Airedaleterrier

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Airedaleterrier. Du kan også legge inn egne erfaringer om Airedaleterrier.

Airedaleterrier bilder

Airedaleterrier

Erfaringer med Airedaleterrier

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Airedaleterrier

Elleville55 sier: Har min andre airedaleterrier, han er snart 12 år gammel og er vokst opp med barn i huset. Alltid vært veldig forsiktig og tålmodig med barn. Blitt kledd ut med t-skjorte og barnesokker på ørene. Min yngste datter red på ham da hun var 5år og han var 6. Han gikk veldig forsiktig med henne på ryggen, men hun skled raskt av fordi han er ganske smal. En hund med personlighet. Når hna ser på tv, enten ligger eller sitter han i sofaen. Min datter glemte fjernkontrollen i sofaen og tv'en stod på Disney channel, da hun kom hjem, lå hunden fornøyd i sofaen med poten oppå fjerkontrollen og hadde byttet kanal til Animal Planet som var 25 (altså 2 og 5 under hverandre). Han er veldig knyttet til meg og er nå en eldre hund med litt stive hofter som jeg er veldig glad i.
10.06.2012

Svein Tore sier: Airedale terrier er lettlært og robust, ganske hardfør hunderase. En typisk terrier som trenger mye mosjon for å trives. Airedale terrier kan passe også i barnefamilier, men bør selvsagt ikke forlates uten tilsyn. Passer best for de som liker ferdsel i naturen hele året. Ikke aggressiv, men litt dominant har jeg fått erfare, og en god vakthund. Jaktinstinkt har den også, rotter og katter bør ikke føle seg for trygge :)
04.11.2011

Marianne sier: En rase som trenger en skikkelig oppdragelse, for fungere som familiehunder. Husk at dette er en sta hunderase, som ofte vil sette spørsmålstegn ved det man gjør. Men når tingene først er lært, så sitter dem godt.
Ved skikkelig oppdragelse, er det en flott familiehund. Levende opptatt av sin eier, som den er villig til å gjøre MYE for.
Jeg har ikke erfaring med Airedalen som en barnehund, da dette aldri var aktuelt for oss. Men erfaringsmessig er rasen glad i mennesker, så lenge de vet hvordan man behandler en hund.
Vær også obs på pelsstellet, som er tidkrevende og tungt. Er man ikke villig til å legge ned en god jobb i trimmingen(eller få hjelp til den),synes jeg man bør se etteren annen hunderase. Pelsstellet er en stor del av det og ha Airedale, og jeg synes ikke det bør taes lett på.
Ellers... en herlig rase, som alltid vil ha en spesiell plass i mitt hjerte. Mistet min kjære Dina (som var en Airedale selvfølgelig)i en alder av 12 år... Hun var en fantastisk hund, på alle måter.
28.01.2009

bakkemyr sier: Denne rasen er fin for familier med barn, men kan være litt tøff i forhold til mindre barn. Vår Picasso har vært litt aggressiv med andre hunder, men vil vanligvis være enten vennlig eller bare høflig med fremmede. I korte trekk full av energi, må ha mye mosjon for å trives, krever god lydighetstrening, og denne hunderasen kan nok for den riktige eier bli en fantastisk familiehund og turhund. Snakk med en seriøs oppdretter før du bestemmer deg.......
18.12.2008

Din kommentar om Airedaleterrier:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Airedaleterrier var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase