Bayersk viltsporhund

Bayersk Viltsporhund (også kjent som Bayersk bjergschweisshund) er en førsteklasses sporhund, spesielt egnet til jakt på hjort. Opphavet er som rasenavnet antyder Bayern i Tyskland.

Bayersk viltsporhund bilder

Bayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhundBayersk viltsporhund

Fakta om Bayersk viltsporhund

Bayersk viltsporhund

I bøker og rasebeskrivelser av bayersk Viltsporhund står det mye om dens fantastiske sporhundegenskaper. Den har blitt profilert som en svært aktiv og hengiven rase, dog krever det en disiplinert og tydelig eier for at den skal kunne realisere sitt potensial som jakthund. Bayers viltsporhunder er noe reservert ovenfor fremmede. Ifølge rasestandard må den riktignok ikke være fiendtlig, og egner seg derfor ikke som vakthund.

Mange rasehunder avviker i varierende grad fra den ideelle rasestandarden, og bayersk viltsporhund er nok intet unntak. Det du leser i hundebøker stemmer ikke nødvedigvis fullstendig overens med den rasehunden du faktisk kommer hjem med.

Vil du ha rasebeskrivelser i tradisjonelt format, gå til den offisielle hjemmesiden tilhørende rasen (om den finnes), eller benytt deg av landsdekkende kennelklubber (for eksempel hundeeiernes organisasjon her i Norge: Norsk Kennelklubb, nkk.no).

Vil du lese eller dele erfaringer om hunderaser, bruk hunderaser.org. Her legges nye erfaringer ut hver eneste dag fra norske hundeeiere, og gir deg en verdifull tilleggsinformasjon.

Ved å legge vekt på de erfaringer og informasjon som eiere og oppdrettere av ulike raser har, ønsker vi å danne et bilde av hvordan de ulike hunderaser faktisk ER (og ikke bare hvordan de bør være i henhold til rasebeskrivelsen). Del gjerne dine erfaringer om bayersk viltsporhund i kommentarfeltet nedenfor.

Erfaringer med Bayersk viltsporhund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Bayersk viltsporhund

Per H. Midtgård sier: Ved kjøp av Bayersk eller Hannoveransk Viltsporhund kontakt raseklubben Norsk Scweisshund Klubb
ved valpeformidler eller avlsråd.

http://www.nshk.org/
14.01.2013

Søtnos sier: Vet om noen som har ein:-)@

Den blir ikke brukt til jakt men den er veldig snill, bjeffer ikke, elsker fremmende og liker å kysse:)
26.05.2012

Din kommentar om Bayersk viltsporhund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Bayersk viltsporhund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase