Berner sennhund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Berner sennhund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Berner sennhund.

Berner sennhund bilder

Berner sennhundBerner sennhundBerner sennhund

Erfaringer med Berner sennhund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Berner sennhund

Hets sier: Hadde en berner. Den het og bernard. Døde mandag denne uken. Flott hund. Men livet ble så kort. Plutselig tok kreften den. 6 år gammel. Vi lurer på shetland sheepdog nå. Men så er det dette med en berner da....de er så fine. Men har en gutt på 11. En berner er og noe for sterk for han.
03.12.2016

Bente sier: Mammas godklump er nå 8 og et halvt år. Pondus er en hanhund på 60 kilo, og han er utrolig avhengig av flokken sin. Pondus er vant til at vi er på jobb noen timer om dagen, og godtar dette. Helst ville han nok ha oss rundt seg hele tiden. Vi har hatt minimalt med dyrlegebesøk på grunn av helsen hans, men noe er det jo. Blant annet AA som gir ham litt problemer med forbena. Han er en lykkelig hund som alltid "smiler" ( Min datter sier han smiler bestandig :)) En mer hengiven og elskelig, rolig og snill hund skal man nok lete lenge etter. Vi er ydmykt glad for at han fremdeles er hos oss, og tar hver dag som en glede. Ser at mange er negativt innstilt til diverse oppdrettere, og det synes jeg er synd. Vår Pondus kommer fra Kennel Hiselfoss og Gro Solberg, ei flott dame som driver med seriøst oppdrett av Berner Sennen.
05.01.2014

Ane sier: Hei berner sennen hund er en veldig fin familie hund og en trekk hund hvis du oppdrar den bra vil du bli veldig fornøyd hilsen en jente på 11 år som ønsker seg hund
07.02.2013

Hans Inge sier: Har hatt sju Berner sennen hunder i mitt liv. Den som døde som yngst hette Scooby og han ble 5 år. Han ble revet bort fra oss grunnet kreft. Fikk han fra ein kennel. Den eldste hette Olea og ho blei faktisk 14 år gammel. Hun fikk eg av naboens Berner.

No har eg ei jente som heite Ylva. Ho e 6 år no og blir 7 i januar. Min neste blir nok ein appelzenner eller ein entlebulzher :)
07.11.2012

Skorpionen sier: Har hatt to Berner sennen hunder,den ene fikk korsbåndskader og ble operert men fikk dessverre betenelse og ble derfor avlivet i en alder av 5 år.
Den andre var vi derfor ekstra nøye når vi skulle kjøpe,lette lenge etter en seriøs oppdretter.Den begynte å halte plutselig en dag tok han til dyrlegen og ble sendt videre til en spesialist for¨å få den grusomme nyheten om at begge korsbånda var antakelig revet av,han hadde forkalking i begge knær og i tilegg en dårlig hofte.Vetrinæren ville ikke anbefale noen oprasjon siden det gjaldt begge knær og i tilegg den dårlige hoften.Vi satt han på sterke smertestillende ca et halv år og etter det lot vi han sovne inn.
Tok kontakt med den seriøse oppdretteren som står oppført i NKBS klubb,jobber å i klubben,resultatat av det var at oppdretteren ikke svarer oss på hverken telefon eller mail.
Grusomt trist syns vi.Nydelige gemytt på noen herlige store flotte hunder,men de har dessverre for mange plager og feil til at det blir noen ny berner på oss.
07.11.2012

Fiskeren sier: Har ei Berner sennen på 10 år. Blir 11 i januar. Hun er den eneste som lever av sine søsken. Den nest eldste ble 9 år. Diva som Berner sennenen heter får ein fjelltur om dagen pluss vaksiner og vætrinærsjekk to ganger i året. Tror hun har lenge igjen. Ho e så frisk og rask:) Men jeg har lest om alle helseplagene og planlegger neste gang ein storpuddel mix:)
16.10.2012

Kristin sier: Problemet med berner sennen er helsen. Faktisk er berner sennen helse det som totalt ødelegger denne rasen, og det skal oppdrettere ha all ære for. Ikke de som prøver sitt beste, men de som gir blanke F og har gjort det i lang tid, så nå finnes veldig få gode eksemplarer å avle videre på. Noen få lever sikkert et normalt langt hundeliv, men jeg vet om ei som har hatt 7 bernen sennen hunder, og bare to av de ble over 8 år!

Jeg sitter her nå med en bernen sennen på 4 år som vi skal ta med til veterinæren i morgen, jeg vet hva som blir utfallet i løpet av de neste ukene, men vil ikke tenke eller skrive det... vanskelig. Slik skal det jo ikke være. Det er så synd, for disse hundene er ellers et perfekt familiemedlem...

Er det flere enn meg som har samme erfaring med dårlig helse? Noen positive historier? Noe håp for rasen i det hele tatt?

Oppdretter fortalte meg aldri om helseproblemer når vi fikk oss vår første berner, men etter å ha søkt rundt på internett etter helse tilstand hos berner så får man jo sannheten. Skulle ønske jeg visste om dette tidligere, selv om jeg ikke skulle vært foruten min kjære Tufsi.
16.10.2012

HL sier: Berner sennen er en fantastisk hunderase, perfekt som familiehund og verdens beste turkompis, krever endel stell av pels, men det er absolutt verdt det!
Auto_hel 123: man har vel aldri noen garanti for at hunden din ikke kan bite, uansett rase... men Berner er absolutt en lærevillig rase, så om du bruker tid på den så vil du få en veldig trofast hund! Perfekte hunder til søk også forøvrig, de elsker å lære!
04.06.2012

Mor sier: Har en Bernerhanne på 7 år. Er overenergisk for å si det sånn og svært avhengig av oss. Men trofast som få, har aldri stått i bånd og er med på rideturer som løshund.Han bærer kløv men er ikke kjørt med da vi mangler utstyr. Har man god plass og er glad i friluft er dette HUNDEN!
24.02.2011

Auto_hel123 sier: Berner sennen hunder er kjempe fine. De er ikke slemme men veldig veldig snille. Det er en stor rase med den er ikke falig. Det er ingen Berner sennen hund som biter. Kan ambefales :-)
24.09.2010

Elise sier: Maya, grunnen til at denne hunderasen er litt vanskelig å finne er nok fordi mange har blitt skremt av helsetilstand til berner sennen. De har høyest forekomst av kreft av alle hunderaser, og forventet levealder er derfor bare 8 år. Jeg ville ventet med denne rasen til oppdrettere finner en løsning på dette. Det er en veldig fin rase, for jeg har hatt en selv og den var i mine øyne den perfekte familiehund og turkamerat. Min berner sennen ble bare 5 år, døde av kreft.
14.09.2009

Maya sier: Leter etter berner sennen hund. Har tittet rundt en god stund, men er ikke mange oodrettere jeg finner.. noen som har noen tips?
Noen linker eller lignende til oppdrettere?
14.09.2009

ChristiaNo sier: Jeg er en mann som ønsker meg en hund som utstråler maskulinitet, samtidig som den ser kosete, søt og flott ut. Har sett på mange hunderaser og valget stod opprinnelig mellom;

-Chow chow
-Euraiser
-Shiba
-Siberian Huskey

Men etter å ha sett denne hunden, som jeg da ikke visste hva var, falt jeg pladask. Denne rasen har mye personlighet, har nydelige fargekombinasjoner og er kosete og leken.
17.07.2009

Anonym sier: Hei!
Vi har Berner Sennen!
Han er en flott hann, kjempesøt og snill.
En veldig kosete familie hund, som jeg anbefaler familier på kanskje 2-5 stk.
Litt mye styr med Berner Sennen, men det er jo det med alle raser. Anbefaler denne hunden på det sterkeste !
Klem Anonym :D
13.03.2009

Mona sier: Finnes ikke noen bedre hund enn en berner!! Min gammle bernerhann er snart 8 år, snillere hund har jeg ALDRI hatt. hengiven, glad i barn og er alltid glad! Min berner er langhåret, så det kreves en del pelsstell, noe han ikke liker så godt, fordi han er kilen..han elsker å være ute, men må få vere med på det som skjer! Du kommer ikke til å angre om du velger deg en berner!
06.02.2009

Anonym sier: Finnes ikke noen bedre hund enn en berner!! Min gammle bernerhann er snart 8 år, snillere hund har jeg ALDRI hatt. hengiven, glad i barn og er alltid glad! Min berner er langhåret, så det kreves en del pelsstell, noe han ikke liker så godt, fordi han er kilen..han elsker å være ute, men må få vere med på det som skjer! Du kommer ikke til å angre om du velger deg en berner!
06.02.2009

Celine sier: Selv om rasen Berner Sennen opprinnelsesland er Sveits, er det heller usikkert hvor gammel rasen egentlig er og hvor den stammer fra. Berner Sennen er en meget allsidig hund og anses som en meget flott familiehund.
06.01.2009

Lone sier: ha stor utbredning av AD og HD...
01.12.2008

Line sier: Opprinnelse og alder

Berner sennenBerner sennenhund er en molosser mange kynologer mener nedstammer fra den gamle romerske molosseren, som ble innført til Sveits av romerske legionærer under romertiden. Under middelalderen fantes det en type trefarget molosser i Sveits som gikk under tilnavnet «slaktermastiff». Denne ble blant annet brukt av sveitsiske soldater i krig og er trolig en etterkommer av de romerske kamphundene som romerne innførte. Fra disse har så trolig de første «sennenhundene» oppstått.

Såkalte sennenhunder, som også kalles sveitsiske kveghunder, har eksistert i Sveits gjennom flere århundrer, men som selvstendige hunderaser dukket de først opp på 1890-tallet. Den første standarden ble publisert i 1898 og gjalt Appenzeller sennenhund, som stammer fra Appenzell-området i østre Sveits. Dernest fikk Berner sennenhund sin rasestandard i 1907 og Grosser schweizer sennenhund i 1909, mens Entelbucher sennenhund (som stammer fra Luzern-området og er den minste av sennenhundene) fikk sin rasestandard i 1913.

I tidsrommet mellom andre verdenskrig og 1950 ble det krysset inn blodslinjer fra Newfoundlandshund i Berner sennenhund, for å gjøre rasen større og kraftigere. Berner sennenhund skiller seg derfor fra sine tre slektninger gjennom å ha en annen pelstype og en noe kraftige (tyngre) bygning.


[rediger] Utseende, anatomi og fysikk
Berner sennen er en stor og kraftig hund med langhåret trefarget pels, som er glatt med innslag av bølger. Basisfargen er sort og har rike tanfargede tegninger på kinnene, over øyne, på alle ben og på brystet. Det er også innslag av hvit i pannen og ut over neseryggen og på fremre del av snutepartiet, samt på brystet. Labbene og haletippen har som regel også innslag av hvitt. Øynene er brune mens snuten er svart.

Hunden er kraftigt bygd og gir inntrykk av å være en typisk molosser. Hannen har en mankehøyde mellon 64-70 cm og tispen mellon 58–66 cm.


[rediger] Bruksområde
Berner sennenhund er en allsidig brukshund og en god familiehund. Som brukshund har den flotte egenskaper som blant annet trekkhund og kløvhund. Den har dessuten fortsatt sine forutsetninger i behold som kveghund, forutsatt at den får tidlig trening.


[rediger] Lynne og væremåte
Berner sennenhund beskrives som rolige, snille og lekeglade familehunder som misliker å bli etterlatt alene hjemme. Rasen trives best med å være utendørs, sommer som vinter, og varsler (moderat) når det kommer fremmede. Den trenger rikelig med mosjon og noe pelsstell
21.11.2008

Din kommentar om Berner sennhund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Berner sennhund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase