Beauceron

Beauceron er en fransk gjeterhund. Den heter opprinnelig Berger de Beauce, og er idag en sjelden hunderase.

Beauceron bilder

BeauceronBeauceron

Fakta om Beauceron

Beauceron

Beauceron temperament og væremåte

Beauceron er en hund som passer erfarne hundeeiere, og absolutt ingen hund for nybegynnere. Dette er en eksplosiv og røff hund. Den er meget oppmerksom og tilstede i omgivelsene.

Det er viktig å presisere at denne hunden trenger en sterk leder som kan disiplinere hunden. Hunderasen er meget dominant, og passer ikke inn i barnefamilier dersom den ikke får nøyaktig den oppdragelsen som denne rasen trenger for å bli disiplinert.

Beauceron passer mennesker som er aktive, og som liker å bevege seg ute i naturen. Den må også få store utfordringer for å kunne trives. Dette er altså ikke en hund som passer alene i en liten hundegård, da vil den mistrives og kunne bli aggressiv/bjeffe.

Beauceron bruksområde

Dette er en gjeterhund, men ble også avlet for å vokte budskapen, og er således også egnet som vakthund for budskap. Den kan beskytte budskap mot rovdyr såvel som å gjete, to egenskaper i en hund. Det er også mulig å bruke Beauceron til andre bruksoppgaver, og kan for eksempel brukes i redningstjenesten som lavinehund eller sporhund, og den har hatt sine representanter innen både politi og det militære (men ikke i Norge).

Dette er ingen familiehund for folk flest, og egner seg først og fremst som en brukshund. Til tross for dette så kan den med god og riktig oppfølglig også bli en god familiehund for erfarne hundefolk.

Beauceron utseende

Pelsen er relativt kort, men tykk, og trenger ikke all verdens med stell. Underullen er kort og myk, og grå i fargen. Fargene er sort og ekornrød.

Beauceron blir fra 35-45 kilo og er en relativt stor hund. Hunderasen hadde tidligere ofte ørekupering, men dette har vært forbudt i Norge i over 50 år.

Beauceron er en sterk hund, og trenger derfor en fysisk sterk eier som kan disiplinere den. Kroppen er robust og og muskuløs, men ikke så muskuløs som en Rottwiler. Hodet er avlangt og ørene står høyt på hodet. Kraftig nakke, og halen bæres i en bue når den går, eller ligger flatt når den står stille.

Beauceron historikk

Hunderasen Beauceron ble avlet av en franskmann utenfor traktene i Paris. Den kom til Norge trolig på begynnelsen av 1920-tallet, men det har aldri vært mange hunder av typen Beauceron her til lands, og er forøvrig ganske fåtallig over hele verden.

Erfaringer med Beauceron

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Beauceron

Henrik sier: Ikke helt enig med beskrivelsen. Hermine er beauceron og verdens enkleste hund. Ekstremt knyttet til eieren, men omgås alle på en vennlig måte, straks hun får lov, og skjønner at jeg stoler på folkene. Suveren med barn. Traff en treåring i går, som hun skjønte var litt redd, og da trakk hun seg unna med en gang. Er med i bil, tog, buss, t-bane, båt og hva som helst og er helt rolig. Ikke redd for fyrverkeri heller. I dag er hun med på jobb, og da ligger hun under pulten min selv om jeg er borte en stund.
Vi bor på gård og hun går løs sammen med høns og katter. Er også lett å overtale. Er det ekstra utfordringer, som kloklipp, er det pølsebiter som gjelder.
18.07.2017

Beauceronni sier: Jeg har nå min tredje beauceron. Har hatt en hann og en tispe tidligere, og var nå i Sverige og hentet en ny hann i høst. En fantastisk rase synes jeg, som er både lettlært og snill.
30.12.2013

enig med sti sier: Hvis du klarer å håndtere en Ridgeback hanne så klarer du DEFINITIVT å håndtere en beauceron! ;) Pingle hunder.. Hvis det finnes noen bra beauceroner der ute så tror jeg du må dra til frankrike og importere noen derfra.. Har dårlige erfaringer med denne rasen jeg også. De er for svake mentalt. Hvertfall som bruks/tj.hund..
07.08.2012

sti sier: Kjøpte en beauceron tispe og den var helt ubrukelig til noe som helst. Eneste den dugde til var en stille og rolig familie hund med bilkjørings skrekk.... Jeg fikk riktignok et surt eple, altså et ekstremt dårlig individ men alikevel.. Så denne rasen er for nybegynner ja. Ikke noe vanskelig hund. Det verste man kan gjøre med en beauceron valp (8uker - 2,5år) er å korrigere den. De er så pysete at de ikke takler hard korreksjon... Jeg fikk som sagt et dårlig individ men jeg liker ikke denne rasen. Altfor pinglete.. Og en liten ting som jeg fikk vite etter at jeg anskaffet meg en beauceron er at harlequin typen er mer "pinglete" enn de som er black&tan. Min var harlequin.. Så hvis dere skal bruke denne rasen så styr unna denne fargen!
07.08.2012

Kjersti sier: Hvor mye mosjon krever en Beauseron? Og hvor stri er den egentlig? Har Rhodesian Ridgeback hann nå, og har lært med å håndtere både stor personlighet, skepsis mot fremmede mennesker og en stor kropp. Likevel trenger RR middels mosjon, og luftingen består stort sett av morgen 20 min, ettermiddag 60-120 min og kveld 10 min. Er det nok for en beauseron?
12.11.2011

Heidi sier: Til J.Dale: Disse hundene har "hengeører", men blir kupert i enkelte land. (Dog ikke i Norge, da det er ulovlig).

Jeg selv eier en nydelig hanne på 5år, som også er NUCH og NV08, Hd- fri og klar til avl. Min erfaring med Beauceron er at hunden er kjempe smart, tolmodig, snill og tøff på en god måte. Håper at denne rasen blir avlet godt på og at den ikke får negativt rykte på seg pga feil-håndtering.
07.09.2011

J. Dale sier: Er ørene til beauceron naturlig stående, eller må de klippes i valpestadiet for at de skal stå oppreist?
22.08.2011

Marianne sier: Jeg har nettop kjøpt min første Beauceron! Helt utrolig herlig rase! Vokst opp m Husky og Schäfer, og har Husky nå! Gleder meg utrolig masse til den blir stor og vi kan dra på lange turer! Skal også stille den ut og trene spor/ brukshund etc.,Anbefaler alle Beauceron-eiere å mld. seg inn i Norsk Beauceron Gruppe! Kjempeflott side!
21.08.2011

Tuva sier: utrolig fine hunder, har ei tispe selv, utrolig fine med riktig trening, dette er en kjempe fin familie hund også. :)
men dette er riktig nok ikke en nybegynner hund. da de trenger mye konsentrasjons trening og kan lett bli agressive.

her er vi ihvertfall veldig positive ovenfor denne rasen. :)
31.07.2011

Sfj Jente 21 sier: Hei hei, er også på utkikk etter en Beauceron valp. de er så fine :) så hvis noen som venter valper i løpet av Desember,januar,februar må bare si i fra :)
12.10.2010

lurerpå sier: Takk for tilbakemelding... :P

Men nå har jeg bestemt meg, det blir en beauceron valp på meg i februar 2011!! :) Gleder meg helt sykt.. Noen som har erfaring med denne rasen som kan komme med noen positive og negative sider ved rasen? Har tenkt til å bruke hunden aktivt i lydighet, utstillin og litt bruks, begynner med spor hvertfall så kanskje litt rundering og IPO etterhvert. Er det noen her som trener IPO med beauceronen sin som kanskje kunne sagt noe om det??

Håper på svar denne gangen da.. hehe
02.09.2010

lurerpå sier: Hei!
Bare lurer på en vesentlig ting ang denne rasen. Har lest utrolig mye om den og skal opp og besøke en oppdretter om ca 2uker som har 2 voksne tisper, 1 ung tispe, 1hannhund og et kull. (da får jeg sett rasen i begge farger alle aldre og kjønn) Har ikke tenkt til å kjøpe meg en valp nå men vil spørre og grave litt før jeg bestemmer meg for akkurat denne rasen. Den ene tingen som holder meg igjen i å kjøpe denne rasen er at noen sier at den er kjønnsaggresiv.. (noe som også blir nevnt her..) Jeg har hatt 2stk staffordshire bull terriere og en Rottweiler/Cane Corso blanding. Med tanke på at jeg er mye ute på turer med venner som har hunder så orker jeg rett og slett ikke enda en hund som jeg må "passe" på hele tiden så ikke lek fort kan bli alvor... (vi lar hundene løpe fritt mens vi går tur :) )

Så spørsmålet mitt er vel da egentlig:

Er Beauceronen veldig kjønnsaggresiv?
Egner den seg til en skogstur løs med andre hunder?

(er fullt klar over tidlig sosialisering med tanke på forrige raser)
03.07.2010

geishahøgda sier: Jeg har vært så heldig å fått lære meg å kjenne et eksemplar av denne rasen. Den hunden døde dessverre av hjertefeil bare 2 år gammel for noen dager siden. Men han var en flott hund som bare elsket å komme på besøk her og leke med mine to beist (nuffe og bullmastiff) han og bullmastiffen var akkurat like gamle, og de lekte veldig godt sammen, nuffe-gutten min er noen år eldre, men en tålmodig kar ovenfor de to "ungdommene" Den beauceronen jeg kjente hadde en tendens til å være agressiv/usikker mot hanhunder, men min hanhund hjalp han mye med å få opp selvsikkerheten og dermed ble kjønsagressiviteten også sterkt dempet.
21.05.2010

kvinne 19 år sier: Er blitt forelsket i hunderasen. men er usikker på om eg er klar for en slik hunderase. har hatt hund hele livet, 2 border collier. har lest mye om Beauceron, og noen plasser så står det at de er veldig dominante. og noen plasser en perfekt familiehund:) har lyst å høre om flere sine erfaringer ? og event pris. ?
02.04.2010

Martin sier: Stor hund, stor personlighet, tar stor plass på alle måter.Og den mest familiekjære hunden jeg har hatt,men et helvete i "puberteten".Var greit med meg,men kona hadde endel vansker.hun var litt forsiktig og ikke klar nok.
15.03.2010

mia sier: jeg har en valp på fem og en halv mnd, fått tilbakemld om det er en Beauceron, hanveier nå ca21 kg er en stor gutt. men det er blanding av rottweiler,labrador og border collie. det er min fjerde hund og jeg er kjempefornøyd med ham, utrolig rolig .selvsikker og positiv. trygg på seg selv. hva han skal bli når han blir stor vet jeg ikke helt enda, har ikke satt ham på skolebenken enda.bare grunnleggende ting,oppdragelse.
10.02.2010

Beauceron eier sier: Jeg er en heldig eier av en slik kosebamse som Beauceronen er:) En hunderase med mer personlighet skal en lete lenge etter. Veldig allsidige hunder. Blir flere "bosser" på meg etterhvert hvertfall!
14.10.2009

Anonym sier: Ett vennepar av meg er så heldig at de har denne rasen. Den mest lydige hunden jeg har møtt. Den løper rundt på eiendommen fritt, å når det kommer besøk steller den seg frammfor døren å gir ifra seg noen bjeff til eieren kommer ut å hilser. Der ifra går den fra å være vakthund til å bli den koseligste familiehunden...

Men så klart lå det mange, mange timer med trening bak den oppførslen. Ikke den letteste rasen å trene, men den beste hvis du har viljen til å klare det.
Det er iallefall min mening
18.03.2009

jeger sier: ser ut som en blanding av sjefer/dobbermann og rottwiler. Noen som har en blandingshund som ligner på denne hunderasen? Kule hunder verdfall.
14.01.2009

Din kommentar om Beauceron:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Beauceron var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase