Amerikansk cocker spaniel

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Amerikansk cocker spaniel. Du kan også legge inn egne erfaringer om Amerikansk cocker spaniel.

Amerikansk cocker spaniel bilder

Amerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spanielAmerikansk cocker spaniel

Erfaringer med Amerikansk cocker spaniel

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Amerikansk cocker spaniel

Bjørg sier: Bildene på deres nettside er ikke typisk for Amerikansk Cocker Spaniel. Amerikaneren er bredere i ansiktet enn en engelsk coker, har mye og lang pels, og utstillingshunder blir klippet og gredd slik at de ser ut som om de har slengbukser på seg. De fins i svart, gyllent, rødbrun og tofarget. På bildene ser man ikke flertallet.
10.10.2016

Ingunn sier: Tullprat fra oppdrettere og deres fanatiske venner som skal tjene penger! Rasebeskrivelsen RAGE SYNDROM er ikke uten grunn. Å spørre rasens eiere om råd: hvem vil vel innrømme at de ikke mestrer og at hunden KAN glefse! Genetikk: INGEN kan fjerne GENETISKE FEIL, man kan skjule dem med trening osv, men de vil ALLTID være der. Igjen skal oppdrettere tjene penger og selger okke som!
Sykdommer: de har ofte øyeproblemer og er dumme i forhold til de fleste raser.
12.12.2013

jorunn sier: Hei mye gode innlegg her. Men er litt forbausa over agressivitet hos AMC. Har selv hatt 2 am.cock. Den første en svart tispe var det beste du kan tenke, kosen, vennlig, lydig ikke mye bjeffing. Elsker barn, litt skeprisk til andre hunder som passa bra da holdt hun fot når vi gikk på tur. Den andre en lys tispe. Her kommer jeg, se på meg, bjeffet mye. Var vennlig glad i barn og mennesker. Begge fikk en del problemer med sykdom og avgjørelse fra dyrlege ble begge avlivet. Nå sitter jeg her igjen og er lysten på ny AMC rasen er vertfall rett for meg og jeg anbefaler alle til å ta en hundetest på canis.no for å lettere finne rett hund.
17.11.2013

Nug sier: Hei!! Dette var mye på godt å vondt... Min herlige Amerikanske cocker Pondus er nå 2.1/2 år ,, er i hjemme miljø snill leken og god.. Det siste året har han begynt å vise tegn til usikkerhet og aggresjon for fremmede noe som gjør meg litt fortvilet... Har lang erfaring med hund, men første gang denne rasen... Har også Wheaten terrier og de to går fint sammen.. ,,, Pondus er heller ikke så glad i fremmede hunder.... Har prøvd miljø trening uten at det lykkes.. Så min erfaring med denne rase er ikke på topp.. Er litt fortvilet over dette..targjerne i mot hjelp og gode råd ..
25.08.2013

Sita sier: Hei. Jammen var dette interessant lesing. Har hatt hund i 40 år, flere forskjellige raser. Har en snart 6 år gammel hanhund som er rolig og veldig flink med valper og har fått min første amc valp, tispe. Bor midt i byen og treffer "tonnevis" med mennesker som vil hilse på valpen som blir helt ellevill og vil bort til alt av mennesker. Hun kaster seg inn i ungeflokken og riktig storkoser seg. Passer jo på å ha kontroll selvsagt og hun får også lære at hun ikke får hilse uten at jeg gir henne lov og ikke alltid. Hun er absolutt sjalu på min andre hund, men det er jo jeg som bestemmer og når hun prøver å jage han bort så må hun pent lære seg at jeg faktisk kan kose to hunder samtidig og allerede nå etter 4 uker er det helt ok, men hun vil gjerne være med i kosen. Så langt kan jeg forstå at de kan utvikle agressjon, men tror i mange tilfeller at det er vi mennesker som ikke tar "tak" i tendenser som kan utvikle seg til problemer.
25.05.2013

irboe sier: Jeg må si at noen av kommentarene kjenner jeg ikke til når det gjelder min 5års jente amerikanske cocker spaniel, hun er verdens roligste, går sammen med alle slags dyr og mennesker,litt usikker på små barn da de vil kose så veldig med henne. Hun er veldig glad og positiv til det meste er det noe som er litt slitsomt må det være at hun er konstant sulten. Men det kan jo også benyttes til å drive god dressur på henne.Har hatt 3 schæfere tidliger så har jo en del erfaring med hund før hun kom i familien.
17.04.2013

4beint venn sier: Hei!

Som ei over her vart eg veldig betenkt!
Skal av å hente ein omplasseringshund på 2 år snart...han er barnevandt,sosial å veldig leiken med 2 og 4 beinte:)
Blitt veldig sosialisert fra liten.

men er det slik at PLUTTSELEG så har du fått ein aggressiv hund???(fra å vere snill)

huff,dette var litt trist å lese...men får håpe på det beste.han skal ikkje få for lite å gjere på her ivertfall.(så får ikkje håpe det klikkar for han :()liker å trene blodspor,lydigheit og gå lange turar:)+vere sosial med andre hundemennesker ;)
22.08.2012

Tusseladd sier: Jeg har hatt 2 stk. De er livsglade, sosiale, lekne.
Halen viftes med hele tiden. Mine har ikke vært aggressive.
Liten søt rase, jeg drev med hundeutstilling sammen med min mor.

Men det er mye problemer med rasen desverre..
Mine fikk problemer med pelsen (midd/eksem) ørene og øyekatar.

Lady døde av alder min første hund.
Bajas døde 2 år gammel.. Han ble lam fra ryggen og ned og etter det kjøpe jeg meg Schæfer, jeg hadde lyst på en større rase og familiehund / turkompis.

Amerikansk cocker spaniel er en flott rase.
Mye pelstell spesielt hvis du vil at den skal ha de lange lokkene. Etter tur i skog og mark må man regne med å børste ut pinner, bark og blader. Også må dem bades regelmessig.
Men det er en leken og flott familie venn :-)
31.07.2012

Mjurten83 sier: Har møtt på mange Amc, og har selv ei tispe jeg har hatt i 14 år nå. Har aldri opplevd at min egen eller de andre har vært verken aggressiv eller ufin i oppførselen. Heller tvert om! Glade sosiale og kontaktsøkende hunder;) Liten rase med stor personlighet og en hale som vifter nonstop;) Min har blitt Stella å "styra"med av tantebarn og min egen datter, uten at det har vært noe problem. En herlig rase! Man må regne med en del pelstell men det er så absolutt verdt det!
13.04.2012

inger sier: Inger: Her var det både negative og positive ord. Skal hente en AMC om 3 uker.Har ikke hatt hund siden jeg var barn. Vi har veid for og i mot å skaffe oss hund i 3 år. bestemte oss til slutt for AMC da vi bare hørte masse skryt om denne rasen,men kjenne nå at jeg ble litt usikker etter alle uttalelsene om aggresivitet og glefsing og usikkerhet ang. mindre barn. ......hjelp!!!!
01.11.2011

Heidi sier: Jeg har drevet med rasen i 13 år og har enda ikke oppdaget noen form for aggresivitet på noen av mine, verken valper eller voksne. Jeg har fått 66 valper. Jeg pleier svare dette til de som spørr meg om er disse hundene barnevennlige? Da sier jeg, disse hundene er barnevennlige så lenge barna er hundevennlige!! De er veldig lettlærte og gode,kan si mye om denne rasen....men dette er min favoritt:)
26.10.2011

Polina Løkke sier: Hei,

Jeg har en AMC på 3 år som heter Pluto. Verdens snilleste hund, både i hunder og mennesker, kjempe kosete. Veldig glad i mat, men det er vel ganske typisk for rasen. Han har dessverre støv allergi, noe som gjør at vi må klippe han annen hver måned, bader en gang i uken og ikke kan ha tepper osv. Han er kastrert og etter kastrasjonen ble han redd av andre hanner som han treffer for første gang. Dette begynte etter at en hann hund prøvde å ri Pluto litt etter han ble kastrert.
Vi har nettopp fått en baby i huset og det går kjempe bra. Pluto er så forsiktig med lille gutten vår.
Anbefaller AMC til familier med barn. Det er absolutt en familie hund. De krever lange turer og trening. Viktig å sette grenser fra starten av og å vite hva som er lov og ikke lov. Veldig sta rase!!! :)
19.09.2011

Anne sier: Har hatt AMC i 12 år, snill som en engel,meget barnevennlig og sosial. Hun viste aldri aggresivitet. Nå har vi fått en ny AMC som er blitt 7 måneder. Hun er også snill som en engel og er like sosial som sin forgjenger. Våre barnebarn elsker henne og det er gjensidig. Denne rasen er bare helt topp, men krever mye oppdragelse og aktivisering. Hun elsker turgåing og apportering, og har aldri vist aggresivitet. Hun fikk dessverre cherry eye for en måned siden,og er operert i øyet. Ellers er hun en meget aktiv og leken hund.Vi elsker henne. AMC er en utrolig flott rase.
05.09.2011

Bestemor sier: Hei. Jeg sitter her og har så lyst på ny hund etter ar vår hund døde for noen år siden. Har alltid likte cocker spaniel, deres utseende og lynne.
Har fått tilbud om en valp som er blandet med amerikansk cocker spaniel og chineese crested powder puff. Leser og leser om disse rasene og det ser ut som det kan være en grei blanding. Har noen noen kommentarer/tips angående dette :-)?
Ellers har jeg aldri truffet på en agrressiv ACS noen gang.
27.06.2011

sico sier: Har en AMC som nå er 11 år.Han har aldri vært aggresiv verken mot barn eller andre hunder.Det enesten som har vært litt slitsomt er at han fikk plutselig seperasjonsangst når han var ca.8 år.Han kan derfor ikke være alene hjemme.Så det er litt som å ha en baby som vi må ha pass til,men det har gått det også.Hadde ikke klart å avlive en frisk hund som bare er avhengig av mennesker rundt seg.Vi er så glad i ham.
14.04.2011

Susannelil sier: Haha! lo litt godt da jeg så innlegget fra ''Hvit puddel eier!!!''

Altså, erfaring er noe man får underveis som man lærer. Defor er det anbefalt å starte med hunder som er lett å oppdra, slik som en Kavaler.

Man starter med hunder som ikke trenger stålfaste regler dag inn og dag ut, men en hund som lett lærer!
Selv har jeg hatt en Border Collie som førstegangshund, men det var ikke en hund for meg,for jeg var ikke erfaren nokk til å sette en slik rakker på plass!
Nå så har jeg en Engelsk Cocker, og har lyktes mye bedre, siden cocker er en lettere hund enn Border. ( Kan ikke se noe aggresjon av noe slag på han heller, nesten så det tyter hjærter ut av ørene hans :) flott hund!)

Som sakt, erfaring er ikke noe man er født med, men noe man lærer seg! kan ikke bare komme å si at man LETT kunne ha fått en boxer til å legge seg uten makt, om den ikke kan det fra før av!
noen hunder er mere vanskelig enn andre, noe jeg tror de fleste vet.
Man hopper ikke rett på storsykkel heller vet du, man må faktisk ha støttehjul først :)

Men uansett, Cocker er hittil den beste rasen jeg har funnet! Passet meg PERFEKT! Kanskje ikke helt bedårende til tider, når øynene henger og han er full av sikkel :) Hehe, men skjønn i lynnet! Ville ikke ha byttet han for noen annen hund!
Anbefaler for andre å satse på en Cocker som eventuell førstegangshund!
27.10.2010

Bjørg S sier: Vi hadde Amerikansk Cocker i 14 år og det var på den tiden ikke vanlig med AMC i Norge, så han var sjelden. Meget vakker, helt svart, mye pels med skikkelige slengbukser. Zorba hadde et veldig vennlig og flott lynne, ingen gneldrebikkje og veldig kjælen. Ikke lett å dresssere - krevde handfast dressur, men var deretter svært lojal og veldig glad og lykkelig. Elsket å løpe etter baller - jaktinstinktet var der. Familiekjær og glad i våre barn. Men - svart arbeidskrevende pels, må stelles ofte og bades, pelsen ble lett skitten i dårlig turvær og den var lang og tung å børste. Men en god opplevelse å ha hatt denne hunden, som ikke ble syk og døde lykkelig 14 år gammel...
08.09.2010

tikkis sier: Hei!

stolt eier av am.cocker spaniel nr.. 2. etter 15 år med super hund kosebamse og som var glad i alle
trygg og rolig når det trengtes og speedy når muligheten for det var tilstede, ikke alltid like oppdragen, men, men så måtte vi gå den tunge veien til Dyrlegen pga alderen. etter en kort tenkepause på ett pr mnd Gikk vi til anskaffelse av am. cocker nr 2.. han var skeptis og og litt var på det meste. han er nå 16 mnd-- trener spor lydighet og er på skogsturer -- han er ikke første mann til og hilse andre velkommen men viser ingen tegn til nærvøsitet eller tegn til og være agressiv så en hund må få oppgaver( trimme hjernen) så-- kan anbefale denne rasen til de fleste-- nydelig.. krevende pels kan være født tiggete-trenger og trimme hodet ( aktiviseres)
28.07.2010

lelo sier: Hei,
Jeg har hatt 2 am. cocker, den ene en tispe og hun fantes ikke aggressiv. Men min nåværende sjokolade brune amris er til tider aggressiv, og det er som noen skriver lengre opp at de ikke helt skjønner etterpå hva som skjedde - det blir lissom helt svart.

Uansett så er han verdens herligste hund, og så lenge jeg som eier er oppmerksom på at dette kan skje så må jeg også ta konsekevensene av dette. For ex så går min hund veldig mye løs, og kan reagere på andre hann hunder, men siden jeg vet dette kaller jeg ham in og tar han i bånd hver gang. For øvrig så syns jeg det er alt for mange hundeier som tror at det er så viktig at hunden dems får hilse, og i tillegg tillater at hunden dems hilser uten å spørre - slik blir det bråk av!
22.07.2010

Anonym sier: SOm mange andre her har også jeg en ACS. Det er min/familiens første hund. Vi fikk henne for 10 år siden, da jeg selv var 10 år. Jeg har blitt så begeistret for denne rasen at jeg definitivt skal ha en ACS igjen etter den jeg har nå. Men det er noen ting man bør vite. Dette er det jeg har observert med min hund/rase:
- de blir fort sjalu, de må være babyen. Altså ikke en familiehund (med småbarn). Da vi kjøpte vår hadde vi ikke fått lov hvis jeg hadde hatt noen yngre søsken.
- Er ikke så glad i barn, men ellers kjempe glad i mennesker.

Men elles er det etter min mening en fantastisk rase. Jeg har aldri noen sinne opplevd at hun har vært aggresiv. Bare redd og skeptisk rundt barn, men da gjemmer hun seg bare. Og ja, det er som Tutta sier, eieren har mye eller alt å si for hvordan hunden blir. Dette var vår første hund og vi vet selv at det var mye vi gjorde feil med dyret de første årene. Men man lærer av side feil. Man kan ikke alt om hund selv om man har en. Det kommer med årene, og erfaring!
14.06.2010

Tutta sier: Jeg har en amerikansk cocker spaniel og den er helt fantastisk. Anbefaler den på det varmeste. Har gått på valpekurs med den, og har stimulert den mye med lek og trening. Den elsker å treffe både andre hunder og nye mennesker, spesielt barn. Passer ørene og drypper med øredråper en gang i måneden, og den er ikke plaget med ørebetennelse. Kjenner til en annen cocker, den er også veldig godt lynne i. Eieren har alt å si for hvordan hunden blir, uansett rase.
09.06.2010

Veronica sier: Vi har hatt en ACS tispe som slett ikke var agressiv i det hele tatt. Ungene kunne gjøre hva de ville med henne uten et kny. HAr truffet mange amerikanere både tiper og hannhunder oppigjennom de 10 årene vi hadde henne, men aldri en aggressiv en. Enig med han over som stilller spørsmål om aktivitet og trim. Vår var glad i fjellturer og lydighetstrening og når det var "dårlig" vær ville hun helst ikke ut. Eneste negative vi opplevde var at hun var matvrak, spiste alt unntatt rå løk og kinakål. Men det verste var at hun til stadighet ble plaget med ørebetennelser. Det ble kronisk og så smertefult for henne at vi tilslutt måtte avlive henne dessverre. Vi savner henne enda..
02.04.2010

HVIT PUDDEL EIER!!!! sier: til synne (som skriver opperst her!)

Jeg må desverre si at med min erfaring ( erfart i snart 9år!) er ikke ACS noe aggressiv!

Har selv ikke hund ennå! (er bare 14år!) men skal få om 1 uke og 5dager! (har gått å ventet på et spesielt kull i 9mnd!)

Egentlig så syns jeg folk burde tenke seg litt om når de sier: hund som passer til førstegangs-eiere!

Alle hunder gjør det! Jeg blir selv "førstegangs-eier" tile n puddel, men dette ikke fordi den er "anbefalt" til første-gangs-eiere!

Kunne like gjerne hatt en Amstaff jeg! (denne er ulovlig i norge da, synd!) men saken er at denne hunden ikke "oppfyller" mine krav!

Det er ikke vanskligere å håndtere en grand danois som en liten chihuahua.... Her er det bare et spørsmål som kan stilles, nemlig....
Har du erfaring??

En uerfaren person kan syns det er vansklig med en pomerianian, mens en mer erfaren person kan "lykkes" viss den som første hund velger en Pit Bull! Her snakker vi om erfaring, og selv vet jeg at jeg godt kunne fått en pitbull til å legge seg på kommando! (uten makt selvsagt!!!)

En venninne av meg kjøpte labrador, fordi hennes kusine hadde! faren i huset ville ikke en gang ha hund!, og de var uerfarene (hadde bare hatt lyst på hund i 2mnd!)

Syntes det er synd at mennesker er så DUMME!!!

Det er jo ikke pit bullen's feil at folk er redde for den, men menneskets!

Vi mennesker kan være "Grusomme" iblant, men heldighvis finner vi også mennesker som forstår seg på hunder!!!!!

Du kan lese om "mine erfaringer" rundt om kring her inne.... portugisisk vannhund, puddel, pit bull, shiba, border collie, cocker spaniel m.m.

Blogger også om hunder!!

Her er min blogg: http://www.ilovemypoodle.blogg.no

Og en fast leser av meg! (trude med sin Portis!)
http://www.bernhard.blogg.no
29.03.2010

anonym sier: jeg har en amrikaner. den er veldig snill men har mye energi. som valp kan de hoppe mye, men de må settes på plass. min fikk ofte raptus når den var liten. min er en gutt og er blitt roligere nå som han er kastrert. min hund er veldig glad i aportere ballen sin. han aporterer mye men er avlet for utstilling. jeg skal ikke bruke han i utstilling.
21.03.2010

meretheogcockerne sier: har hatt to ACS og har hatt jevnlig kontakt med to ACS.. Mine har ikke vist aggresjon..Og Cocker-syndron(Rage syndrom), ser d blir nevnt her er vanligst på engelske cockere, og da særlig den røde.. Da denne ble avlet SVÆRT mye på på 80-tallet. Rett etter Lady og landstrykeren.
Mine hunder, en tispe og en hannhund, har vært fantastiske hannhunden min gikkgjennom en voldsom forandring når han var ni mnd.. han begynnte bli
usikker og halse på fremmede, vaktsomhet i huset, knurret ute, men dette hadde sin naturlige forklaring.. hunden ble blind ved 9 mnd alder og veldig usikker!!

Har hatt endel kurs sammen med en av opdretterne mine, der vi har trent mye sosialiering med ACS og det er der jeg sitter igjen med at folk feiler.. De er ikke flinke nok til å la hundene løse sine egne problemer.. Skumle ting-tar bort hunder, Større hunder-løfter ACS... Helt latterlig spør du meg.. Jeg har per dags dato to hannhunder, en ACS og en engelsk.. Like gamle, 2 år.. De har sine fighter, dette må de få løse selv.. De får "diskutere" så lenge de ikke gjør det inne, eller i bånd. Det samme gjelder i møte med andre hunder.. Vi pleier å slippe hundene løse sammen, da unngår vi problemer fordi hunden står alene.. Mor/Far er ikke i båndet og kan backe opp.. Vi har på det meste gått tur med 30 hunder løse sammen, alle raser, alle aldre, begge kjønn uten noe problem i det hele tatt..

Det største problemet mener jeg er at folk anskaffer seg spaniel(amerikansk og engelsk) fordi de er skrekkelig søte og pene. De skal ha en lady g landstryker hund som skal ligge på sofen og se pen ut.. Kanskje gå noen korte runder i byen om dagen.. Tror folk glemmer hvilken hund dette er.. Spaniel tilhører gruppe 8 og er en apporterende fuglehund. Med andre ord en brukshund!!
Dette er to svært aktive raser som trenger en "jobb". De trenger å få brynt seg litt. Få bruke nesen og jobbe.. Kanskje rundering, spor(blod/menneske), lydighet eller agility??
Disse rasene har mye energi og trenger å få utløp for dette!!

Jeg trener selv blodspor på smmeren med begge mine, vi begynner med en gang snøen går og avslutter til elgjakten.. Mitt håp er at min ACS kan få bli godkjent ettersøkshund og Viltspor Champion til neste år. Han stortrives med å få jobbe og er dødssliten etter ett spor på 600m. I tillegg reiser vi rundt på utstillinger på sommeren, og gjør d gnske så brukbart(6 Cert og 1ck på ett år.ikke vært dårligere enn 3 bhk)
Vi hiver oss også med på rundering, jakt treninger og agilitytreninger når vi har tid. Vinteren går med til å trene lydighet, både konkurranse og hverdags.
Dette i tillegg til mye sosialisering og jobb har ført til at min usikre ACS fortsatt er vaktsom, men finnes ikke agressiv..

Mitt poeng her er at ACS er overhodet ikke jent for å være agressiv. Det skal være en trivelig og menneske kjær hund.. Og ved å si dette terger jeg kanskje på meg veldig mange.. Men det er ikke vondt ment.. Kanskje de som har agressive hunder bør gå tilbake på stamtavlen(for, ja, det finnes oppdrett som ikke er kjent for å ha bre gemytt på hundene), eller kanskje gå inn i seg selv og tenke etter.. Får min hund nok utfordringer til daglig, eller blir det bare den lille runden ruundt blokka.. Aktiviser hunden! Legg godbit spor, la den lete etter godbiter hjemme. Ikke vær redd for å bruke din spaniel! Kanskje din lokale klubb har kurs treninger i den aktuelle grenen du kunne vært interessert i???

Jeg elsker ACSen og venter på enda en ACS=) en gang spaniel, alltid spaniel

besøk gjerne min hjemmeside=)
06.12.2009

hundeelsker sier: det er det dummeste jeg har hørt... acs elsker mennesker, også fremmede og knurring er skjeldent. Har møtt sikkert hundre acs og ingen har vist tegn til urikkerhet (knurring).
30.10.2009

A-n-n-o-n-y-m-! sier: Eg elsker Amerikansk cocker spaniel hunder.
Dei e bærre heilt nydelige.
Eg har 3 selv å har hatt 2 før.
Alle har vært jenta.

Hvis noken skal kjøpe hund seier eg bærre:
" Kjøp Amerikansk cocker spaniel "
21.10.2009

ida sier: Jeg har vokst opp med Golden Retriever, hatt Berner Sennen i voksen alder før vi kjøpte ACS som familiehund. Det var en Tabbe! Han utviklet aggressivitet mot andre hunder og fremmede barn. Dyrlegen anbefalte rett og slett avlivning. Hunden virket redd og vaktsom.Anbefaler ikke denne til familier med barn i barneskolealder. Har tidligere tatt flere lydihetsmerker med de andre rasene, men denne klarte jeg ikke å lære stort..Trist erfaring.
16.10.2009

aut sier: Hei.

Min erfaring er begge deler. Har hatt en agressiv og en nå som er over-vennelig mot alt og alle. Hilser bare på folk vi treffer ute når han blir bedt om det, er hele tiden løs, greit med andre hunder, men tar igjen hvis han blir angrepet. Er med på jobb og er den perfekte kollega. Begge hundene har hatt eiere før meg.
En passe stor hun for meg så jeg vil ha en vennlig til da den tiden kommer.

at
06.10.2009

Ivar sier: Hei vi har en acs som er 2år nå.jeg kan ikke forstå dere som sier att dene rasen er agresiv,vi har 6 banebarn og de kan gjøre alt mulig med den.den er så glad når noen kommer til oss.Og når vi går tur er han snill med alle hunder den møter,det har vel noe med trening og sosialisering av hunden.kansje alle burde tenke mer på det.
01.10.2009

sesilie sier: jeg har ein svart acs som er knall svart og er 3 år gammel.er utrolig glad i lek og morro og skal helst veremidtpungtet mange ganger.så hun stiller seg gjerne rett framfor tven og lager noen små lyder for å bli sett,viss ikke det nytter bjeffer hun.hun elsker å bade.er rar når det kommer til hunder noen går veldig bra og dei leiker å har det morro sammens med.men noen knurrer hun til.hun er overglad i besøk og får som regel ikkje nok kos.ein veldig koslig hunderase.
09.09.2009

Cammo sier: Jeg har hatt både han og hun i denne rasen, og har opplevd begge som aggressive i tidlig alder. Dette er noe man må arbeide med, og jeg har endt opp med å få to hunder som er helt nydelige i oppførselen. Så jeg er enig med Synne i at dette er en hund man bør tenke seg om to ganger før man har som førstegangshund. Det har vært mye arbeid. Så om man er klar for det er det bare å kjøre på :) De er en nydelig rase uansett.
11.06.2009

linda sier: er det riktig inntrykk at det som regel er hannhunder i dene rasen som kan være noe aggresiv? jeg har møtt endel acs men ikke en av dem har oppført seg aggresivt..

Min tispe elsker både hunder og mennesker... Når vi er ute på tur å møter noen som vil klappe henne, setter hun seg pent ned å blir kost til di ikke orker lenger;)

Hun har aldri verken knurret eller glefset til noen,hun er trygg og snill som dagen er lang:D

Aggresive hunder er ofte usikkre hunder,det er veldig viktig at de får nok mosjon å at de vet at eieren er sjefen i flokken å at man setter klare grenser, jeg har lært opp min hund til å sitte å vente til jeg sier "værsegod" når hun får maten sin,samme når vi går ut døren+ at hun er lydig på innrop.
Hvis hunden viser aggresjon å prøver å glefse etter en person,skal du som eier eller denne personen dytte vekk hunden å ha en streng tone(du er sjefen) det er viktig å være konsekvent.Min hund får heller ikke ligge i sengen fordi jeg som er "sjefen" skal ha den beste soveplassen.(dette blir brukt på bla politi hunder)Jeg har vært konsekvent med alle mine hunder å aldri hatt adferdsproblemer.. men det er jo tusen forskjellige meninger om hvordan man skal oppdra hunder=D
27.05.2009

mapel sier: Vi kjøpte vår første hund for 3 år siden, en ACS hannhund. Hadde lest mye fagstoff rundt hunderasen, besøkt oppdrettere og konkluderte med at dette var en rase med god gemytt og godt temperament. I dag her vi en snill, kosete og utrolig lærevillig hund så lenge vi er hjemme og blant kjent folk. Ute er han veldig aggresiv mot andre hunder (spes. hannhunder), usikker på fremmede og kan uten forvarsel glesfe mot folk (spes om de virker redde og usikkre). Har vært hos atferdsterapaut og fått diagnosen "frykt aggresjon", vi har også sendt inn blodprøve til Norges verteinærhøgskole som kartelgger aggressivitet blant rasen. Anbefaller også at andre som har en ACS som er mer utagerende enn vanlig å gjøre dette.
Til slutt vil jeg si at uansett hvor umulig nå denne rasen nå høres ut som så er det også en utrolig hærlig, livilig, lærevillig, familiekjær, god og flott hund. Ville ikke valt noen annen rasen!!!
21.05.2009

linda r sier: Har selv en ACS å den er verdens nydeligste, finns ikke aggressiv eller knurrende,har heler aldri møttt en ACS som har vært ufin i oppførselen så ble litt forbausa da jeg leste dette...vet at rasen,som noen andre kan ha en medfødt "feil" som gjør at de kan blacke ut i raseri,men når anfallet er over skjønner de ikke hva som har skjedd...men det er jo skjeldent..

Jeg anbefaler på det sterkeste denne rasen, mer henngivende og possitiv hunderase skal man lete lenge etter!!
18.05.2009

SnoopRocks sier: Vi har 2 ACS, vi er så glad i dem. De har beriket livene våre på mange måter. Den eldste er en sorthvit, vakkre øyne, hengiven, kosete, han sitrer hele kroppen når han får oppmerksomhet..meget intelligent. Desverre han er veldig syk..operert i øyne, har konstant ørebettennelse og det verste han er atopisk! Det er en arvelig allergi, kan ikke brukes til avl.Han er også altfor beskyttende, meget agressiv til fremmede..ikke alle, men det er alltid noen han ikke liker, så kan han glefse, han kan finne på å stikke av og glefser på folk, noe som er sååå flaut! TROSS, er vi utrolig glad i ham. Den ene, yngre ACS er rødhvit. Han er veldig sosial, veldig kosete, altfor glad i mat. Han konsentrer seg om godis, ikke på det triksene vi lærer ham. Utrolig sjarmerende hund med en herlig gemytt! Så langt er han bare frisk. Disse to samarbeider godt og er avhengig av hverandre. Stellkrevende pels, mye arbeid men bare å se deres hengivne øyne,smelter man! :-))
31.03.2009

anna sier: av en eller annen grunn minner amerikansk cocker spaniel hundene meg om golden retriver i ansiktet. ser sjølsagt forskjellen men lell.
22.01.2009

synne sier: overalt på de flerst nettsider og av oppdrettere blir det sagt at den Amerikanske cocker spanielen er en livlig og trivlig hund, dette er sant på mange måter, hundene er smarte og koselig å arbeide med.
Jeg har selv en Amerikansk cocker spaniel og har en del personlig erfaring samt at jeg jo snakker med andre eiere av samme rase.
Noe som er vanskelig å finne noe på er at den ACS fort kan bli aggresiv, dette gjelder selvfølgelig ikke alle, men en stor del av dem. Det er ikke uvanlig med glefsing og knurring her, og flere er veldig skeptiske til fremmede, sinne vendt mot andre hunder er helt normalt.
Vi kjøpte vår ACS som førstegangshund, og det har vist seg å være en bommert. Jeg vil bare formidle til de som skal kjøpe seg hund for første gang at de bør være forsiktige med å kjøpe denne rasen. Hvis dere virkelig vil ha en slik synes jeg iallefall at det vil være klokt og snakke med eiere av denne rasen først og høre hva de sier!
takk:)
10.01.2009

Din kommentar om Amerikansk cocker spaniel:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Amerikansk cocker spaniel var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase