Appenzeller sennenhund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Appenzeller sennenhund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Appenzeller sennenhund.

Appenzeller sennenhund bilder

Appenzeller sennenhund

Erfaringer med Appenzeller sennenhund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Appenzeller sennenhund

Bjarte sier: Jeg har ikke denne hundetypen selv, men kjenner appenzeller sennenhund godt gjennom et vennepar.

En appenzeller blir også kalt for Appenzeller mountain dog. Dette er en sjarmerende og hengiven hunderase, og hundene er kjent for å være tøff/modig, intelligent og livlig.

En appenzeller kommer vanligvis godt overens med andre hunder og med husdyr og familiemedlemmer hvis den har blitt vant til dem mens de fortsatt er valp eller ung.

En ting som kan være negativt med Appenzeller sennenhund (eller positivt, alt etter som hva man ser etter i en hund) er at de er ganske usikkre og reserverte mot fremmede. Familien og venner vil imidlertid få en varm velkomst hver gang. Dette handler også om oppdragelse, men det ligger latent i rasen at den er ganske reservert.

En godt oppdratt appenzell sennenhund går ofte fint sammen med barn. Lojal mot hele familien, men har en tendens til å knytte seg til en person.

De reagerer best på en bestemt eier, vær konsekvent med treningen.

Appenzeller sennenhund bør som alle andre hunder sosialiseres, men det er ekstra viktig hos denne rasen. Hunden bør øve seg på alle slags situasjoner hos mennesker og andre dyr.

Appenzellere lære raskt, blant annet fordi de er så intelligente, men også fordi de virkelig ønsker å ha noe å gjøre på.

Denne rasen trives utendørs, elsker frihet og åpne plasser. Agility er perfekt for en appenzeller.

Potensielle problemer oppstår når eierne ikke viser det lederskapet som en hundeeier bør ha, vær konsekvent og vis klart og tydelig hvem som er flokkens leder. Det er et naturlig instinkt for enhver hund å forvente orden i flokken sin, og dersom ingen tar tydelig lederansvar vil den forsøke å ta over, og i slike tilfeller kan en appenzeller bli en farlig problemhund, men det gjelder forsåvidt for de fleste hunder over en viss størrelse, uansett rase.

De trenger en daglig spasertur eller jogge for å frigjøre mental og fysisk energi. Mangel på lederskap og/eller mangel på mental og fysisk trening kan føre til en rekke atferdsmessige problemer, inkludert overdreven bjeffing, overbeskyttende for sin ener og dermed en trussel mot fremmede, destruktivitet eller nevrotisk temperament.

Annet viktig om appenzeller sennenhund er at dette brukshund, og absolutt ingen sofagris. Hvis du ikke gir den oppgaver, vil den selv finne noe å gjøre, og det kan godt være å rive i stykker sofaen din eller å ommøblere huset, alt etter som.

En appenzeller er en god vakthund, en fantastisk brukshund, kanskje spesielt til oppgaver som redningsarbeid i fjellet, og forøvrig en flott hund for den som er glad i friluftsliv.

Med riktig trening og en motivert eier kan dette bli en fantastisk bra familiehund.
12.01.2012

Frk. Nord Norge sier: Er dette en typsik førstegangshund? Familien min har hatt hund, men den er jo eid "sammen"... Noen som kan fortelle litt om rasen?
04.10.2009

endre sier: noen som vet hvilket slektskap disse hundene har til de vanlige berner sennen hundene? skal bruke det til en skoleoppgave.
05.06.2009

Din kommentar om Appenzeller sennenhund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Appenzeller sennenhund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase