Akita hund

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Akita hund. Du kan også legge inn egne erfaringer om Akita hund.

Akita hund bilder

Akita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hundAkita hund

Erfaringer med Akita hund

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Akita hund

Akita Masato Harochi sier: Akita Inu og Amerikansk Akita, er EN OG SAMME RASE!!
Du som har null peiling!
Har hatt Akita i 19 år, tror jeg vet hva jeg prater om!
Det er er avlet på forskjellige linjer, hvor i Japan så fåretrekkes Akita Inu, men i USA var det størst interesse for den andre linjen som til slutt fikk navnet Great japanese dog, og senere Amerikansk Akita!
Siden 14-1500 tallet gikk de alle under det SAMME navnet: AKITA.
Sjekk opp fakta sjæl!!
Gammel tråd, men rett skal være rett!!
27.12.2013

akitalove sier: Trond har tydeligvis null peiling om hva han prater om her...Japansk spisshund er en liten/middelshund fra 6-12kg, mens Japansk akita og amerikansk akita er en stor hunderase fra 30-60 kg. Skjønner ikke helt hvor du har det i fra at disse to(helt forskjellige) rasene ofte er innblandet i angrep og drap på barn??? forøvrig så kan ikke japanska akita og amerikansk akita sammenlignes, da de er to HELT forskjellige raser! kjenner jeg blir litt irritert når folk som har null peiling på hva de prater om skal uttale seg.
11.09.2012

Mathilde sier: Jeg vokste opp med to akitaer, en hann og ei tispe, og har nå som nittenåring veldig lyst på ei ny tispe. Foreldrene mine fikk dem henholdsvis tre og ett år før de fikk meg, og var naturligvis litt nervøse for hvordan de skulle reagere på meg, men hundene elsket meg fra starten av, og jeg tror barndommen min hadde vært fattigere om vi ikke hadde hatt dem. Barnefamilier vil nok altså nyte godt av å ha en veldressert akita. Ross var veldig stolt, og noe fiendtlig mot andre hanner, men mot alle andre var han utrolig vennlig, akkurat som Tira, som faktisk fikk en av mine venninner til å bli kvitt frykt for hunder. De var begge fantastisk fine hunder, til tross for noen rampestreker og deres naturlige jaktinnstinkt. De var også veldig aktive, og elsket å gå tur med moren min. Boende i Finnmark med hytter og egen øy gjorde at de fikk løpe mye fritt, samtidig som både min far og resten av familien hadde streng dressur på dem. Dette anbefales sterkt, for man kan ikke bare forvente at en akita dresserer seg selv. Hundene våre ble 14 og 13 år, og sleit litt på slutten slik gamle hunder gjør, og døde begge av den samme årsaken: magevregning(?). De var som to fantastisk fine venner for meg, og alle som vurderer å skaffe seg en akita vil nok ikke angre på det, så lenge de e gode hundeeiere, for akitaen er en veldig lojal hund.
01.05.2012

bente sier: Jeg har selv en Amerikansk Akita en hannhund som er helt fantastisk. Han er veldig snill og hengiven og glad i alle spesielt i små barn. Andre hunder ønsker han å leke med, men det kan være andre hannraser som ikke er like interessert. Min hund er 10 mnd. han elsker å gå tur i skogen. Vi er ut og går opptil 3 ganger om dagen. Tilsammen blir det ca 3 timer avhengig av hundens ønsker. tilsammen går vi ca 8 km. Fikk hør av en oppdretter at dette var alt for lang tur for en valp. Er det noen som har erfaring av dette
.
29.04.2012

Maja sier: Vi har en Amerikansk akita, en hannhund. Og han er snill som et lam :) Veldig hengiven og gla i alle som kommer på besøk :)
Han elsker barn og andre hunder, og har aldri vært aggressiv. Hverken mot mennesker eller dyr :) Han bjeffer aldri. Men han er også ganske mørk i stemmen og elsker å "prate".
Han er litt skeptisk av seg; redd for gressklippere, katta og støvsugern. Og han tror nok sjøl at han er en liten chihuahua ;)
De fleste hunder blir vel slik man oppdrar dem? Så du kan jo sikkert miljøskade akitaer også, slik at de blir agressive.
Vår er hvertfall bare en deilig kosebamse :) Men det er jo klart at de er svære hunder, så man skal jo passe på :) Og utrolig viktig å sosialisere dem godt med både mennesker og dyr :)
22.04.2012

Freyra sier: Akita er en spisshund rase som oprinnelig kommer i fra Japan, og er absolutt ikke det samme som rasen Japansk Spisshund.
23.02.2012

CelineogShakira sier: Har en Japansk Akita tispe som blr to i mars, og hun er jo bare den herligste! Hun er aggresiv mot mange andre hunder, men ikke alle. Jeg er bare 14 år, og fikk henne når jeg var 12, og jeg klarer å håndtere henne, men jeg har jo vurdert å gi henne bort en gang før, men jeg gjorde det ikke. kjenner mange a både American og Japanske, både hann og hunn og det er utrolig stor forskjell på dem. Her er det bilder og videoer av Shakira (Tsuko Chu-ai Temari) http://hunden.no/blogg/profil.html?bid=4259
13.12.2011

Polar sier: Akita (FCI #255) er en stor japansk hunderase, som har fått navnet sitt oppkalt etter Akita prefekturet, der man antar at den oppstod. Rasen var kjent som akita inu fram til delingen i 2000. Den hører inn under spisshundene og er av FCI plassert i gruppe 5 seksjon 5.

Kilde: http://www.dyreweb.no/register/fakta/Hund/akita2.php


Sånn, nå kan dere krangle om fakta etter å ha lest denne;)
26.08.2011

2432 sier: Akita inu er kanskje ikke noe bra første hund.
Du bør ha litt kunnskap om trening og sosialisering.
Jeg har set hva en Akita med feil eier kan gjøre og det er ikke bra, men vil her si at det er mer eiers feil enn hundens.
De kan virke noe skremmende på folk som ikke er vant med hund pga av størrelse og utseende.
Har også vært borti at folk kan bli redd fordi den Akita tispa koseknurret og den er jo litt mørk i stemmen. Men kan fortelle at jeg lett hører forskjell på koseknurr og agresiv knurr.
Det er to raser og burde vært to linker, da de er forskjellige.
19.01.2011

Sigmund Både sier: Akita inu ble tatt med fra Japan til Amerika,av
amerikanske soldater.der den ble krysset med større hunder,blant annet Mastif,og derav fikk
navnet Amerikansk Akita.Har selv 2stykker,en tispe
Akita inu,og en han Amerikansk Akita.Begge to er
noen herlige hunder.Den Amerikanske Akita,er noe
mer spesiell,Når jeg går tur med den,sonderer den
alt som er på bakken og over bakken.Neste dag viss
jeg går samme veien og det er noe forandringer,vil
den sjekke opp hva det er,den har en fotostatisk
hukommels,så det er ikke for ingenting,den er godt
aner kjent som Poleti hund i Amerika
12.01.2011

shiba sier: Syntes Akita inu virker som en flott hund, og vurderer og skaffe meg en selv. Hva er den store forskjellen på amerikansk akita og japansk egentlig, de fleste som skriver om akita beskriver begge rasene under ett. Er inuen mer gneldrete enn den amerikanske?
08.11.2010

1234 sier: Jeg har en akita inu hannhund på 6 år.Har ikke hatt noe problemer med at den har vært aggressiv mot barn.Veldig snill og lydig hund:) klart man skal alltid følge med barn når de er sammen med hunder.Uansett om det er en shæfer eller akita!.Nydelig og lojale hunder akita inu:) hilsen en akitahundeeier:)
11.10.2010

jaaavel! sier: Ehh, så var det det med fakta igjen da Shimu! For når var det akita inu ikke var en japansk spisshund lengere?
11.07.2010

Shimu sier: Trond,
Ser du er meget dårlig opplyst om rasen(e). Det første som avslører det er at du spør om Akita er det samme som Japansk Spisshund og lengre fra sannheten kan du vel ikke komme. Hverken Akita eller American Akita er heller kjente for å angripe/drepe barn.
Det er alltid en fordel å sjekke fakta før man kaster ut påstander.
11.02.2010

Rolf E sier: Hei!
Synd dere ikke kan skille på Akita Inu og Amerikansk Akita.
Jeg har selv en Amerikansk Akita, en 4 år gammel hanne.
Vedrens snilleste hund og alle barns favoritt. Jeg har aldri sett at den har latt seg irritere på noe vis. Med den kan man føle seg helt trygg.
Den er utrolig toldmodig, rolig og ikke minst klok.
Den er ikke agressiv mot andre hanner og er bare morsom å gå turer med. Du er garantert oppmerksomhet og alle smiler til deg!
Men den er selvfølgelig stor. Og nå en slik hun kommer løpende kjempeglad mot deg med logrende hale, så er det jo noen som kan bli "skremt"...
En annen ting er at den aldri bjeffer!
Jeg bor selv i et rekkehusområde. Hunden står ute i hagen i hundegården sin om dagen. Og i disse 3 årene har ingen naboer noen gang hørt at den har bjeffet. Selv ikke når katter eller skjærer erter den.. ;-)
Amerikansk Akita anbefales virkelig som en flott familiehund!!!

Bare så synd at noen har klart å skape et inntrykk av at den er "farlig". Og at den blir sammenlignet med sin "fetter"; Akita Inu - det er to helt forskjellige hunder!!!
03.02.2010

Trond sier: Akita er en hunderase som ofte har vært innblandet i angrep og drap på barn. De blir brukt/har blir brukt som kamphund.

Er akita det samme som japansk spisshund?
11.10.2009

Cathrin Louisa sier: Har hatt ei akita inu tispe, Sita som desverre døde fra oss i år 10 år gammel, 23 feb. 2009. Hun gav oss mye fint i livet sitt og dette er definitivt en fantastisk hund. Hun var sin familie nærmest, trofast og bestemt hund som visste hva hun ville. Typen egener seg godt for turfolk som bor på landet, men kanskje ikke for førstegangs hunde eiere. Hun var lydig, kjælen, glad og en riktig god vakthund. Følte seg aldrig utrygg med Sita i nærheten. Hun beriket hverdagen på mange måter, og vi ser nå som hun er borte hva vi hadde som den gangen var en del av livet. Hun var alltid der for deg da du trengte henne. Vi vil definitivt anskaffe oss en ny akita inu (japansk type) igjen. Hvil i fred Sita, vi savner deg og alt det gode du har beriket livet vårt med og lært oss.
Akita Inu HELT NYYYYDELIG *Sita* Vi vil aldrig glemme deg!!!!
Klemmer Cathrin og Ingar
07.04.2009

Din kommentar om Akita hund:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Akita hund var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase