Alano espanol

Alano Espanõl er en hunderase av typen molosser og ble avlet frem i det nordlige

Alano espanol bilder

Alano espanolAlano espanol

Fakta om Alano espanol

Alano espanol

Alano Espanõl kalles også Alano, og har sitt navn etter Alani-folket. De innvandret til den iberiske halvøya på 600 e.Kr.

Den opprinnelige Alano Espanõl eksisterer ikke lenger i sin opprinnelige form. Den har blitt forsøkt rekonstruert, uten hell.

Erfaringer med Alano espanol

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Alano espanol

pitforever sier: Kjetil er vel lobotomert tror jeg.....Drit i hva andre har så lenge de ikke er din nabo og plager deg! DUST!!!
17.12.2015

Kjetil sier: Ukjent: Bor du i Norge? Hvis så, er du klar over at hunden din er ulovlig å eie i landet, og at den vil bli avlivet dersom dette innrapporteres? Skjer oftere enn man skulle tro
18.04.2013

Ukjent sier: Har noen spørsmål jeg håper jeg kan få noen svar på!

Har anskaffet meg en 15 mnd gammel hund som er blanding av Presa/dogo canario og Amstaff. Han har vokst opp med små barn og eier har bare godt å si om han. Noen som har erfaring med denne blandingen og kan gi meg noen råd på veien? Har en sønn på 10 mnd og to på 10 og 12 år. Han har et enormt vaktinstinkt men er jo bare verdens beste og skjønneste hund. Tror ikke han er så god sosialisert med andre hunder, men det er jo noe jeg selvsagt skal jobbe med :)
18.04.2013

busted sier: Jeg synes det er helt latterlig å lese det som skrives her, joda DC er en rase for veldig erfarne hunde eiere men å ta i så til de grader som det blir gjort her er sterkt overdrevet.
Dette er regelrett å henge ut rasen, som en livsfarlig hund, noe som jeg ikke syns hører hjemme i det hele tatt, har Dogoen en erfaren og konsekvent eier som sosialiserer den å legger ned det arbeidet som behøves på den så er det en super hund, har selv hatt Dogo noen år, å kjenner godt til miljøet rundt Dogoen i Norge, hører sjelden om aggresive hunder.
Men så klart, førstegangs hunde eiere skal ALDRI ha Dogo, de er en fryktløs vokter å man bør ha god erfaring på hund før man annskaffer seg en sånn,
Mange ganger så lurer jeg faktisk på om Norge i det hele tatt er klar for en slik rase som Dogo Canario
10.12.2012

Jimmy Selvin sier: Du förstår uppenbarligen inte vad dessa hundars ursprungliga funktion är... Att fånga in vild/halvvild boskap på stora rancher och hålla fast så att människorna kan hantera dom. Oftast i samband med tjurfäktningar då dessa tjurar helst inte ska vänjas vid människor.

Är det synd om tjuren? Det är naturens gång. Han är inte fastkedjad eller hetsad. Hundarna går efter nos eller öronen - Tjurarna lär sig snabbt att stå still.

Jättesynd om djuren....

Sen tycker jag kanske inte att bilden ger en rättvis bild av rasen och är onödig att visa fram som första bild då en hund som kan bita hårt, jobba ännu hårdare och är en av de få sanna bruksraserna kvar - är en hund som kan jobba med allt.
19.09.2012

? sier: Kan noen fjerne det SYKE bildet av hundene og oksen? Fy fader så smakløst og ekkelt bilde. Hvorfor vil noen vie frem det?
03.09.2012

Jimmy Selvin sier: Jag åker till Spanien om ett par veckor och tittar på hundar att køpa - fått erbjudande om en hane av mycket bra Corrican linjer.

Den som påstår att Alano Espanol ær som Presa/Dogo Canario ær vældigt långt ute.

1. Dogo Canario och Presa ær inte samma hund. DC ær en skapelse av folk som gillar stora farliga hundar - det ær en utstællningsras dær fokus enbart varit på att bygga stora hundar som dessværre ofta ær aggressiva - før någon idiot ansett att det ær hæftigt med en aggressiv 65kg tung pitbull på crack. Finns bra linjer sjælvklart - men i grunden en 15-20kg tyngre æn en Presa som ær betydligt ostabilare.
Presan ær en mindre variant av DC, eller bruksvarianten. Det ær en variant av Alanon som fått utvecklas isolerat på Kanarieøarna, Den ær større æn Alanon (40-50kg) och har anvænts i hundkamp, tjurhetsning, vakt och till viss del boskap. Men framførallt før bægge två ær dess vakt/misstænksamhet och skærpa som ær det man har att jobba med.

Alano Espanolen, den riktiga. helt annan typ av hund - ældre, mer bruk. Ænda mænniskan gjort de senaste 1500 åren ær att skjuta de aggressiva eller dåliga hundarna. Resten upp till naturen. Fram till slutet av 1800 talet då det blev mindre tjurar att bita och populariteten før rasen minskade och den øverlevde enbart som ren brukshund i Encinti..nånting dalen i Baskien.

Detta beror sjælvklart på blodslinjer och typ, men ta Corrican - som ær den jag gillar mest, http://corrican.com/ - en ækta brukslinje, denna linje valdes ut før sin kapacitet att arbeta med boskap, greppa och prestera længe.

Fanns två grundtyper (førutom blodslinjer)
Villanos och Alanos, Villanos ær upp mot 40kg+, Alanos runt 35. Sen har du hybriderna som går upp mot 40-45kg. Detta ær den storlek som anvænds mest før førsvar och bruk.

Då alanons ursprungsarbete kretsar kring hantering av nøtboskap och jakt av vildsvin o annat stort vilt - och det ær lite svårt att gøra i dagens Europa, rasen ær ren bruks fortfarande, de som førespråkar den som brukshund vill gærna att den ska fortsætta brukas, och dærfør har den blivit lite større før att passa bruk i dag.

Sen finns det många som påstår att dom har Alano Espanols, precis som att du kan køpa en bra eller dålig schæfer så finns det mycket skit.

Jag kommer att befinna mig størsta delen de nærmaste åren i Norge och skulle gærna komma i kontakt med andra Alano Espanol intresserade och ægare. Ræknar med att importera min hund till årsskiftet.
27.08.2012

gard sier: Heihei Jeg kunne gjerne tenkt å meg å vite mere om denne rasen eventuelt hilse på de som er i norge.
Er det noen som kan hjelpe meg der? send meg en mail eller ring meg for hen hyggelig prat :)
Gard@lyngnilsen.no eller ring Tlf 93284002
28.06.2011

maja sier: Dogo canario er en konstruert hunderase etter en rase som er utdødd og mener å huske at det var fra AE...

Svar til Johan G.
Nå overdiver du vel litt,ja den har vaktinnstinkt og ikke alle liker fremmede,men synes du tar i her...Jeg har en selv og kjenner flere som har denne rasen. Min hund er i tilegg en omplasseringshund med flere hjem og lite sosialisering da hun var valp og unghund. Hun er langt fra perfekt og er en vanskelig om man ikke har kunnskap,men det er de fleste store hunder. Hovedproblemet er om en dogo canario bjeffer på noen og om en golden retriver gjør det er at garantert at folk tror dg gjør det for den er sinna og gd bare vil hilse,kanskje folk er rasister?! Min hund kan reagere mot fremmede mennesker og dyr om hilsingen skjer på feil måte,men har ALDRI vist tegn til å bite,hun er veldig dominat(løfter t.o.m. benet når hun tisser) men alle hunder,katter,ildere og mennesker hun har møtt på riktig måte(på mennesker at de ikke raser mot henne å klapper på hodet f.eks.) har gått bra og de er venner,hun springer ofte løs me andre hunder ,også andreTISPER. Og hun har heller aldri vist tegn på noen reaksjon på fremmede barn,uansett oppførsel på de. Men ja,ingen førstegangshund,jeg hadde ikke latt hvem som helst tatt henne me på tur,hun kan være skarp,og i motsetning til d du sier kan de også være redd..De er naturlig vakthund og KAN ha mistro mot fremmede,men med riktig trening og sosialisering utrolig fine familehunder og brukshunder!!! og el perro presa betyr faktisk ’dam dog’( på engelsk) og ikke "hunden som holder fast" som du sier.

Og som svar t momo
Her har du utdrag fra hundeloven,står ingenting om AE
§ 1. Forbud mot farlige hunder
Det er forbudt å holde, avle eller innføre farlige hunder, eller å innføre sæd eller embryo fra farlige hunder.
Hunder av følgende typer, og blandinger der en eller flere av disse er med, anses som farlige hunder, uansett blandingsforhold:
a) Pitbullterrier,
b) amerikansk staffordshire terrier,
c) fila brasileiro,
d) toso inu,
e) dogo argentino.
Som farlige hunder anses også hunder og hundetyper som er en blanding av hund og ulv, uansett blandingsforhold. For hunderaser med opprinnelig blanding av ulv som er registrert i Norge av Norsk Kennel Klub 1. januar 2003, gjelder første punktum bare for tsjekkoslovakisk ulvehund. Hvis ulv er iblandet rasen etter den internasjonale raseetableringen, gjelder første punktum for hunder som kan være etterkommere etter denne ulven.
31.03.2011

momo sier: AE er ulovlige i norge:(
28.03.2011

ch sier: GÅ INN PÅ WWW.BARKASPERRERA.COM!!

Driit fine hunder.. De er veldig seriøse og har den atletiske typen! De skal ha et valpekull nå om 2mnd ;)

De ligger på rundt 12 000..
15.07.2010

hund??? sier: noen som har en link til en kennel?

(hva pleier prisen å ligge på og hvor gammel er rasen??)
11.07.2010

ch sier: Jada det er mulig vettu :) Men meld deg på både valpekurs, grunnkurs og videregående kurs for da får du masse hjelp og info fra instruktøren og kanskje du møter noen på kurset som har samme rase :) Bare å engasjere seg så går det bra:) Lykke til:)
10.07.2010

hund??? sier: hvis man ikke har hatt hund før er det da mulig å skaffe seg en Dogo Canario/Presa Canario uten at det er dømt till å gå dritt? :-S


mvh jørgen
09.07.2010

kimerud sier: noen som vet om det er mulig å skaffe seg en alano i nerheten av norge
24.05.2010

Raymond Maidtsian sier: Alano E. eksisterer i dag, finnes noen få individer i Norge pr. dags dato!
Kan nok sies å være en "underart" av Dogo Canario,
men i motsetning til DC kan disse vistnok klatre i trær!

Fine hunder i rette hender.

guns do not kill people, people kill people!!
17.01.2010

Johan G. sier: Hehe ser mye rare kommentarer her, men forsåvidt kun den siste som stemmer. Dette eer jo Dogo Canario/Presa Canario som er samme rase. Og det eneste som er UTPREGET med denne rasen er det ENORME vokter instinktet. Denne rasen trenger ikke noen som helst trening i forsvar/vakt/beskyttelse,dette ligger for hunden helt naturlig, som for eksempel en labrador løper for og hente en pinne.. dette er hund som er så preget av dette at du vil ha VOLDSOMME problemer allerede fra veldig tildlig valpe alder om du ikke er et menneske med slik kunnskap og erfaring at du har mulighet for og dempe dette og sosialisere denne rasen fra første stund du mottar en valp. Dette er en meget SKARP hund som verken vil nøle med angripe og skade enver som den anser en trussel mot sin eier eller eiendom. Å du vil overhodet ikke kunne klare å stoppe en slik hund om den bestemmer seg for dette. Den finnes ikke redd en eneste ting i hele verden og vil ikke gi seg før den er død.. jeg har selv to Dogo Canarioer, Mine er 4 og 6 år gamle. Jeg VET hva jeg snakker om! Dette er overhodet IKKE en hund for noen førstegangs eiere eller andre gangs eiere for den saks skyld! Vet du ikke hva du driver med her får du eller en annen stakkar en lærepenge du ALDRI glemmer!! Denne biter som Pitbull, derav navnet på rasen El Perro Presa Canario, "hunden som holder fast" Og det gjør den! Til det ikke er så mye igjen.. Kan gå inn på nettet å lese nyhets artikler fra andre land ssom fks. USA der vil du finne blant annet en artikkel om en Dogo Canario eier som hadde hatt sin hun i 4 år, hunden hennes HATET å bade, en dag bestemte den seg for at det var siste gang, Politiet fant kvinnen på kjøkkenet.... Og badet.. Og soverommet! Hunden hadde revnet hele damen i biter. Hunden hadde bitt av hele skulderen, knust skallen hennes, og rivd brystkassen i to. Dette kan dere se/lese om selv på nett. Jeg har lang erfaring med kamphunder og har hatt en laaaang og konsenkvent jobb med mine hunder fra dag en, hele dagen, hver dag! Jeg elsker mine hunder, men jeg ville ALDRI valgt en slik hund igjen. Ansvaret er for STORT! Man kan jo se på hvordan man har rekonstruert Alanoen og fått til dagens Dogo Canario. Dette er krysninger av Amnerikansk Pitbull/Amerikansk Bulldog/napolitansk Mastiff/Great Dane/Dogo Bordeaux/American Staffordshire Terrier mfl. det sier seg vel selv hva du får! Å det stemmer at disse i USA kalles Spansk kjempe Pitbull! En pitbull er da bare lille valpen i forhånd, pluss at en Pitbull normalt ikke finnes agrresiv på mennesker men kun hunder, er dette en UTPREGET VOKTER hund med ENORM mistro på menneske denne ikke kjenner.. Men for all del, LYKKE TIL!
30.10.2009

Dogo Canario sier: Tosker, dette er jo Dogo Canario! det var for hundrevis av år siden den het Alano.. Det er mange oppdrettere av denne rasen i Norge. Jeg har en selv, og jeg har også barn. Ja det kan være farlig hund, men ender en valp av denne rasen hos en med kunnskap og erfaring skal dette gå bra. Hos oss er dette ikke et problem, men den har jo et voldsomt beskyttelses og vokter instinkt.I U.S.A blir disse kalt Spanish giant Pitbull, og Killerdogs. Disse er fullt lovlige i Norge per idag. Og får man holdt disse hundene vekk ifra mennesker som ikke er egnet til og holde en slik hund, kan de kanskje fortsette og være lovlige i Norge. mvh
30.10.2009

BimmeLimm sier: Jeg vet om 3 Alanoer i Norge ! så det er nok flere

Hvis jeg husker rett veier de ca 35-40 kg, mulig det var -45kg

God brukshund, skal vist være lite sykdom og !!
05.09.2009

Anonym sier: Stemmer ikke !!! Alanoen er rekonstruert og det finnes ca 600 ekte alanoer på verdens bacis i dag.

De er ikke syke mennesker som driver oppdrett av disse hundene. De er avlet som kveghunder og jakthunder. Har noe vaktinnstinkt men ikke det som er mest utpreget ved denne rasen. De er streke og veldig stødig psykisk og er flotte familiehunder.
Det er ikke en ulovlig hunderase i Norge. Der er pr.dd 3 alanoer i Norge.
06.08.2009

Anonym sier: Alano Espanõl eksisterer ikke lengre. Den er utdødd. Det har blitt gjort forsøk på å rekonstruere rasen, men uten hell. Grunnen til dette er at den originale Alano Espanõl hadde en spesiell DNA som ikke kunne rekonstrueres.

Gamle menn på øyene og Spania kan forklare dette enda bedre. Har sport de, og det var det svaret jeg fikk!
16.06.2009

johan sier: synes det bildet der de angriper den oksen var litt brutalt. men så er det vel syke mennesker som avler denne hunden også
14.06.2009

Wikipedia er din venn sier: Fine hunder, men det er ikke så sensasjonelt at de er mye større enn amstaff,da amstaff kun er middels store terriere(15-20kg). I vekt skal alano espanol være ca. dobbelt så tung.

"Rasen er en utmerket brukshund med en rekke gode egenskaper, blant annet som vakthund. Den kan dessuten bli en god familiehund for meget erfarne hundefolk." (Fra wikipedia)

Det er kun i spania at den er anerkjent som rase, og den er ellers regnet som en variant av dogo canario og presa canario som er lovlige i Norge, så da regner jeg med at Alano espanol også er det dersom den er registrert som en av disse.
13.05.2009

bailout sier: dæven, digre hunder! er jo 3 ganger så stor som en amstaff om jeg skal dømme fra video og bilder på denne siden.

noen som vet om Alano espanol er lov å eie i Norge. Den står ikke med rasens navn under forbud.

er det mulig å ha denne som en familiehund eller er det en brukshund. ønsker å vite mer.
12.05.2009

Din kommentar om Alano espanol:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Alano espanol var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase