det er at bull terrieren er snill, sta, egenrådig, oppfinnsom, munter, humoristisk og veldig morsom. Spør man en bull terriereier om hvorfor valget falt på nettopp denne rasen, vil man få til svar: tøff, stilig, vakker, festlig og kjempe-morsom.

Fysisk er bull terrieren voldsomt sterk, med lynraske bevegelser - når den bestemmer seg for å være rask. Psykisk er bull terrieren veldig sterk, og meget spesiell, og har her også særegenheter som man heller ikke finner hos noen annen rase.

Bull terrieren er snill. Den er godmodig, utrolig menneskekjær, og finner seg meget vel tilrette som familiehund og kjæledegge. Den leker mer enn gjerne, og er kvikk i oppfattelsen, selv om den ofte gir et falskt inntrykk av å være det stikk motsatte. Den er munter, livsglad, og veldig morsom. Den er viden kjent for sine pussige og humoristiske innfall, og setter ofte igang med de mest uventede klovnestreker og bajaserier.

Men bull terrieren er også fryktelig sta, egenrådig, uhyre selvsikker og besluttsom. Den ønsker sjelden veiledning, men foretrekker å peke ut sine egne retninger. Bull terrierens vesen er en spesiell blanding av selvstendighetstrang og sosial avhengighet, den søker integritet, samtidig som den søker fellesskap, og i praksis vil dette si at en bull terrier er en hund som elsker å tilbringe tid sammen med menneskene sine, samtidig som den gjerne vil bestemme over seg selv.

Bull terrierren liker gjerne å få oppmerksomhet, og kan bli yr av glede dersom den får være i begivenhetens sentrum. Men den viser ofte, selv i de mest ståkete omgivelser, en fantastisk tålmodighet, og en forbløffende evne til å koble av og til å ta livet med ro.

Valpe- og unghundstiden med en bull terrier kan være veldig slitsom, dens egenrådighet og nonchalanse overfor andres meninger er årsak til mange tålmodighetsprøver, og den bør tidlig lære at den ikke kan sprade omkring å gjøre akkurat som den selv vil. Men den voksne, veltilpassede bull terrieren er en fryd og glede for sin eier, og det er sjeldent å møte noen som har angret på sitt valg av hund. Tvert om ser det ut til at bull terriereiere blir dypt fascinerte av rasen, og vanskelig kan tenke seg noe annet for fremtiden.


Her finnes det ikke noe fasitsvar, det er med bull terriere som med andre hunder, noen tilpasser seg bra, noen gjør det ikke. Men bull terriere vil, som alle andre hunder, lett finne seg til rette med det de blir vante med fra de er små, og det er veldig mange bull terriere omkring som lever i flott harmoni, både med katter, fugler og andre dyr.

sjekk: www.bullterrier.no, finner du alt om bullterriern=)
22.10.2009

Wolf Hawk sier: Har nylig fått meg en bull terrier. Hun har bedre etikette blandt andre hunder enn collien min. Men han er litt spesiell.
17.10.2009

linda sier: Desverre dårlig erfaringer med denne rasen og andre dyr..Ble angrepet av en da jeg var ute og red,den beit seg fast i bene på hesten min.. å beil lillebroren min i fingeren.... selvsagt skal man ikke skjære alle under samme kam, med riktige eiere kan det sikkert være en grei hund..
18.05.2009

vil ha bullterrier!! sier: Liv, takk for svar :)
26.04.2009

Liv sier: Vil ha hund: Du bør også merke deg at bull terrieren kan være aggressiv mot andre hunder(også fra canis.no), noe som også gjelder for APBT. Dette henger kanskje igjen fra da den ble brukt som kamphund. Men det betyr ikke at den vil være aggressiv mot mennesker, og er ikke noe problem dersom man er føre var.
26.04.2009

Liv sier: Bull terriere ble også opprinnelig brukt som kamphund, men det betyr ikke at hunden er aggressiv for det. Det er veldig mange hunderaser som har blitt brukt som kamphunder, også boxere og bulldoger. Bull terriere er fullt lovlig i Norge ja):

Nå er ikke APBT en ufredelig rase heller da, og utgjør flotte familiehunder i de rette omgivelser. Det er synd at du har hørt mye negativt om APBT, men man skal ikke tro på alt som skrives i media som sprer skremselspropaganda for å selge aviser.

Her er forøvrig en link til litt mer informasjon om bull terriere fra canis.no

http://www.canis.no/oppdretter/rasepres.php?raseid=101

Ut ifra rasebeskrivelsen på canis.no tror jeg faktisk at APBT er en fredeligere rase enn bull terrier, da det står at bull terriere er ypperlige vakthunder (noe APBT absolutt ikke er).

Canis.no har også et aktivt forum hvor du kan få gode råd om anskaffelse av hund og hvilke hunderaser som passer best for deg.
26.04.2009

vil ha hund sier: er bullterrier en fredligere rase en american pitbull terrier? har ikke hørt så mye negativt om disse i forhold til de rasene som regnes som pitbull.... er denne hunderasen (bullterrier) lovlig i norge forresten?
26.04.2009

Anonym sier: Dette er litt pussige hunder rat. De ssaa ikkenslik ut før da hadde den annet snuteparti men det er lenge siden nå?
23.04.2009

Jorunn sier: www.bullenoia.no
08.11.2008

Din kommentar om Bullterrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Bullterrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase