Basset hound

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Basset hound. Du kan også legge inn egne erfaringer om Basset hound.

Basset hound bilder

Basset houndBasset houndBasset houndBasset hound

Erfaringer med Basset hound

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Basset hound

Astrid Grendstad sier: Dette er uten tvil den beste rasen jeg har hatt i mitt hus. Elsker rasen. De har mange bruksområder fra jakthund, sporhund, smeller, narkotikahund, selskapshund og ikke minst terapihund. Det er studier som viser at hunden er meget egnet for autister, der er de en døråpner i møte med andre mennesker og en samtalehund. Mye mosjon må til for at de skal holde seg frisk. Dette er ikke en løpehundfor en jogger, mer en ta med kaffekoppen og gloxen å rusle tur. Sammen med barn er de noe eget. Jeg tror de har et eget babygen. Ikke så rart kanskje heller de e rjo en flokkhund. De har en egen evne til å ta vare på andre kjæledyr i familienog andre hunder, særlig når flere basser bor sammen. De trives best da. Vaskerunder, steller hverandre. Tørker jeg en etter en våt tur ute,ligger de nadre fire på rekke og rad å venter på sin tur. I munnen har de da ofte sitt favorittkosedyr (du må ha en stor og variert lekekasse). Dette er hunden for humoristen. Glede i hverdagen vil du iallefall få.
03.04.2015

Eva sier: Min erfarning med Basset Hound.

Har ei tipse som nå er 3 år. Det kreves disiplin fra dag èn. Man lar seg lett sjarmere og "ser mellom fingrene" når de er små og søte. Det fikk vi angre på. Vi fikk et adferdsproblem med stahet og knurring og hun skulle bestemme alt selv. Hun ble bortskjemt. Etter en tøffere linje her hjemme har vi nå ei frøken som alle elsker. Og Basseter lukter mer enn andre hunder. Det kreves også at huden holdes tørr og fin, ellers får de lett hudbetennelse. De har litt løse ledd når de er valper og det må tas hensyn til. Ikke la de gå i trapper eller hoppe ned fra sofa o.l. Vår valp fikk skulder ut av ledd og det slet vi med i et helt år. De anses ikke for voksne før de er ca 3 år gamle. Jeg driver med jakt og har en Setter også. Basseten er med på jakt og hun står ikke tilbake for noe. Løper selfølgelig ikke slik som Setteren gjør, men greier seg utmerket i terrenget. Vekt er et evig tilbakevendende tema. Legger veldig lett på seg, så riktig fòring er viktig. Min Basset elsker å gå etter blodspor og det er det de er skapt for. Det er kloke hunder og de trenger hjernestimuli for å trives. Og de lærer fort. De elsker familien sin og er et utpreget flokkdyr. Bjeffer ikke, med mindre Setteren gjør det. Er glad i andre mennesker og syns det er moro å møte fremmede hunder. Hengivende og imøtekommende. Ikke den tøffeste bikkja i gata og føler seg tryggest med mor i nærheten. I forhold til Setteren jeg har nå og andre hunderaser jeg har hatt tidligere, så er min erfaring at Basset er mer komplisert, sta, egenrådig og krever tøffere disiplin fra de er valper. Jeg skal ikke gå i "dådyr-øyne-fella" neste gang :) Men nå har jeg en fin og kjærlig hundfrøken som fungerer veldig fint både hjemme og ute.
21.08.2014

Olivia sier: Hei! Synes det er vanskelig å finne oppdretter av Basset hund. Lurer på hvor dere kjøpte deres hund og hvem oppdretter dere vil anbefale? Reisevei ingen problem, heller ikke at det er lang ventetid! Vi bruker tiden på å lese alt vi kommer over om Basset og glede oss!
20.02.2014

Tore Bakken sier: Basseten føyer seg inn i rekken over hunderaser som aldri burde eksistert. All ære til de som velger å legge mindre vekt på standarden og heller fokuserer på de opprinnelig tiltenkte egenskapene til rasen. De som ennå ikke eier en basset: Se dere om etter en annen og friskere hunderase.
30.05.2013

TCV sier: Beklager men vi glemte å legge ved en epost adresse dersom noen ønsker å ta direkte kontakt: tcvassend@gmail.com
17.03.2013

TCV sier: Hei Basset Hound oppdrettere. Vi er en familie på 4 bestående av mamma, pappa, datter 9 år og katt 3 år. Vi ønsker oss en hund og har lest oss opp på ulike hunde raser og kommet frem til at en Basset vil passe vår familie perfekt. Vi ønsker å forhøre oss om muligheten for å ta i mot en liten valp idet sommerferien starter. Vi er heldige som ser mot en sommer med 7 uker ferie og tenker at det ville være ideelt å bli kjent med et nytt familiemedlem i den forbindelse. Begge vokse har flexible jobber så vår etterlengtede hund trenger ikke å være så altfor mye hjemme alene når høsten kommer.Er det en liten valp der ute som trenger et nytt hjem?
17.03.2013

Anki sier: Hei! Synes disse hundene er veldig søte! Lurte bare på, bjeffer de mye? Tenker da på om de gjør mye innomhus, f.eks når det går folk forbi utenfor, eller når det kommer noen på besøk.
13.01.2013

kajsa sier: Hei
Jeg har en bassethound på nesten 2 år, en liten frøken.
Har et barnebarn som fra hun var bare baby har fått kose med hunden. Når barnet som nå er 8 mnd ligger/sitter på gulvet å leker, ligger hunden helst oppå barnet. Barnet gjør som barn gjør, de drar litt her og der eller stikker fingrene i ørene eller munnen. Hunden søker helt av seg selv til barnet og ligger gjerne der til barnet blir tatt opp. Selvfølgelig er de ikke alene for selv om bassetHounder ikke er uberegnelige er de ganske tunge og det er fare for at de legge seg oppå barnet eller at bløtlegger hele barnet.
Så jeg tror de faktisk liker å bli "kost" med av barn.
Jeg har hatt noen hunder gjennom årene, men ingen så hengiven som min bassethound frøken!
10.02.2012

Vella sier: Hei.

En Basset er veldig hengiven. de er flokkdyr, og bygger en sterk relasjon til eier og familie.
Den ønsker å være med på alt sammen med flokken. En Basset trives ikke alene, og må den være alene mange timer i strekk på dagen, så ville jeg valgt en annen hund eller hatt to.

De er veldig kjælne og glad i kontakt. Skal helst sitte på fanget og/eller bli klappet og klødd på hele tiden.

Vedrørende slakt...en Basset er i likhet med engelsk bulldog en av de lateste hunderasene...dvs. når den er inne. Da er det søvn, kos og mat som gjelder. Ute er den seig, og kan holde det gående i skogen i timesvis, trass de korte beina.

...men angående ditt spørsmål....den er veldig hengiven og avhengig av sin(e) eier(e).
01.02.2012

Gunnar sier: Er det noen som kan fortelle meg hvordan gemyttet til en Basset Hound er? Jeg ser at den er snill som dagen er lang og alt det der, men er den hengiven? Er den interessert i deg som eier, eller vil den bare være ifred i en krok? En ting er om hunden "tolererer" at du eller ungene herjer med den, en annen er at den faktisk til tider synes det er gøy...

Grunnen til at jeg spør, er at jeg vurderer en slik både til harejakt og hjemmekos. Er tidligere vant med en bulldograse som strengt tatt ikke var så hengiven og helst ville ligge som et slakt for seg selv... Har liksom ikke lyst til å ha noe slikt igjen. Poenget med hund blir liksom litt borte...
30.12.2011

SDN sier: Thor; angående røyting:
du kan børste med furminator (kun i værste røyteperioden) og gi basseten fiskeolje daglig. Det vil hjelpe på, men ellers så er det normalt at innehunder ikke røyter som det vi kaller "vanlig" altså to ganger i året. Vår basset røyter som en gal hele sommeren men ellers ingenting. Så her er det bare en STOR gang i året...
17.06.2011

Thor sier: Har en Basset er tre år,og snill dagen lang. men vi har et problem, den røyter masse, har der noen gode råd for det ?
27.04.2011

Kristine sier: Vår Besset historie er at vi passer en hund nå i sommer ferien..En fantastisk liten søt tispe på 1 år.Vi har i mange år vurdert å kjøpe oss hund ,men det har ikke blitt gjort..Nå er vi forelsket.Lett lært, og tålmodig er hun.Bjeffer ikke mot andre folk eller hunder som kommer gående forbi..Bestandig lykkelig og veldig selskap glad.Kjempe tålmodig med barn.
jeg er ikke allergisk mot henne,vanligvis mot noen hunderaser.
Hun kan være litt sta, og ikke å legge under en stol at det er jakthund:)
Rett og slett en hund som for få folk kjenner til:)
18.07.2010

lngfdrgrbgf sier: Hmm. Jeg kan vel skrive litt om vår hund. Det er en nesten 2 år gammel tispe. Veldig snill og møter alltid hvem enn som kommer inn døra, uten å stå og bjeffe med en gang de kommer inn. Litt surrete og sta, men det milde vesenet sammen med at den er så kosete og hyggelig gjør opp for det med mange mil.

Som sagt tidligere røyter rasen en del, men dette om at den lukter mer hund enn andre hunder har jeg ikke lagt merke til.
10.04.2010

Solveig sier: Jeg er uten hund nå,og sitter og lurer på om jeg skal skaffe meg en bassett.Er vant med norsk buhund,labrador og corgie.Har jo blitt eldre jeg som alle andre,så derfor også litt roligere i farta.Ønsker meg omtale av basett her også.Pleease?
22.03.2010

line sier: lurer på og skaffe oss en basset hound....men lurer på om noen kan fortelle meg åssen den er og ha hjemme alene på dagtid....og er det tilfelle at de lukter mye mer enn andre hunder
29.09.2009

Elin sier: Det var en fryd å lese Robert.
Neida, den innstillingen til jakthund har jeg ikke. Lykke til med jakt og hund.
12.05.2009

Robert sier: He he :-) Jeg gikk kanskje litt sterkt ut der. Klart at hounden også er en førsteklasses familiehund, jeg har aldri påstått noe annet det. Problemet (hvis man kan kalle det et problem) er at når de jeg litt sleivete kalte kosehundfolket fikk øynene opp for hounden og dens egenskaper som familiehund, så sluttet man i stor grad å avle på bruksegenskaper, noe som nesten har ødelagt hounden som jakthund.

Ut i fra det du skriver Elin, kan det virke som om du tror jakthunder er aggressive både mot folk og andre dyr. Det er det motsatte som er tilfelle. En snill og omgjengelig jakthund er den beste jaktunden en kan ha. En aggressiv jakthund er derimot nesten ubrukelig i skogen.

Så for å oppsummere og kanskje utdype det forrige innlegget mitt vil jeg si det at jeg synes det er trist at det er så få som bruker Basset Hound til det den egentlig er ment for nemlig jakt.
04.05.2009

Elin sier: Uff, nå ble jeg provosert! "kosehundfolkets klamme hender". MÅ alle Basset Hounds drive med jakt?..er ikke alle hunderaser mer eller mindre jaktdyr? Er begrepet familiehund helt i tåkeheimen for Robert? Min hund (en Basset Hound) stortrives i lek med både unger og hunder, spaserturer om det er på fjellet, ved sjøen eller langs veien. Gir vi hundene rett mengde oppmerksomhet, rett mengde og kvalitet på mat og selvsagt lufteturer, korte og lange. Da trives og Bassetten uten jakt.
30.04.2009

Robert sier: Jeg bruker min to Basset hounds til jakt på hjort, rådyr og hare. Synd at kosehundfolket har lagt sine klamme hender på denne flotte jakthunden.
28.04.2009

Elin sier: Denne rasen er så rolig og snill som den ser ut, utmerkede familiehunder. Min lille "dame" Emma blir 2 år i mai..selv er jeg vant til Spaniel familien, men da jeg kom over henne og hun la seg i fanget mitt, ja da var jeg solgt og har ikke angret 1 minutt. Noe vakthund er dem ikke nei..venner av meg med småbarn låner Emma for dem til å bli kjent med hund. Basset Hound har en utmerket tålmodighet og et fantastisk gemytt, litt sære..vet hva dem vil, men får Emma ligge i armkroken eller sitte på fanget, ja da er det stas. Denne rasen røyter en del, har en litt strammere hundelukt enn andre raser..men ingenting av dette plager meg. Emma har en fødselskade, hun mangler 2 klør på den ene poten, men dette hemmer henne ikke i noe som helst.
20.02.2009

kine sier: har hatt basset hound i litt over ett år nå.
det er den beste hunden jeg noensinne har hatt.
den er snill å go mot alle ( ikke verdens beste vakt hund hehe ) liker å leke en del å ligge på sofen mye. koser seg i skogen på "jakt " .. dette er en hund som jeg ville annbefalt til alle.
åsså er di såå nydelige...
09.10.2008

Maria sier: Hvorfor folk vil ha en slik hund?Fordi de er vakre og har et fantastisk gemytt.De er snille tålmodige og vennlige vesen.Kan til tider være sta men det er en del av sjarmen.Hvem kan vel motstå de vakre øynene og det triste uttrykket som borer seg inn i byttet sitt.
Mat er hovedinnteressen og er dagens høydepunkt.Rasen er glad i andre dyr og barn.Blir brukt som jakthund og men er stort sett brukt som familehund.Bli kjent med rasen og du kommer til å elske den!
06.09.2008

Rakel sier: Hvorfor vil folk ha en slik hund????
11.06.2008

Din kommentar om Basset hound:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Basset hound var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase