Breton

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Breton. Du kan også legge inn egne erfaringer om Breton.

Breton bilder

BretonBreton

Erfaringer med Breton

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Breton

Solveig sier: Vi hadde en Bretontispe i 4 år og 5 mndr. Fikk kreft og måtte avlives. Det var ikke noe å anbefale, men som mennesker, så dyr. Alle levende vesener dør en gang.
Denne tispa fikk vi p.g.a. at ho var for rask når det gjaldt jakt. Men du verden, ho var en helt nydelig, snill og lydig bikkje. Likte seg aller best når ho fekk fly fritt på fjellet, for der var det mye lukt av skarv! Ho kunne da bli borte ei stund, men kom bestandig tilbake.
Vi savner denne bikkja veldig, og skulle gjerne hatt en valp!
21.11.2012

Tico sier: Jeg har to nå,hannhunder, en på 14,5 år og en på 11 år. Skikkelig greie hunder!! Har hatt en tispe før og.

Jeg vil også si at dette er en veldig lettlært rase. smarte hunder. Jeg driver ikke med jakt, av den enkle grunn at jeg ikke hadde bil når jeg fikk de, og no er de litt for gamle til å begynne;) Jeg gikk på jakt kurs med han ene da, og en jakt prøve, men det ble med det. Har trent en del lydighet med han eldste, og han digger det ennå :) Har en veninne som brukte sin og i lydighet.

Jeg tror neste hund kommer til å bli en breton også, de er friske, smarte og blide hunder. De har aldri vert syke, bortsett fra når de spiser noe de ikke skal, og han ene har blitt påkjørt 2 ganger.

Dette var min første hunderase, og kan anbefale dette som en fin førstegangshund, men du må vare aktiv, og de trenger å løpe i skogen å få brukt seg selv. Og som andre sier her, de forsvinner ut av synsvidde når de er løse så man må trene mye på inkalling.
09.08.2012

missi lou sier: røyter de? mamma vil ikke at den skal røyte.
pappa vil ha jakt hund passer perfekt.

vil ha svar :p
06.01.2012

Benedicte sier: De er ENORMT lette å dressere. HUSK det er fuglehunder. Gjør du det logisk nok... på rett måte så er de fantastiske. Utrolig morsomme. JEG elsker dem. har hatt to og henter min nye valp i morgen. GLEDER MEG! Vi har også to bearded collier. Men jeg har vokst opp med denne utrolige rasen så jeg måtte få meg en.
04.09.2011

Padde^^ sier: Ser at denne tråden er litt gammel, men følte jeg måtte korrigere et utsagn. Jeg er selv hyperallergisk, men en stor missoppfatning er at de fleste tror det er om hunden er røytefri at den blir kvalifisert som allergivennlig. Dette er over hodet ikke av betydning... Jeg har 3 hunder som røyter som besatt og har både over og underpels. Men det som betyr noe er hvor mange allergener de produserer, allergenene finnes i pelsen uannsett om den sitter fast på hunden eller ligger igjen i sofa'n. men, man kan like gjernenreagere på urin å spytt som hunden har på tungen når den slikker deg.
25.07.2011

dolly sier: Hadde breton som min første hund og det var det beste som kunne hent meg. Skal nevne at jeg drev aktivt med jakt og fjellturer. Den krever mye mosjon og er lett å trene. Fin familiehund så lenge du gir den nok mosjon.
Hadde ingen helse problemer.
Børsting av pels et par ganger i uken.
Viss du har mulighet til å slippe den fritt så bør kommandoen tilbakekallese være i boks, da de kan springe langt i kryss og avogtil forsvinne uten for synsfelt. noe som er vanlig men greit å vite at viss de kommer inn på sporet bak deg så følger de det gjerne tilbake til utgangspunktet.
19.01.2011

ch sier: gå inn på canis.no og finn rasen der. under rasebeskrivelsen står det linker til oppdrettere av denne rasen :) lykke til!
25.08.2010

Doffen sier: Hvor kan vi få tak på en Breton valp ?
25.08.2010

Bretona sier: Jeg har nå min andre Bretontispe. Det er herlige hunder, men krevende. Har også erfaring med engelsk setter som er en "enklere" rase. Allikevel kan jeg ikke tenke meg et liv uten den energiske, blide og livate Bretonen:-) har ikke hørt om problemer med øynene.
25.06.2010

Eline Junliang sier: Til Elisabeth!!!!

Dette må man absolutt IKKE gjøre!

Trodde de fleste visste at sjokolade var farlig for hunden! Dette kan påvirke nervesystemet, hjertet og muskulaturen!

Benytt dere av godbiter, tyggebein eller grise-øre!

Hvis noen er i tvil om hva hunder ikke tåler, har jeg en link (bloggen min) som viser NOEN av de tingene en hund IKKE bør ha i seg!!!!

http://ilovemypoodle.blogg.no/1267952319_pass_opp.html

Ellers vet jeg ikke så mye om Breton, for jeg er puddel-eier!
26.04.2010

usikker sier: Vurderer å skaffe meg en Breton, men har hørt at de er plaget med øynene. Noen som vet noe om dette?
07.04.2010

Elisabet sier: Legg en sjokoladebit på snuten til din breton, få så hunden til å sende sjokoladen i lufta med d som mål at hunden tar tak i den på tur ned igjen og spiser den :-) D kunne den siste hunden vi hadde da jeg var barn!
18.02.2010

Johanne sier: Jeg vil si at Bretoner er den perfekte familiehund. Beste raser jeg vet om. Har selv ikke breton nå, men jeg vokste opp med en breton hanne. Nå er jeg selv 14 år gammel da. Bretonen min hette Robin. Han var min beste venn, vær morgen sprang jeg ned til han og koste med han. Han skjønte at jeg var liten og veldig følsom, så han tok det med ro med meg. Jeg anbefaler denne rasen til alle som driver med fuglejakt. Ja, dere burde være jegere, eller bare leke dere mye i naturen. Bretoner er fuglehunder. De trenger å få bruke evnene sine. En fuglehund uten å få brukt instinktene sine, er en livløs hund.
Men tilbake til det positive. Dette er den perfekte hund. Energisk, intelegent, kosete og turglad. Funker fint i agility også, dette har jeg ikke trent med min hund, men med tanten min sin vakre bretontispe. Hun hoppet over en meter, til tross for at hun er ganske lita.

JEG ANBEFALER BRETONEN STERKT.
14.02.2010

Elisabet sier: Breton kan røyte som bare d, ergo slett ikke allergivennlig :'( Men ellers er de svært godlynte og familievennlige (mine foreldre har hatt 2 stykker), og er glade i barn.. Jeg skulle ønske at eg kunne hatt en selv, men er blitt svært allergisk med årene :'( Lykke til om du anskaffer deg en slik hund, da får du venn for livet ;-)
07.02.2010

Line sier: Hei :) Kan dere bare si meg en ting?


Røyter en Breton ? Eller røyter den ikke?

Og er den allergi vennlig?


Vennligst svar meg ! ;P
31.01.2010

Johanne sier: breton er verdens beste hunderase, jeg hadde en breton når jeg vokste opp. Den ble min bestevenn som 3 åring. Meget gode familie hunder. HUSK en breton er en fuglehund, så om du skal ha en burde du bruke den på jakt, for dens eget beste. I hvert fall gå Mye turer i fjellet: ) Beste hunderasen for aktive familier
07.12.2009

kine sier: Helt nydelige og kjempekosete familiehunder, men selvfølgelig de er jakthunder og det krever sitt.Har en tispe på 5 år som bare er snill og overkjælen. Utrolig nervesterk.Ganske viltre i starten, men roer seg etterhvert.Er absolutt å anbefale.
20.09.2009

Bjørn sier: Har en 13 år gammel Breton , og har hatt en før, som ble 10 år gammel. Begge hanhunder . De har begge vært ganske lettdresserte,og fantastiske familiehunder.At de dessuten har vært meget gode jakthunder,er jo ikke noe minus, det heller .Jeg vil ikke betenke meg,å anbefale Breton som familiehund,eller som første hund . Husk bare at de krever en del mosjon !!!!
18.02.2009

sig sier: Dette er faktsik LETTE hunder å dressere, og et godt førstehundevalg. Svært sosiale, og glade i barn. Ideelle familiehunder.
31.12.2008

Anonym sier: vanskelige hunder og dressere,
trenger mye trening og mulighet til og springe løst.
jakt er viktig.
mye energi, ikke en førstehund.
ellers nydelige hunder som knytter seg veldig til turkameraten
01.12.2008

Din kommentar om Breton:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Breton var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase