Østsibirsk laika

På denne siden finner du bilder, erfaringer og informasjon om hunderasen Østsibirsk laika. Du kan også legge inn egne erfaringer om Østsibirsk laika.

Østsibirsk laika bilder

Østsibirsk laika

Erfaringer med Østsibirsk laika

Her er det leserne har sagt om hunderasen så langt. Skriv om Østsibirsk laika

Christina sier: Hei!
Min far har skaffet seg en Laika, nå 2 år gammel hann. Denne kjøpte han av Dyrebeskyttelsen. Han bor et stykke inni skogen, ypperlig sted for denne hunderasen. Dessverre er ikke min far opptatt av å oppdra og dressere en hund, den får lov å gjøre som den vil stort sett - og dette er ikke til å holde ut!! Hunden har revet ned alt tøyet i ganga hver gang den er alene og får muligheten, den har tatt livet av ei høne og en kanin, og nå har katten løpt avgårde og gjemt seg i skogen og fått en kattunge, tipper de også blir tatt før de tør å kommer hjem..

Min erfaring med denne hunderasen er at den er et mas og en plage så lenge den ikke får sin stimuli og trening/ utfordringer slik den trenger. Den hopper opp på dørene og går inn og ut som den vil, står på gulvet og bjeffer og jamrer helt til noen går tur med den og ødelegger og raserer ting i huset. Aller helst ønsker jeg at min far leverer den tilbake til dyrebeskyttelsen så de finner den rette eieren som har TID til en Laika, og LYST til å gi den det denne rasen krever og trenger. Noen som har noen innslag..? Føler meg nesten dum som skriver dette innlegget, flaut rett og slett.
27.04.2017

Stig Fagerhaug sier: Har en østsibirer som er i underkant 2,5 år. Det er en kvikk, livsglad og oppegående gutt. Han elsker folk. Er helt fantastisk mot alle han møter, det være seg liten eller stor. veldig rolig ovenfor andre hunder, og starter ikke bråk selv, MEN!!, den går ikke av veien for en fight om noen kommer å utfordrer og virkelig provoserer. Min erfaring er at Laikaen er en veldig mild, men samtidig knalltøff hund, om man kan si det slik. Den er snill og god som dagen er lang, helt til den blir provosert. Da kan nokk mange bli tatt litt på senga av det voldsomme temperamentet og den råskapen som kommer frem. Dette er min første laika, og jeg understreker at dette er MIN erfaring med denne rasen. jeg ville ikke vært foruten tur og jaktkameraten min for alt i verden. Dette er en fantastisk fin familiehund likeså jakt og turkompis. Jeg sier det nokk en gang at dette er min erfaring med vårs Laika. Hunder er som folk, Forskjellige!!!
02.09.2014

svein skille sier: Hei.Jeg har kjøpt meg 2 stk hannlaika og angrer ikke på det selv om jeg har Dvergdachs fra før.De krever/elsker mye turaktivitet men er ikke absolutt nødt til å være på tur hver dag for i mitt tilfelle jobber jeg i turnus og det er helt greit da vi er mye i lag ogåpåske tur i friperiodene.De trenger en bestemt og hard hånd i noen tilfeller men de lærer veldig fort og vet neste gang hva som skjedde og ikke ble godtatt.Mine 2 er utehunder i et inngjerdet område og der foregår all mating selv om de også er inne en god del i løpet av dagen, men de trives så absolutt best ute.Har ikke angret på at jeg valgte denne rasen, men så elsker jeg også å være mye ute og på tur og på denne årstiden og her i Dividalen springer de løs i skogen/fjellet og de holder seg alltid i nærheten av meg.
10.01.2014

Trøndelag sier: Jeg har en østsibirsk laika (tispe 1 år) og er kjempefornøyd med valg av rase. Men; det er en krevende hund som trenger mye aktivitet, som elsker å være mye ute, jakter på alt og gjerne vil være veldig selvstendig. Er spesielt opptatt av fugl. Håpet er å få til elghund av henne også. Hun er smart,sta,livlig, stødig, hengiven og en super familiehund. Hun er likevel ingen nybegynnerhund (hun er alt for egenrådig). For å ha en laika bør man etter min mening kunne være en tydelig, men vennlig hundeleder, være MYE ute i skog og mark, være langt over middels interessert i jakt. Hun har innordnet seg den gamle hannkatten vår, som har satt henne ettrykkelig på plass som hvalp. Men; vi lar dem aldri være alene. Hun får alltid et merkelig uttrykk i fjeset når hun ser på katta....
04.02.2013

O andre sier: hei folkens ,er på utskikk etter en øst sibirsk laika .helst han ,men tispe fungerer også.om det er valp eller unghund spiller forsovidt ingen rolle .noen som kan hjelpe ? driver med elgjakt så blir det han/hun blir brukt til mest .
12.12.2012

Hans sier: Østsibirsk laika er en fantastisk allsidig jakthund. Våre hunder har blitt brukt hovedsaklig til elgjakt, men også storfugl og min nåværende tispe har vært med og sporet bjørn (spennende!). Valper av tispene våre har blitt brukt på alt fra mink til gaupe, og jeg har ikke annet enn rosende ord å komme med om denne rasen.

I tillegg er de flotte kløv- og trekkhunder, og fantastiske familiehunder. Tidligere hadde vi elghund, men laikaens lange bein gjør den til et velegnet førstevalg, blant annet fordi den er en super turkamerat også på vinterstid.
24.07.2012

Lene sier: Har en laika hann, som er byhund i Oslo.Ikke det beste stedet å ha en slik hund, for han elsker å være i skogen og på fjellet.Han bodde sine første år på landet, men det fungerer allikevel bra i byen.
Han trenger imidlertid myye trim, og jeg føler han må ha minst 3 timer per dag, selv med 3 timer merker jeg at han trenger lengre turer i helgene, så da er vi i skogen hvor han trives best.
Han er veldig rolig innendørs, og reagerer aldri negativt på fremmede, men vær obs på at mange laikaer gjør det.
Så skal du ha en laika, vær sikkert på at du har nok tid til å gå med den, samt at du kan bruke ham på jaktm´, eller låne den bort til noen som kan.
Disse hundene har ofte veldig sterke jaktinnstinkter, og slik jeg ser det, det trenger de å få utløp for sine innstinkter og talenter inni mellom.
18.04.2012

Damen fra Havet sier: Hei :) Æ e ei dame(-Og alene mor) som har fanget interessen for Laikaen. har Positiv erfaring med Gordon setter fra før. Vurdere å skaffe meg ein ny hund og står i et veg skille... Laika el. Gordon setter... har hørt mye positivt om laikaen spes som familie hund. er det noen som kan informere meg mere om hunde rasen...? ev. kor eg kan møte og prate med noen som driver godkjent avl. helst I Regionen Trøndelag... :)
09.11.2011

Øst laika sier: Vil bare legge til at det ikke er noe sofagris,byhund, nybegynner hund. Krever at man har litt erfaring og at man kan "tør" klare å stoppe en ilsint "ulv" hvis dem braker i tottene på andre hunder, "vandligvis av samme kjønn"
07.11.2011

Øst laika sier: har en hann, som jeg kjøpte fra en harald flaaen, er kjempefornøyd, falt 4 elg får den første jaktåret, og er en fantastisk familiehund, men ikke så altfor glad i andre hann hunder.
08.02.2011

Foss sier: Hei!
jeg har en blandingshund med veldig fremtredende trekk fra øst sibirsk laika. Hun er veldig glad i å være ute,er d noen som har denne rasen som innehund?
08.04.2010

Østlandet sier: Hei Nils
Det var triste greier, og jeg skjønner godt hva du mener. Har selv ei øsl tispe på drøye året, og har bare godt å si om den. Var våres første hund, og ble vel anbefalt å starte med noe annet, men har ikke angret ett sekund.
Måtte vente lenge, for å få valp med de rette genene, men etter ett og et halvt år fikk vi ho.
Kom i kontakt med oppdretter nord for flekkefjord, og hvis jeg ikke tar helt feil, er det noe på gang med ett av avkommea derfra så snart det er noe løpetid å spore.
Du får melde deg inn i Laika klubben, og spørre på forumet der også. Der kommer ihvertfall de kullene som blir anbefalt anonsert.
02.02.2010

Nils sier: Hei!

Jeg har akkurat mistet min første østsibirske laika(magevridning)etter bare 2 år, det er få ting som får enn mann til å grine som en liten unge, enn å miste sin beste tur-/jaktkamerat. Cluet er at jeg har blitt helt hektet på denne rasen, og for min del er en annen rase totalt uaktuellt i mine øyne, det blir østsibirsk eller ingenting. Men jeg har litt problemer med å finne valper. Er det noen som har noen tips?

Veldig glad for svar på seriøse oppdrettere osv?
27.01.2010

Sigrid sier: Vi har selv 2 øst-sirbirsk laika tisper ! Fungerer glimrende til jakt, trekker pulk og er kløvhund. En fantastisk familiehund og sofagris :)
03.01.2010

Eivind sier: Jeg synes at øst-sibirsk laika er en fin og livlig jakt hund på små vilt og stor vilt.
04.12.2009

Namdalsk sier: Allsidig jakthund, livlig og svært rask i bevegelsene. Kan brukes både på elg- storfugl- og bjørnejakt. Har selv ei tispe på 4 år som fungerer kjempegodt som familihund. Går godt sammen med barn. Kan være skeptisk til fremmede.
26.09.2009

laika sier: jepp har det selv,helt suveren familie og jakt hund
13.09.2009

Vicky sier: Er det noen som vet noe om østsibrisk laika??
20.08.2009

Din kommentar om Østsibirsk laika:

Ditt navn (eller kallenavn)

Sikkerhetskode
Skriv inn tallet her:

Sikkerhetskoden hjelper oss å luke ut SPAM. Takk for hjelpen!

Flere hunderaser

Brukere som leste om Østsibirsk laika var også interessert i følgende hunderaser:

Hunderaser

Finn din hund


Søk - Hunderaser.org


Hundefamilien

Dressur og kurs

Hundebøker

Utstyr til hund

Dokumentar

Tilfeldig hunderase

tilfeldig hunderase